e-Okul 2. Dönem sonu sınav sonuçları açıklanıyor! MEB 2022 akademik takvimi

4’üncü sınıftan itibaren sınav heyecanı yaşayan öğrenciler; 12’nci sınıfa kadar e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi vasıtasıyla notlarını veya puanlarını öğrenebiliyor. Bu notlar veya puanlar vasıtasıyla öğrencilere Takdir ve Teşekkür Belgesi verilmesinden ötürü öğrenciler arasındaki rekabet ortamı da artıyor. Bazı derslerin 3 sınavı olurken, bazı dersler 2 sınav ile dönemi kapatıyor. Peki, e-Okul 2. Dönem sonu sınav sonuçları açıklandı mı?

e-Okul 2. Dönem sonu sınav sonuçları açıklanıyor! MEB 2022 akademik takvimi
e-Okul 2. Dönem sonu sınav sonuçları açıklanıyor! MEB 2022 akademik takvimi
GİRİŞ 23.05.2022 12:51 GÜNCELLEME 23.05.2022 12:51

11-15 Nisan tarihlerindeki ara tatil uygulamasından sonra okula dönen öğrenciler, 2. Dönem sonu sınavlarına giriyor. Nisan ayından önce ara sınavları tamamlayan yüzbinlerce çocuk, e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden notlarını öğrenmişti. Takdir ve Teşekkür Belgesi hayali kuran öğrenciler için dönem sonu sınavı son derece belirleyici olacak. Bilindiği üzere, karnesinde “1” olmayan öğrencilere; 7-84 puan yapması halinde Teşekkür, 85 ve üzerinde Takdir Belgesi verilmektedir. Peki, 2. Dönem sonu sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS 2022 sınavında çıkacak konular! TYT, AYT ve YDT soru dağılımıYKS 2022 sınavında çıkacak konular! TYT, AYT ve YDT soru dağılımı

Sınav Sonuçları Açıklandı Mı?

Sınav tarihleri, okuldan okula; hatta öğretmenden öğretmene farklılık gösterebilmektedir. 4’üncü sınıftan 12’nci sınıfa kadar bu tarihler, müfredat yoğunluğuna göre de değişikliklere maruz kalabiliyor. Bazı derslerin 2 sınavı yapılırken, bazı derslerin yoğunluğa göre 3 sınavı yapıldığı olabiliyor. Derslerin yetişmemesi, sıkışık takvim de göz önünde bulundurulduğunda bu takvim daha da gecikebiliyor. Fakat genel itibariyle, karne tarihlerinden önceki haftalarda dönem sonu sınavlarının tamamlanması ve sisteme girilmesi talep edilmektedir.

MEB Sınav

MEB 2022 Akademik Takvimi

Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde 2021-22 Eğitim-Öğretim döneminin akademik takvimi yayınlanmıştı. Fakat bu takvimde, sınav tarihleri yer almıyor. Üniversitelerdeki vize ve final tarihlerinin yayınlanmasına benzer şekilde bir uygulama ilkokul, ortaokul ve lise statüsünde geçerli değil. Buradaki gerekçe de, sınav tarihlerinin okul ve öğretmen inisiyatifine bırakılmasından ileri geliyor. Bu sebeple, Bakanlığın yayınladığı takvimde sadece okulların açılış ve kapanış tarihleri paylaşılıyor. MEB’in 2021-22 sezonunda uyguladığı takvim şu şekilde:

  • Okulların Açılışı: 6 Eylül

  • Ara Tatil: 15-19 Kasım

  • Yarıyıl Tatili: 24 Ocak-4 Şubat

  • Okulların İkinci Açılışı: 7 Şubat

  • İkinci Ara Tatil: 11-15 Nisan

  • Dönem Sonu: 17 Haziran

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) Nasıl Açılır?

Öğrenci ve veliler, e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemini (VBS), öğrencinin T.C. Kimlik Numarası ve Öğrenci Okul Numarası ile açabilir. Bunun için kullandıkları herhangi bir tarayıcıya (Google, Yandex, Bing) e-Okul yazmaları yeterli. Buradan Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesine girerek VBS paneline erişebilirler.

Örnek bir e-Okul oturumu

e-Okul Yönetimi Bilgi Sistemi Girişi için de iki farklı yöntem bulunuyor. Bunlardan ilki kullanıcı adı ve şifre ile yapılanıdır. İkinci yöntem de, e-Devlet üzerinden yapılabilir. Bu panel de, öğretmenlerin girişi için ayrılmıştır. Sadece öğretmenler bu panele girip, öğrencilerin değerlendirmelerini, puanlarını ayarlayabilir. 

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber