Üniversiteyi kazananlara 3 bin TL burs verilecek! Başvuru nasıl yapılır? (2022)

Güngören Belediyesi, 2022 yılında üniversiteye yerleşen öğrencilerin eğitim giderlerine destek olmak amacıyla harekete geçti. Devlet ve vakıf üniversitelerinde okumaya hak kazanan ve Güngören'de ikamet eden öğrencilere 3.000 TL burs ödemesi yapılacak. Başvuru işlemleri internet üzerinden alınırken gerekli başvuru şartlarını taşıyan adaylar, eğitim desteğinden faydalanabilecek. İşte Güngören Belediyesi burs başvuru tarihleri...

Üniversiteyi kazananlara 3 bin TL burs verilecek! Başvuru nasıl yapılır? (2022)
Üniversiteyi kazananlara 3 bin TL burs verilecek! Başvuru nasıl yapılır? (2022)
GİRİŞ 31.08.2022 10:31 GÜNCELLEME 31.08.2022 10:31
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Üniversite okumaya hazırlanan yüz binlerce öğrenci için çeşitli devlet kurumları ve özel vakıflar burs desteği vereceğini duyurdu. Güngören Belediyesi ise bu yıl üniversiteyi yeni kazanan gençler için 'Sosyal Destek Yardım' projesi başlattı. Destek kapsamında, belediye tarafından belirlenen koşulları sağlayan üniversitelilere, 3 bin TL burs verilecek. Burstan yararlanabilmek için belirlenen tarihlerde başvuru yapılması gerekiyor.  Adaylar, ÖSYM yerleştirme sonuç belgesi, okul kayıt belgesi ile internet üzerinden burs başvurusunda bulunabilirler. Yapılacak değerlendirme sonrası burs almaya hak kazanan adaylar duyurulacak. Peki Güngören Belediyesi burs başvurusu nasıl yapılır? İşte burs başvuru şartları ve detaylar...

KYK devlet yurdu başvuru sonuçları tarihi 2022! e-Devlet'ten sonuçlar ne zaman açıklanacak?KYK devlet yurdu başvuru sonuçları tarihi 2022! e-Devlet'ten sonuçlar ne zaman açıklanacak?

SYGV Vakfı öğrencilere geri ödemesiz aylık 950 TL burs verecek! Başvuru şartları belli oldu!SYGV Vakfı öğrencilere geri ödemesiz aylık 950 TL burs verecek! Başvuru şartları belli oldu!

Güngören Belediyesi Öğrencilere 3 Bin TL Destek Verecek

Güngören Belediyesi, üniversiteye yeni başlayan öğrenciler için 3 bin TL'lik eğitim desteği vereceğini açıkladı. Çeşitli kurumlardan burs desteği alan adaylar da burstan yararlanabilirken burs başvurusu yapacak adayların aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir.

  • T.C. vatandaşı olmak,

  • Güngören'de ikamet etmek,

  • 1997 yılı ve üzeri doğumlu olmak,

  • 2022 YKS ile ilk kez yurt içi eğitim programına yerleşmek

  • Yerleştiğine dair aktif öğrenci belgesi sunmak

  • 4 yıllık lisans bölümlerinde okumak

  • Devlet ve vakıf üniversitelerinde tam burslu okumak

Burs Başvuruları Ne Zaman?

Burs başvuru işlemleri 24 Ağustos itibariyle alınmaya başlandı. 3  Bin TL'lik burstan yararlanmak isteyen adaylar 23 Ekim tarihine kadar başvurularını Güngören Belediyesine iletebilirler. Başvuru yapmak isteyen adaylar gungoren.bel.tr adresinden veya direkt olarak buradan başvuru sayfasına yönlendirilirler.  

Başvuru işlemleri sırasında adaylardan iletişim, eğitim bilgileri, aile bilgileri, ikametgah bilgileri, ÖSYM  sonuç belgesi ve üniversite kayıt belgesi talep edilmektedir. Yanlış bilgi veya belge paylaşımında bulunan adaylar burs almaya hak kazansalar dahi bursları iptal edilmektedir.

"Gençlerimizin Başarısına Katkı Sunmaya Devam Edeceğiz"

Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir, yaptığı açıklamada üniversiteye yeni başlayacak öğrencilere burs desteği verileceğine vurgu yaparak "Bu yıl üniversiteyi kazanan sevgili gençler; Güngören’de oturuyorsanız ve okulunuza kayıt yaptırdıysanız Güngören Belediyesi resmi web başvuru formunu hemen doldurarak belediyemizin 3 Bin TL desteği hesabınıza gelsin.

Bu vesileyle öğrencilere verdiğimiz destekler giderek artmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı. Belediye Başkanı Bünyamin Demir, sözlerini  "Eğitime verdiğimiz desteği her gün daha da artırarak gençlerimizin başarısına katkıda bulunmaya devam edeceğiz" diyerek noktaladı.

Fuat İğci . Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Fuat İğci .
YORUMLAR 4
  • Funda 1 yıl önce Şikayet Et
    Neden tam burslu ücret ödeyenlere katkı olurdu en azından
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Zaten ücret ödemeyi göze almışsa çok da ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum
    Cevapla
  • Nursel 1 yıl önce Şikayet Et
    Süper bir proje maalesef Gaziantep teyiz diğer kriterlere uyuyorum
    Cevapla
  • misafir 07 1 yıl önce Şikayet Et
    burslu okumak istemeyen öğrenciler malesef yerleşemedi yerleşse devlete yükü olmayacaktı açıktan okumak isteyenler için yazdım bunu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li Kakışım 'İran'a ne yardımınız olacak ki?' dedi, yanıt AKINCI İHA'dan geldi
Reisi'nin yerine geçen isim belli oldu: 50 gün içinde seçime gidilecek