TEKFEN Vakfı başarılı öğrencilere aylık 1.965 TL burs verecek! Başvuru tarihleri belli oldu!

2022-2023 eğitim öğretim yılında TEKFEN başarılı ve ihtiyaç sahibi 550 öğrenciye burs vermek için kolları sıvadı. Burs almaya hak kazanan adaylara 8 ay boyunca aylık 1.965 TL burs ödemesi yapılacak. Bursa başvuru yapmak isteyen öğrencilerin kurum tarafından belirlenen şartları yerine getirmesi gerekmektedir. Peki TEKFEN burs başvurusu nereden, nasıl yapılacak? İşte burs başvuru tarihleri ve koşullar...

TEKFEN Vakfı başarılı öğrencilere aylık 1.965 TL burs verecek! Başvuru tarihleri belli oldu!
TEKFEN Vakfı başarılı öğrencilere aylık 1.965 TL burs verecek! Başvuru tarihleri belli oldu!
GİRİŞ 05.09.2022 16:18 GÜNCELLEME 05.09.2022 16:18
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Tekfen Eğitim, Sağlık, Kültür, Sanat ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı, bu dönem lise ve lisans öğrencilerine yönelik burs başvuru takvimini paylaştı. 2022-2023 eğitim öğretim yılında başarılı olan üniversite öğrencilerine aylık 1.965 TL burs desteği sağlanacak. Başvuru işlemleri internet üzerinden gerçekleştirilirken, bursa başvuru yapacak adayların diğer kurum ve kuruluşlardan karşılıksız burs almaması gerekmektedir. Geri ödemeli olarak öğrenim kredisi alan öğrenciler bursa müracaat edebilirler. Tekfen burs başvuru şartları ve tarihleri belli oldu. Peki aylık 1.965 TL burs başvurusu nasıl yapılır? İşte TEKFEN üniversite bursu detayları...

Mühendislik ve mimarlık bölümlerinde okuyanlara aylık 900 TL burs verilecek! Başvuru tarihleri...Mühendislik ve mimarlık bölümlerinde okuyanlara aylık 900 TL burs verilecek! Başvuru tarihleri...

TEKFEN Burs Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?

Daha önceden kurumdan burs alan ve kayıt yenileme yaparak bursların devamını talep edecek öğrenciler için işlemler 26 Eylül-5 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Yeni eğitim öğretim yılında ilk kez bursa başvuru yapacak adaylar ise başvurularını 3-16 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirebilirler. Bu dönem burs ücretleri TEKFEN tarafından güncellenerek öğrencilerle paylaşıldı. 2022-2023 eğitim öğretim yılında öğrencilere ödenecek aylık burs tutarı 1.965 TL'ye yükseltildi.

Burs Başvuru Şartları Belli Oldu

TEKFEN, bu dönem toplam 550 lisans öğrencisine burs ödemesi yapacak. Değerlendirme işlemleri yapılırken öğrencilerin maddi durumu, eğitim bilgileri dikkate alınacak. Burs başvurusu yapabilmek için en temel şart ise adayların ailelerinde en fazla kazanan kişinin aylık brüt gelirinin maaş ve ikramiye dahil 11.977 TL olmasıdır. KYK'dan karşılıksız burs alan öğrenciler, bursa müracaat edemezler. Ancak geri ödemeli kredi alan adaylarda başvuru yapabilirler. Burslardan sadece T.C. vatandaşı adaylar yararlanabilir. 

Başvuru İşlemleri Online Olarak Yapılacak!

TEKFEN burs başvuruları 3-16 Ekim tarihleri arasında internet üzerinden gerçekleştirilecek. Adayların herhangi bir kuruma bizzat giderek belge teslim etmesine gerek yoktur. Aile gelir kriterine uyan öğrencilerin başvuruları, sınav sıralaması veya mezuniyet notuna göre değerlendirmeye alınır. Burs başvurularında adaylardan aşağıdaki belgeler talep edilmektedir. Sizde belirtilen tarihlerde buradan başvuru sayfasına gidebilirsiniz.

  • Öğrencinin fotoğrafı (Vesikalık olması şart değil. Yüzün net gözüktüğü, telefonla çekilmiş güncel bir fotoğraf da kullanılabilir.)

  • Öğrencinin önlü arkalı kimlik fotokopisi

  • İkametgâh Belgesi

  •  Adli Sicil Kaydı

  • Okulu bu yıl kazandıysa: Öğrenci belgesi, sınav ve yerleştirme sonuç belgesi.

  • Ara sınıftaysa: Bir önceki döneme ait transkript ve öğrenci belgesi ile sınav ve yerleştirme sonuç belgesi.

  •  Ailede en yüksek gelir sahibi kişinin aylık brüt gelirini gösteren belge (maaş ve ikramiye dahil, fazla mesai ve prim hariç)

Fuat İğci . Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Fuat İğci .
YORUMLAR 5
  • Mer 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğru mu
    Cevapla
  • zeliha 1 yıl önce Şikayet Et
    ön lisans öğrencisi başvuru yapamıyor mu?
    Cevapla
  • Ramazan 1 yıl önce Şikayet Et
    11.977 lira üst sınır mı? Orayı anlamadım ben.
    Cevapla
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet en yüksek rakam
    Cevapla
  • Zeynep 1 yıl önce Şikayet Et
    Ailede kişi başına düşen aylık-yıllık gelir miktarı diye bir kıyaslama yapılmalı. 3 kişilik ve 6 kişilik aile aynı kefeye konmuş.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik
Çin’de felaketi! Guangzhou eyaleti savaş alanına döndü! Halka peş peşe uyarı