Mühendislik ve mimarlık bölümlerinde okuyanlara aylık 900 TL burs verilecek! Başvurular başladı!

Salih Karagöz Vakfı, üniversitelerin mimarlık ve mühendislik bölümlerinde okuyan öğrencilerin eğitim giderlerini karşılayabilmesi için harekete geçti. Burs almaya hak kazanan adaylara Ekim ve Haziran ayları arasında aylık 900 TL burs ödemesi yapılacak. SKV Vakfı burs başvuru şartları ve tarihleri açıklandı. Burstan yararlanmak isteyen öğrencilerin gerekli başvuru kriterlerini taşıması gerekmektedir. İşte burs başvurularının başlayacağı tarih...

Mühendislik ve mimarlık bölümlerinde okuyanlara aylık 900 TL burs verilecek! Başvurular başladı!
Mühendislik ve mimarlık bölümlerinde okuyanlara aylık 900 TL burs verilecek! Başvurular başladı!
GİRİŞ 05.09.2022 09:09 GÜNCELLEME 05.09.2022 09:09
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Mimarlık ve mühendislik bölümlerinde bu yıl eğitim almaya hak kazanan veya ara sınıfta okuyan öğrencilere Salih Karagöz Vakfı, burs verecek. Devlet tarafından öğrencilere tahsis edilen KYK bursu ve öğrenim kredisi alan öğrenciler de burslara müracaat edebilecekler. Ara sınıfta okuyan öğrenciler için belirlenen başarı şartlarını sağlaması beklenirken, başvuru işlemleri internet üzerinden gerçekleştirilecek.  Yapılacak değerlendirme sonrasında burs alacak öğrencilere ise toplam 9 ay boyunca ödeme yapılacak. Salih Karagöz Vakfı burs başvurularının 31 Ağustos-31 Eylül tarihleri arasında alınacağını duyurdu. İşte güncel başvuru şartları ve detaylar...

Salih Karagöz Vakfı Burs Başvuruları Başladı!

Lisans eğitimi alan devlet okullarında mimarlık ve mühendislik bölümü öğrencilere burs verilecek. Maddi desteğe ihtiyacı olan ara sınıf ve üniversiteyi yeni kazanan adaylar burslara müracaat edebilirler. Burs başvuru işlemleri 31 Ağustos itibarıyla başlarken son başvuru tarihi 31 Eylül olarak belirlendi. Başvuru yapabilmek için aşağıdaki şartların sağlanması gerekmektedir.

Mimarlık ve mühendislik bölümlerinde öğrenci olmak,

Maddi desteğe ihtiyacı olmak,

Başka kurumdan burs almamak, (KYK burs ve öğrenim kredisi hariç)

Yeni yerleşen adaylar için ön sıralarda yerleşmiş olmak

Ara sınıfta eğitim alanlar için GNO'nun 2.5 veya 100 üzerinden 60 üzeri olması

Bu Üniversitelerde Okuyan Adaylar Dikkat!

Boğaziçi, ODTÜ, İTÜ, YTÜ, İstanbul Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi'nde eğitim alan öğrenciler kendi okullarının burs ofisi/ öğrenci daireleri üzerinden burs başvurusu yapabilirler. Diğer üniversitelerde okuyan ve başvuru şartlarını yerine getiren adaylar ise internet üzerinden bursa başvuru yapabilirler. Başvuru işlemleri genel olarak elden, posta veya mail yoluyla gerçekleştirilmektedir. Başvuru yapacak adaylar buradan veya info@salihkaragozvakfi.org adresinden direkt olarak başvurularını iletebilirler. 

Karşılıksız 900 TL Burs Ödemesi Yapılacak!

31 Eylül'de başvuruların sona ermesinin ardından değerlendirme işlemleri başlayacak. Burs almaya hak kazanan adaylara Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında 900 TL burs ödenecek. Salih Karagöz Vakfı bursları geri ödemeli bir burs türü değildir. Burs ödemeleri öğrencilere karşılıksız olarak yapılır.

Fuat İğci . Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Fuat İğci .
YORUMLAR 1
  • Farha ali yonis 1 yıl önce Şikayet Et
    Buluşacağım düşünüyorum
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”