Ortaokul ve liselilere aylık 470 TL burs verilecek! Başvurular nereden, ne zaman yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı, her yıl ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitim giderlerini karşılayabilmesi için bursluluk sınavı olarak da bilinen İOKBS sınavını organize ediyor. MEB tarafından yayınlanan takvime göre 2022 yılında yapılacak sınav 4 Eylül'de düzenlenecek. Başvuru şartlarını taşıyan öğrenciler sınava müracaat edebilirken başvuruların başlamasına kısa bir zaman kaldı. Peki MEB 470 TL burs başvurusu nereden, nasıl yapılır? İşte başvuru şartları ve tarihler...

Ortaokul ve liselilere aylık 470 TL burs verilecek! Başvurular nereden, ne zaman yapılacak?
Ortaokul ve liselilere aylık 470 TL burs verilecek! Başvurular nereden, ne zaman yapılacak?
GİRİŞ 20.04.2022 16:09 GÜNCELLEME 20.04.2022 16:09
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı, ekonomik durumu iyi olmayan öğrencilere destek olmaya devam ediyor. 2022 yılında verilecek burs ile birlikte ihtiyaç sahibi öğrencilerin derslerden geri kalmaması için eğitim giderlerinin karşılanması hedefleniyor. MEB'in dönem başında yayınladığı takvime göre bursluluk sınavı (İOKBS) 4 Eylül tarihinde düzenlenecek. Belirlenen kriterlere uygun adaylar sınava kabul edilirken, sınav sonucu değerlendirme işlemlerinin ardından başarılı olan öğrencilere her ay burs ödemesi yapılacak. Sınava kısa bir zaman kala öğrenciler hazırlıklarına hız verdi. Bir yandan sınavda karşılarına çıkabilecek sorulara çalışan adaylar, başvuru tarihlerini de kaçırmak istemiyor. Peki bursluluk sınavı başvuruları ne zaman başlayacak? İşte MEB tarafından açıklanan takvim...

Öğrencilere müjdeli haber! (2022) MEB okullarda yaz tatili uzatılacak mı, ne zaman başlayacak?Öğrencilere müjdeli haber! (2022) MEB okullarda yaz tatili uzatılacak mı, ne zaman başlayacak?

Bursluluk Sınavı Başvuruları İçin Geri Sayım Başladı!

İlköğretim ve ortaöğretim kurumları bursluluk sınavı müracaatları 21 Nisan'da başlayacak. Başvuru işlemleri 13 Mayıs tarihine kadar devam edecek. Burstan yararlanmak isteyen öğrenciler için başvurular toplam 23 gün boyunca alınacak. 

Başvuru yapmak isteyen aileler yukarıda belirtilen tarihler doğrultusunda e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden veya okul yönetimlerinden başvuru yapabilirler. Ancak başvuru şartlarını yerine getirmeyen adaylar sınava katılamazlar.

Başvuru Yapmaya Hazırlananlar Dikkat!

Milli Eğitim Bakanlığı, başvuru ve sınav uygulama kılavuzunu yayınladı. Buna göre müracaat etmek isteyen adayların gerekli kriterleri taşımaları gerekmektedir.  Yayınlanan kılavuza göre " Ailenin 2021 senesi yıllık gelir toplamından fert başına düşen toplam miktarın 2022 mali yılı için tespit edilen 18 bin 160 TL'yi geçememesi" gerektiği vurgulandı. İşte diğer başvuru şartları;

Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Mevzuatta belirtilen kayıt ve kabul şartlarını taşımak,

Ortaokul, İmam Hatip Ortaokulu, özel eğitim ortaokulu 5,6,7,8 ile lise 9,10 ve 11. sınıf öğrencisi olmak,

Sınavın yapıldığı yıl okul değiştirme yaptırımı/cezası almamış olmak,

İOKBS Sınavı 4 Eylül'de Düzenlenecek!

Başvuru sonrası sınava girmeye hak kazanan 5,6,7,8,9,10 ve 11'nci sınıf öğrencileri 4 Eylül Pazar günü yapılacak sınavlara katılacaklar. Ortaokul ve lise sınıflarında eğitim alan adaylara, eğitim aldıkları sınıflara göre toplam 100 soru sorulacak. Bu soruların cevaplanması için ise 120 dakika sınav süresi verilecek. 

5,6,7 sınıflarda eğitim alanlara Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilgiler derslerinden toplam 25'er soru sorulacak.

8. sınıf ve hazırlık sınıfında okuyan öğrencilere ise Türkçe, Matematik Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler dersinden 25'er soru yöneltilecek.

Lise 9,10,11 sınıflara ise Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler dersinden 25 soru sorulur.

Bursluluk Ücreti Ne Kadar?

Sınava katılan ve başarılı olan öğrencilere burs ödemeleri devlet tarafından gerçekleştirilir. Bir üst sınıfa başarılı olarak geçilmesi, ceza alınmaması gibi durumlarda burs ödenmeye devam eder. MEB 2020-2021 eğitim öğretim yılında 370 TL olan burs ücretinde artış yaptı. Yeni yapılan zam ile birlikte burs almaya hak kazanan öğrencilere 470 TL ödeme yapılacak. Burs ödemeleri 12 ay üzerinden gerçekleştirilmektedir.

Bursluluk Sınavı Sonuçları 23 Eylül'de Açıklanacak!

Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı takvime göre 4 Eylül'de düzenlenen sınavın sonuçları 19 gün sonra yani 23 Eylül tarihinde açıklanacak. Adaylar meb.gov.tr adresi üzerinden sınav sonuçlarını ve aldıkları puanları görüntüleyebilecekler. Sınav öncesinde adayların sınava girecekleri okulun adresi ve sınav kuralları gibi bilgilerin yer alacağı sınav giriş belgeleri de sınavdan 1 hafta önce açıklanacak. 

YORUMLAR 9
  • Erhan ASLANKILIC 1 yıl önce Şikayet Et
    iş yok sigorta yok
    Cevapla
  • DAMLA yiğit 1 yıl önce Şikayet Et
    Bize yardım et
    Cevapla
  • Mehmet şirin yiğit 1 yıl önce Şikayet Et
    Bize yardım et bana iş yok yok kiramı ödemiyorum yardım
    Cevapla
  • Mehmet şirin yiğit 1 yıl önce Şikayet Et
    Bize yardım et
    Cevapla
  • k.maraşlı 1 yıl önce Şikayet Et
    herkez öğrenmen çocuğu filan yazmışta ordaki şartlarda yıllık gelir miktarı belirtilmiş acaba ben mi yalnış görüyorum ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor
Memleket Partili Belediye Başkanı'nın aracına silahlı saldırı