İhtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine yıllık 18 bin lira burs verilecek! Başvurular devam ediyor!

Çelikel Eğitim Vakfı, İstanbul'da üniversite okumaya hazırlanan öğrencilerin eğitim masrafları, konaklama gibi ihtiyaçları için 2022-2023 eğitim öğretim yılında burs verecek. Burs başvuru işlemleri 15 Ağustos tarihi itibariyle alınmaya başlandı. Başvuru şartlarını taşıyan ve burs almaya hak kazanan adaylara yıllık toplamda 18 bin TL karşılıksız burs ödemesi yapılacak. Peki yıllık 18 bin TL burs başvurusu nasıl yapılır? İşte başvuru şartları ve tarihler...

İhtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine yıllık 18 bin lira burs verilecek! Başvurular devam ediyor!
İhtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine yıllık 18 bin lira burs verilecek! Başvurular devam ediyor!
GİRİŞ 30.08.2022 14:44 GÜNCELLEME 30.08.2022 14:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İstanbul'da ki devlet üniversitelerinde veya vakıf üniversitelerinde tam burslu okuyan öğrencilere yönelik çeşitli kurumlar burs vermeye devam ediyor. Çelikel Eğitim Vakfı, bu yıl üniversite sınavına katılarak, sayısal, eşit ağırlık, sözel, dil puanı ve TYT puanıyla derece yapan öğrencilere burs verecek. Burs ödemeleri 12 ay üzerinden gerçekleştirilirken adaylara toplam 18 bin TL burs yardımı yapılacak.  Herhangi bir kurumdan burs alanlar veya KYK bursu almaya hak kazanan adaylarda bursa müracaat edebilirler. Burs ödemeleri Eylül ayı itibarıyla başlayacak. Müracaat işlemleri ise internet üzerinden sağlanacak. Peki Çelikel Eğitim Vakfı burs başvuruları ne zaman sona erecek? İşte bursa başvuru yapacak adaylar için tüm detaylar...

Aylık burs ücretinin 1.000 TL'yi aşması bekleniyor! Başvurular ne zaman başlayacak?Aylık burs ücretinin 1.000 TL'yi aşması bekleniyor! Başvurular ne zaman başlayacak?

12 Ay Boyunca Toplam 18 Bin TL Ödeme Yapılacak!

Çelikel Eğitim Vakfı bursları geri ödemesizdir. Burs almaya hak kazanan adayların mezun olduktan sonra veya işe girdikten sonra kuruma herhangi bir ödeme yapmasına gerek yoktur. Burs ödemeleri okulların kapalı olduğu yaz aylarında da öğrencilere ödenmektedir. Öğrencilerin aylık olarak alacağı burs miktarı 1.500 TL olarak belirlenmiştir. 12 ay üzerinden verilen bursun toplam tutarı 18 bin TL'dir. Bursa başvuru yapabilmek için öğrencilerin belirlenen şartları yerine getirmesi gerekmektedir.

İstanbul'da Okuyan Öğrenciler Başvuru Yapabilecek!

2022 YKS sınavına katılarak, İstanbul'da devlet veya vakıf üniversitelerinde tam burslu okumaya hak kazanan öğrenciler Çelikel Eğitim Vakfı burslarından yararlanabilir. Öğrencilerin burstan faydalanabilmeleri için belirlenen puan türlerinden istenilen sıralamaları yapması gerekmektedir. Sıralama için aşağıdaki tablodan yararlanabilirsiniz.

Yerleştirme Puan Türü Başarı Sıralaması 
Sayısal Puanı 30 bin 
Eşit Ağırlık Puanı  15 bin
Sözel Puanı 10 bin
Dil Puanı 5 bin
TYT Puanı  10 bin

 

Diğer başvuru şartları;

2022- YKS girmiş olmaları,

İstanbul'daki devlet veya vakıf üniversitelerinin %100 burslu bölümlerine yeni kayıt hakkı kazanmaları

Ailede kişi başına düşen aylık ortalama net gelirin 3.000 TL ve altında olması

Başvurular İnternet Üzerinden Yapılacak!

Başvuru işlemleri 15 Ağustos-11 Eylül tarihleri arasında internet üzerinden yapılacak. Başvuru yapmak isteyen adaylar aşağıdaki adresten direkt olarak başvuru sayfasına giderek gerekli formu doldurarak bursa başvuru yapabilir. Başvuruların sona ermesinin ardından 12-16 Eylül tarihleri arasında başvuru işlemleri incelenecek. 19 Eylül tarihinde ise ön değerlendirme sonuçları adaylar ile paylaşılacak. 

BURS BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Burs Desteği Öğrenim Süresince Devam Edecek!

Burs almaya hak kazanan hazırlık sınıfı öğrencilerinin burs ödemeleri 1 yıl boyunca geçerlidir. Gerekli şartları yerine getirerek başarı durumunu devam ettiren öğrencilerin burs ödemeleri örgün eğitim süresi olan 4 yıl boyunca devam etmektedir.  Kayıt donduran veya İstanbul'dan farklı bir şehre yatay geçiş yapan öğrencilerin burs ödemeleri kesilir.

Fuat İğci . Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Fuat İğci .
YORUMLAR 1
  • Veli Örengül 1 yıl önce Şikayet Et
    Üniversite yi burslu kazanan öğrencilere burs verilecek miş, onlar zaten burs kazanmış siz insanlarla dalga mı geçiyorsunuz. Hani ihtiyacı olanaydi. Para parayı çeker misali lütfen insanlarla dalga geçmeyin bu memlekette gerçekten ihtiyacı olan o kadar çok öğrenci var ki
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul'da bir köpek, kapısını açık bulduğu İETT otobüsünün şoför koltuğuna oturdu
CHP'li Mustafa Bozbey'in 'akraba' atamalarında yeni perde! İlk vukuatı değilmiş!