23 Nisan hangi güne denk geliyor? Tam gün tatil mi? 22 Nisan yarım gün...

Ülkemizdeki milyonlarca öğrenci “23 Nisan hangi güne denk geliyor?” sorusuna cevap arıyor. Sadece ilkokul düzeyindeki mektepliler değil, ortaokul; lise ve üniversite çağındaki öğrenciler de bugünün tatil olup olmadığını araştırıyor. Bazı durumlarda, lise ve üniversiteler için tam gün tatil yerine yarım gün tatil uygulamasına gidiliyordu. Bunun haricinde, 22 Nisan gününün akıbeti de merak edilenler arasında. 22 Nisan yarım gün mü? İşte, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yıl uygulayacağı takvim…

23 Nisan hangi güne denk geliyor? Tam gün tatil mi? 22 Nisan yarım gün...
23 Nisan hangi güne denk geliyor? Tam gün tatil mi? 22 Nisan yarım gün...
GİRİŞ 18.04.2022 15:08 GÜNCELLEME 18.04.2022 15:08

Türkiye’de ve Kuzey Kıbrıs’ta büyük bir coşkuyla karşılanan 23 Nisan bu yıl hangi güne denk geliyor? Literatürde, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak geçen bu tarihte, sadece Türkiye’de değil, 20’yi aşkın ülkede etkinlikler düzenleniyor. Dünya genelindeki yüz milyonlarca çocuk, rengârenk kıyafetleriyle bu tarihi iple çekiyor. Özellikle son 2 yıldır ülkemizde ve dünyada aktif olan Covid-19 salgını nedeniyle etkinlikler düzenlenemiyordu. Uzaktan eğitim yöntemiyle eğitim-öğretim hayatına devam eden öğrencilerden bazıları, 23 Nisan’ı henüz yaşayamadı. Bundan ötürü 23 Nisan Çocuk Bayramı bu yıl ekstra önem taşıyor. Bu sebeple, 23 Nisan’ın hangi güne denk geldiği araştırılıyor. Diğer taraftan, tam gün tatil olup olmayacağı ve 22 Nisan gününde yarım gün eğitim verilip verilmeyeceği de merak edilen başlıklar arasında.

23 Nisan Bu Yıl Hangi Güne Denk Geliyor?

Eğitim-öğretim çağındaki milyonlarca çocuğun merak ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bu yıl Cumartesi gününe denk gelmektedir. 22 Nisan Cuma günü son provasını yapan öğrenciler, Cumartesi günü sahneye çıkacak.

23 Nisan hangi gün?

Yani, yurt genelinde etkinlikler hafta sonu düzenlenecek. Genellikle sabah saatlerinde tüm öğrenciler İstiklal Marşı okur; akabinde idari yetkililer 23 Nisan’ın anlam ve önemine ilişkin konuşma yapar ve en son öğrenciler şiirler okur, bayramlarını kutlar. Bu etkinliklerin 2022 yılında Cumartesi günü yapılacağı düşünülüyor.

Tam Gün Tatil Yapılacak Mı?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, ülkemizde resmi tatil kategorisinde yer almaktadır. Yani, bu günün hafta içi veya hafta sonuna denk gelmesi; onun statüsünde herhangi bir değişikliğe yol açmaz. Bu sebeple, öğrenciler tam gün tatil yapma fırsatı edinecek. Diğer taraftan, 23 Nisan günü bu yıl Cumartesi gününe denk geldiği için hafta sonu kozu öne çıkıyor.

23 Nisan tam gün tatil mi?

Hafta sonları, ülkemizde resmi tatil olarak geçmesi sebebiyle bu yıl 2’nci kez bir tatil günü hafta sonuna denk gelmiş oluyor. Hatırlanacağı üzere, senenin ilk resmi tatili yılbaşı günü de hafta sonu uygulanmıştı. Öte yandan, bu yıl başka resmi tatillerin de hafta sonu yapılacağı biliniyor. 2022 yılının resmi tatil günleri hakkında detaylı bilgi edinebilmek istiyorsanız, aşağıdaki haberimizi okuyabilirsiniz.

Üniversiteler ve Liseler Tatil Mi?

Eski dönemde Üniversite ve Liselerde 23 Nisan günü yarım gün olarak geçiyordu. Tıpkı 19 Mayıs’ın ilkokullarda yarım gün yapılması gibi. Lakin bu uygulama zamanla değişti. Günümüzde tüm eğitim-öğretim yuvalarında 23 Nisan günü resmi tatil olarak geçmektedir.

23 Nisan Üniversite ve Lise

Sadece yarım gün olarak da değil, öğrenciler tam gün izin yapar. Lakin bu yıl 23 Nisan, Cumartesi gününe denk geliyor. Hafta sonu tatili sebebiyle, Üniversitelerde ve Liselerde eğitim-öğretim yapılmıyor. Zorunlu durumlar haricinde ve vize ile final sınavları dışında bu kurumlar kapalı oluyor.

22 Nisan Cuma Yarım Gün Mü?

Öğretmenlerin, Akademisyenlerin, milyonlarca öğrencinin ve velilerin merak ettiği konulardan birisi de 22 Nisan Cuma gününün yarım gün olup olmayacağı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından şimdiye dek 22 Nisan gününe ilişkin herhangi bir karar yayınlanmadı.

22 Nisan yarım gün mü?

Bu sebeple, 22 Nisan’da tam gün eğitim verilmesi düşünülüyor. Cuma gününün kapanışında geleneksel hale gelen tören esnasında 23 Nisan’a ilişkin konuşma yapılabilir. Yine de son kararın önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı