BİLSEM sonuçları açıklandı! 2022 MEB bireysel değerlendirme sonuçları nasıl sorgulanır?

İlkokul seviyesindeki özel yetenekli çocukların tespit edilmesi için bireysel değerlendirme işlemleri 13 Haziran-12 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirildi. Bilim ve Sanat Merkezlerine kayıt hakkı kazanan çocuklar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. BİLSEM sonuçları T.C. kimlik numarası ve doğum tarihiyle sorgulanabilecek. İşte 2022 e-Okul BİLSEM mülakat sonucu sorgulama ekranı...

BİLSEM sonuçları açıklandı! 2022 MEB bireysel değerlendirme sonuçları nasıl sorgulanır?
BİLSEM sonuçları açıklandı! 2022 MEB bireysel değerlendirme sonuçları nasıl sorgulanır?
GİRİŞ 19.08.2022 15:07 GÜNCELLEME 19.08.2022 15:13
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

BİLSEM sonuçları için yüzlerce öğrencinin heyecanlı bekleyiş maratonu sona erdi.  Bilim ve Sanat Merkezlerine kayıt hakkı kazanan öğrencilerin işlemleri 29 Ağustos tarihinde başlayacak. Öğrencilere verilen eğitimlerde, yetenekli oldukları alanların tespit edilerek bu alanlarda yoğunlaşması amaçlanıyor. Örgün eğitime ek olarak bu merkezlerde verilen eğitimlerde öğrencinin kendisini keşfedebilmesi için çalışmalar yürütülüyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından organize edilen BİLSEM değerlendirme işlemleri 12 Ağustos'ta sona erdi. Kayıt hakkı kazanacak öğrencilerin yanı sıra kazanamayan adaylar sonuçlara itirazda bulunabilecek. Peki BİLSEM sonuçları nasıl sorgulanır? İşte mülakat sonuçlarıyla ilgili yaşanan son gelişmeler...

BİLSEM Sonuçları Açıklandı! 

Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı BİLSEM takvimine göre kayıt hakkı kazanan öğrenciler açıklandı.

BİLSEM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

2022-2023 eğitim öğretim yılından itibaren bilim ve sanat merkezlerimizde (BİLSEM) eğitim alacak öğrencilerin yetenek alanlarına göre değerlendirmeleri tamamlanmıştır. Tüm sınıf düzeyleri için taban puan genel zihinsel yetenek alanında 130, resim yetenek alanında  85, müzik yetenek  alanında ise 70 puan olarak belirlenmiştir. Bilim ve sanat merkezlerine kayıt hakkı kazanan öğrencilerimiz 29 Ağustos-9 Eylül 2022  tarihleri arasında  örgün eğitim kurumlarının bağlı olduğu il/ilçelerin sorumluluk alanında yer alan bilim ve sanat merkezlerine kayıtlarını yaptırabilecektir.

Genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanlarında yapılan değerlendirme sonuçlarına ilişkin itirazlar 22-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında öğrenci velileri tarafından il millî eğitim müdürlüklerine yapılacaktır.

BİLSEM Kayıtları 29 Ağustos'ta Başlayacak

Bugün açıklanacak sonuçların ardından BİLSEM'e kayıt hakkı kazanan adaylar kayıt işlemlerine 29 Ağustos'ta başlayacak.  Kayıt işlemleri 9 Eylül tarihine kadar devam edecek. Sonuçlara itiraz etmek isteyenler ise 29 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında Milli Eğitim Bakanlığına itirazda bulunabilirler.

BİLSEM Nedir?

BİLSEM ya da tam ismiyle Bilim ve Sanat Merkezleri, Türkiye’deki özel yetenekli öğrencilerin yetenekli oldukları alanları fark etmeleri ve yetenekleri doğrultusunda gelişebilmeleri amacıyla, okullarına ek olarak eğitim alabilecekleri kurumlar olarak tanımlanıyor.

Örgün eğitime ek, destekleyici eğitim süreci olma hedefiyle inşa edilen BİLSEM, öğrencilerin bilim ve sanat merkezlerinde okul saatleri dışında eğitim almalarını temel alıyor. Bu kapsamda BİLSEM, ülkemizdeki öğrencilerin yeteneklerini keşfetmelerine ve ilgili oldukları alanlarda gelişimlerini profesyonel bir ivmeye taşımalarına olanak sağlıyor.

Kimler Kayıt Yaptırabilir?

BİLSEM sınavlarına İlkokul birinci, ikinci ve üçüncü sınıf öğrencileri katılıyor. Öğrencilerin veya ailelerinin sınava katılmak istemeleri yetmezken yetenekli öğrenciler, sınıf öğretmenleri tarafından tespit edilerek aday gösteriliyor. İlk etapta öğrenciler, tablet bilgisayarlar üzerinden grup taramasına katılıyor. Burada tüm yetenek alanlarındaki öğrencilere sorulan sorular aynı oluyor. Ardından grup tarama uygulamasında başarılı olan öğrenciler, yetenek alanlarına göre bireysel değerlendirmeye alınıyor.

Fuat İğci . Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Fuat İğci .
YORUMLAR 2
  • İlyas Uçar 1 yıl önce Şikayet Et
    Kızım da kazandı çok şükür. Kazananları tebrik ederim.
    Cevapla
  • ersin 1 yıl önce Şikayet Et
    Geleceğin dehalari olan bu çocuklara devletimiz de özel bursla destek olursa çok iyi olur
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...