ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM adaylar için takvimi paylaştı!

Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs'ta binlerce öğrenci ALES/1 sınavı öncesinde son hazırlıklarını tamamladı. Aylardır büyük bir emekle ALES'e hazırlanan adaylar, kariyerlerini daha da iyi yerlere getirebilmek için Pazar günü sabahında sınav maratonuna dahil olacak. Peki, yılın ilk ALES sonuçları ne zaman ve saat kaçta açıklanacak? Tıpkı sınav tarihleri gibi sonuçların açıklanacağı gün de ÖSYM'nin sitesinde açıklandı. İşte sınav sonuçlarının açıklanacağı gün!

ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM adaylar için takvimi paylaştı!
ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM adaylar için takvimi paylaştı!
GİRİŞ 18.04.2022 09:59 GÜNCELLEME 18.04.2022 10:00

Akademi hayali kuran veya tahsilini daha da yetkinleştirmek isteyen bireyler için en ideal yol ALES. Senede 3 kez yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Sınavı'nın ilki 17 Nisan Pazar günü yurt genelinde düzenlendi. Binlerce öğrenci, bu sınavdan alacakları puanlar doğrultusunda yüksek lisans eğitimlerini şekillendirecek. Peki, ALES/1 sonuçları ne zaman açıklanacak? Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) yıllık takvimine göre ALES/1 sonuçlarının açıklanacağı tarih, yüksek lisans adaylarıyla paylaşıldı. 

ALES/1 Sonuçları Ne Zaman Yayınlanacak?

ÖSYM'nin resmi internet sitesinde yer alan bilgiler doğrultusunda, ALES/1 sonuçları 12 Mayıs Perşembe günü internet üzerinden açıklanacak. İnternete erişimi olan bireyler, e-Devlet vasıtasıyla veya doğrudan ÖSYM hesaplarıyla sınav sonuçlarını öğrenebilir. İnternete erişimi olmayan adaylar da, en yakın ÖSYM bürolarına giderek, büro personelinin yardımıyla sınav sonucuna bakabilir.

ALES sınav sonucu sorgulama

ALES/1 Ne Zaman ve Saat Kaçta Yapılacak?

İçinde bulunduğumuz 2022 yılının ilk ALES/1'i, 17 Nisan Pazar günü ÖSYM'nin ve Yükseköğretim Kurumu'nun belirlediği eğitim-öğretim yuvalarında yapılacak. Sınav, Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde saat 10.00 itibariyle başlayacak. Gözetmen kontrolü altında yapılan sınav öncesinde, her adayın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık belgesini (Kimlik) ve sınava giriş belgesini yanında götürmesi gerekmektedir. Bu iki evrakı yanında götürmeyen adaylar sınava kabul edilmeyecek. 

ALES/1 ne zaman?

Kimliğini Unutanlar Dikkat! Nöbetçi İlçe Nüfus Müdürlükleri...

Ülke genelinde yapılan sınavlara kabul edilmeyenlerin ortak noktaları arasında sınava giriş belgesini veya kimlik kartını unutmaları yer alıyor. Kimliğinizi veya pasaportunuzu unutmanız halinde yaşadığınız ilin nüfus müdürlüklerine gidebilirsiniz.

Geçici kimlik kartı

ÖSYM'nin sitesinde yayınlanan açıklama metninde, sabah saat 07.00 ile 10.00 aralığında bu kurumların "Geçici Kimlik Belgesi" düzenlediği bilgisine yer verildi. Peki, 17 Nisan Pazar günü hangi nüfus müdürlükleri açık? ÖSYM, bu soruyu kendi sitesinde yayınladığı tablo ile cevaplandırdı. Aşağıdaki linke tıklayarak Pazar günü açık tutulan nüfus müdürlüklerini öğrenebilirsiniz.

17 NİSAN PAZAR GÜNÜ HİZMET VEREN NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ

Sınava Giriş Belgesi Nasıl Alınır?

Her sınavda olduğu gibi ALES/1'e girişte de adaylardan sınav giriş belgesi istenmektedir. Bu belge, ÖSYM'nin resmi internet sitesinden teslim alınabiliyor. Bunun için, ÖSYM paneline e-Devlet şifrenizle veya kullanıcı hesabınızla girmeniz yeterli.

ALES sınav giriş belgesi

Yılın ilk Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi sınavının giriş belgesi 7 Nisan Perşembe günü internetten yayınlandı. Sınav giriş belgesini temin edebilmek adına aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

ALES/1 SINAV GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYIN!

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
100 senede 2. defa oyun bozuluyor: Kalkınma Yolu neden bu kadar önemli?
Özel hastanede yenidoğan vurgunu