AÖF yaz okulu sınavları ne zaman yapılacak? 2021-2022 Açıköğretim akademik takvimi

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim ve İktisat Fakültesinde 2 ve 4 yıllık eğitim alan öğrenciler mezun olabilmek için gün sayıyor. Güz ve bahar yarıyılı sınavlarında istedikleri sonuçları elde edemeyenler için AÖF yaz okulu sınavları gerçekleştirilecek. Açıköğretim Fakültesi akademik takvimi belli oldu. Peki 2022 AÖF yaz okulu sınavı ne zaman yapılacak? İşte sınav tarihleri ve soru sayıları…

AÖF yaz okulu sınavları ne zaman yapılacak? 2021-2022 Açıköğretim akademik takvimi
AÖF yaz okulu sınavları ne zaman yapılacak? 2021-2022 Açıköğretim akademik takvimi
GİRİŞ 23.07.2022 17:22 GÜNCELLEME 23.07.2022 17:22
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Anadolu Üniversitesi yaz okulu sınavları, yüz yüze olarak okul ortamında gerçekleştirilecek. Öğrenciler daha önce öğrenci sistemi üzerinden sınav merkezi tercihlerini tamamladı. Mezuniyet için ön lisans öğrencilerinden 120 kredi, lisans öğrencilerinden ise 240 kredilik dersi başarıyla tamamlaması isteniyor. Güz ve bahar yarıyılında telafi, bütünleme veya mezuniyete üç ders sınavları yapılmadığı için öğrencilerin tek fırsatı yaz okulu sınavlarında oluyor. Yaz okulu sınavlarının başarı notuna katkısı %100 olacak. Peki AÖF yaz okulu sınavları ne zaman yapılacak? İşte AÖF İktisat ve İşletme Fakültesi akademik takvimi;

AÖF Yaz Okulu Sınavları Ne Zaman?

Anadolu Üniversitesi yaklaşık 1 milyondan fazla öğrenciye açıktan ön lisans ve lisans eğitimi veriyor. Üniversite diploması sahibi olmak isteyen adaylar güz ve bahar yarıyılında vize ve final sınavlarına katılım gösterdi. Gerekli krediyi toplayamayanlar ise yaz okulu sınavlarında şanslarını deneyecek. 

AÖF'te yaz okulu sınavları her yıl olduğu gibi bu senede yüz yüze olarak okul ortamında gerçekleştirilecek. Tek sınav üzerinden düzenlenecek yaz okulu sınavları 13 Ağustos 2022 tarihinde yapılacak.

2022 AÖF Mezuniyet Şartları Nelerdir?

Anadolu Üniversitesinde eğitim alarak mezun olmak isteyen adayların yerine getirmesi gereken bazı şartlar mevcuttur. Ön lisans eğitimi alanlar toplam 120 kredi ön lisans eğitimi alanların ise 240 AKTS kredilik dersi başarıyla tamamlamış olması gerekmektedir. Öğrencilerin 2 veya 4 yıllık başarı oranını gösteren Genel not ortalaması 2.00'ın altında olan adaylar mezun olamazlar. Ayrıca sistem üzerinde FF, DZ ve YZ ders notu bulunanlar diploma alamaz.

Yaz Okulu Sınavları Nasıl Yapılacak?

Anadolu Üniversitesi, yaz okulu sınavlarında öğrencilere sorumlu olunan her dersten 20 soru yöneltilecek. Soruların cevaplanması için 30 dakika sınav süresi verilecek. Yaz okulu sınavı tek sınav üzerinden gerçekleştirilir. Başarı notuna katkısı ise %100'dür. Yani örneğin yaz okulu sınavından 70 puan alan adayın o dersten başarı notu 70 üzerinden hesaplanır. Yükseköğretim Kurulu Açıköğretim fakültelerinde eşitlik sağlaması amacıyla ders geçme notunu 35 olarak belirledi. 

İstanbul Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi Sınav Takvimi!

Anadolu Üniversitesinin yanı sıra İstanbul Üniversitesi (AUZEF) ve Atatürk Üniversitesi (ATA AÖF) mezuniyete üç ders sınav takvimlerini açıkladı. Bahar ve güz döneminin ardından yapılan telafi sınavlarında başarılı olmayan öğrenciler, mezuniyete üç ders sınavlarına katılacak. İşte sınav takvimi;

AUZEF mezuniyete üç ders sınavları 24 Temmuz

ATA AÖF mezuniyete üç ders sınavları 7 Ağustos

Fuat İğci . Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Fuat İğci .
YORUMLAR 4
  • İNSAF 1 yıl önce Şikayet Et
    AÖF de online sınav vesaire bundan böyle yapılmaz, nedeni malum. Bari evimin etrafında 5-10 dakikalık yürüme mesafesinde AÖF sınavının yapıldığı en az 7-8 okul varken 60-70 km uzaktaki okula vermek nedir, üstelik de korona salgını varken. Üstelik de her dönemde en az 4 gün, her gün de iki ayrı yer. Toplam her dönem 8 ayrı yer. Toplu taşıma mecbur olan benim gibiler için bu bir cehennem. Geç kalma korkusu ile gidince en az orda yazın güneş altında kışın soğukta ayazda bir saat kadar dışarda bekle. Bu kadar gaddarlık mı olur ?
    Cevapla
  • Gezeler 1 yıl önce Şikayet Et
    Ders çalışın arkadaşlar geçen sene ölümler en üst seviyede ulen pozitifleri bile sınava aldılar. Ben pozitif olduğum için insanlara bulaşmasın diye katılmadım ve yatirdigim para boşa gitti.
    Cevapla
  • VATANDAŞ 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahu açık lise sınavlarını online yapmaya devam ediyor siz bu yaz ortasında vakalar yükselişe geçmişken insanları işinden gücünden alı koyuyorsunuz..zaten diplomalar bi işe yaramıyor
    Cevapla
  • üniversteli 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaz Okulu için Online kararı alınırmı acaba malum vakalar artışta AÖL Online kararı aldı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor