KPSS sınav yerleri sorgulama: (31 Temmuz) 2022 Memurluk sınava girecekler dikkat!

ÖSYM'nin lisans mezunlarına yönelik yapacağı KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri sınavları 31 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilecek. Adaylar sınavın yapılacağı okulların adresine ulaşabilmek için KPSS sınav giriş belgelerinin erişime açılmasını bekliyor. KPSS sınav giriş yerleri ile beraber, adayların sınava katılacakları okulun açık adresi, salon ve sıra numarası da belli oluyor. Peki 2022 KPSS sınav giriş belgesi açıklandı mı?

KPSS sınav yerleri sorgulama: (31 Temmuz) 2022 Memurluk sınava girecekler dikkat!
KPSS sınav yerleri sorgulama: (31 Temmuz) 2022 Memurluk sınava girecekler dikkat!
GİRİŞ 21.07.2022 10:35 GÜNCELLEME 21.07.2022 10:36

KPSS sınav giriş belgesi, ÖSYM AİS üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifre ile sorgulanabiliyor. Adayların mutlaka sınav gününde belgeleri yanında getirmeleri zorunludur. Sınav giriş belgesi yanında olmayan adaylar, sınav salonlarına kabul edilmezler. Yayınlanan takvime göre memurluk sınavı olarak da bilinen KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri sınavlarına 10 günden az bir zaman kaldı. Sınav hazırlıklarını erkenden tamamlamaya başlayan üniversite mezunları, ÖSYM'den gelecek haberi bekliyor. Adaylar yaşanabilecek aksiliklerin önüne geçebilmek adına sınavların yapılacağı okulları önceden ziyaret ediyor. Peki 2022 KPSS sınav yerleri açıklandı mı? İşte KPSS sınav giriş belgesi sorgulama ve çıkartma yöntemleri...

2022 KPSS Sınav Giriş Yerleri Açıklandı Mı?

4 yıllık üniversite eğitimi alan lisans mezunlarına yönelik KPSS oturumları 31 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek. KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür ile KPSS Eğitim Bilimleri Sınavları 31 Temmuz'da Türkiye genelinde yapılacak. ÖSYM genellikle sınav giriş belgelerini sınavdan 10 gün önce erişime açıyor. Henüz sınav giriş belgeleri erişime açılmadı. Sınav giriş belgelerinin önümüzdeki Pazartesi gününe kadar açıklanmış olması bekleniyor.

KPSS Sınav Giriş Belgesi Nasıl Sorgulanır?

KPSS sınav giriş belgeleri, ÖSYM AİS üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifre ile birlikte sorgulanabiliyor. Dileyen adaylar buradan direkt olarak sorgulama sayfasına gidebilirler. ÖSYM tarafından adaylara katılacakları her oturum için ayrı olmak üzere sınava giriş belgesi düzenlenir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina salon bilgileri ile fotoğraf yer almaktadır. Sınavın ilgili oturumuna ait sınav giriş belgesini yanında bulundurmayan adaylar sınav salonlarına kabul edilmezler.

2022 KPSS Sınav Yerleri İçin Tıklayınız

Memurluk Sınavına Girecekler Dikkat!

Sınav giriş belgesi ile beraber adayın fotoğraflı nüfus cüzdanı, T.C. kimlik kartı veya geçerlilik süresi dolmamış fotoğraflı pasaportu yanında olmalıdır. Sürücü belgesi, meslek kimlik kartları, öğrenci kimlik kartı vb. diğer bütün belgeler sınav giriş için geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilmez. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olması gerekirken, sınav görevlilerince adayın kolaylıkla tanınması için kimlik belgesinde güncel fotoğrafın yer alması önemlidir.

KPSS Oturumlarında Kaç Soru Sorulacak?

31 Temmuz Pazar günü lisans mezunlarına yönelik sınav organize edilecek. Genel Yetenek-Genel Kültür sınavında öğrencilere toplam 120 soru yöneltilecek. Bu soruların cevaplanması için ise sınav süresi 130 dakika olarak belirlendi. Eğitim Bilimlerine katılacak adaylara ise toplam 80 soru yöneltilirken 100 dakika sınav süresi verilecek.

2022 KPSS Sınav Takvimi

Normal şartlarda lisans mezunlarına yönelik düzenlenen sınavlar her yıl ÖSYM tarafından yapılmaktadır. Lise ve 2 yıllık ön lisans bölümünden mezun olan adayların sınavları ise 2 yılda bir yapılır. 2022 yılında memurluk sınavı olarak da bilinen KPSS tüm kademelerde gerçekleştirilecektir. İşte 2022 KPSS sınav takvimi;

  • KPSS lisans Genel Yetenek-Genel Kültür 31 Temmuz

  • KPSS Eğitim Bilimleri 31 Temmuz

  • KPSS Ön lisans 2 Ekim

  • KPSS Ortaöğretim (lise) 6 Kasım 

  • KPSS Alan Bilgisi 6-7 Ağustos (2 oturum)

  • KPSS ÖABT 14 Ağustos

Önemli: Lise mezunlarına yönelik düzenlenecek KPSS sınavı başvuruları 1-13 Eylül tarihleri arasında, ön lisans bölümü bitiren öğrencilerin sınav müracaatları ise 3-15 Ağustos tarihleri arasında alınacak.

Fuat İğci . Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Fuat İğci .
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği'nden 1 Mayıs açıklaması... Hiçbir sendika başvurmamış!
Arkasına parkeden sürücüye sinirlenen sürücü öyle şeyler yaptı ki görenler şaşırdı kaldı