Karneler ne zaman dağıtılacak? Bu sene yaz tatili kaç gün sürecek?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı 2021-22 Eğitim-Öğretim yılı Çalışma Takvimine göre, karnelerin ne zaman dağıtılacağı bilgisine yer verilmişti. Bu sayede, içinde bulunduğumuz okul döneminin ne zaman sonlanacağı öğrenilirken, gözler gelecek sezona çevrildi. Yani, 2022-23 Eğitim-Öğretim yılı ne zaman başlıyor sorusu da bizzat öğrenciler ve veliler tarafından araştırılır hale geldi. Peki, bu sene yaz tatili kaç gün? İşte, MEB’in yayınladığı takvime göre yaz tatili tarihleri…

Karneler ne zaman dağıtılacak? Bu sene yaz tatili kaç gün sürecek?
Karneler ne zaman dağıtılacak? Bu sene yaz tatili kaç gün sürecek?
GİRİŞ 23.05.2022 13:30 GÜNCELLEME 23.05.2022 13:30

Türkiye’deki milyonlarca öğrenci, gözünü kulağını yaz tatili tarihlerine çevirmiş durumda. Uzun ve yorucu bir eğitim-öğretim yılını geride bırakan öğrenciler ve veliler, yaz tatili vesilesiyle dinlenip yeni döneme başlayacak. Bundan ötürü, karneler ne zaman dağıtılacak sorusu hem ebeveynler arasında hem de öğrenciler arasında merak edilir hale geldi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı 2021-22 Çalışma Takvimi’ne göre, karnelerin ne zaman dağıtılacağı belli oldu. Ayrıca, yeni okul döneminin ne zaman başlayacağı bilgisine de ulaşıldı. Peki, bu yıl yaz tatili kaç gün olacak?

2. Dönem Karnelerinin Öğrencilere Verilme Tarihleri

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı takvime göre, 2021-22 Eğitim-Öğretim yılı 17 Haziran Cuma günü sona eriyor. Yani, 17 Haziran Cuma günü itibariyle öğrencilere karne dağıtımı gerçekleştirilecek. Bu belgeler, öğretmenlere genellikle son haftada Okul Müdürlükleri tarafından teslim edilmektedir. Öğretmenler de gerekli görülen noktaları doldurduktan sonra, Cuma günü sabahı öğrencilere karneleri dağıtacak.

Karne

Sadece karneler değil, Takdir; Teşekkür ve Onur Belgesi dağıtımı da aynı gün içerisinde gerçekleştirilecek. Takdir ve Teşekkür Belgeleri öğrencinin diploma notuna göre hazırlanırken Onur Belgesi dağıtımında birden fazla bileşen devreye girmektedir. Bunlar arasında öğrencinin devamsızlık yapmaması, yıl içerisindeki tutumu ve derslere olan ilgisi göz önünde bulunduruluyor.

Yaz Tatili Tarihleri

Öğrenciler, 17 Haziran Cuma günü okula gittikten sonra Eylül ayına kadar yaz tatiline çıkacak. Yani, 18 Haziran’dan itibaren uzunca bir süre Eğitim-Öğretim takviminden uzak kalacak. Bakanlığın yayınladığı tarihlere göre, bu yıl yaz tatili 87 gün sürecek. 18 Haziran Cumartesi gününde resmi olarak tatile çıkan öğrenciler, bu süreci iyi değerlendirip tekrar okul sıralarına dönecek. Peki, 2022-23 Eğitim-Öğretim dönemi ne zaman başlıyor?

Yeni Eğitim-Öğretim Dönemi Ne Zaman Başlıyor?

17 Haziran Cuma günü 2021-22 Eğitim-Öğretim dönemi sonlandıktan sonra öğrenciler 87 gün süreyle yaz tatili yapacak. Yaz tatilinden sonra Eylül ayının ikinci haftasıyla birlikte yeniden Eğitim-Öğretim dönemine geçilecek. Önümüzdeki sezonun başlangıç tarihi olarak 12 Eylül Pazartesi günü belirlendi. Öğrenciler, 12 Eylül Pazartesi günü itibariyle okullarına geri dönecek.

MEB 2022-23 Çalışma Takvimi

Yeni Eğitim-Öğretim döneminde 1. Ara Tatil uygulaması 14-18 Kasım’da; Yarıyıl tatili 20 Ocak-5 Şubat’ta yapılacak. İkinci dönem Ara Tatil uygulamasının da Nisan ayında yapılıp okulların 16 Haziran Cuma günü sona ermesi bekleniyor.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!