Bursluluk sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB'den İOKBS için dikkat çeken tarih!

Bursluluk sınavı heyecanını yaşayan İlkokul ve ortaokul öğrencileri yavaş yavaş sınavdan çıkmaya başladı. 4 Eylül Pazar günü saat 10:00 itibarıyla başlayan sınavlar, saat 12.00'da tam olarak sona erecek. 100 soruluk bir testi geride bırakan öğrenciler, emeklerinin karşılığını alacakları ve sonuçların açıklanacağı tarihe erişmek istiyor. Peki 2022 bursluluk sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte MEB tarafından ilan edilen İOKBS sınav sonuç tarihi...

Bursluluk sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB'den İOKBS için dikkat çeken tarih!
Bursluluk sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB'den İOKBS için dikkat çeken tarih!
GİRİŞ 05.09.2022 09:04 GÜNCELLEME 05.09.2022 09:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İhtiyaç sahibi öğrencilerin maddi açıdan desteklenmesi için her yıl Milli Eğitim Bakanlığı bursluluk sınavları düzenliyor. 2022 yılında İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları bursluluk sınavları bu Pazar günü Türkiye'nin 81 ilinde gerçekleştirildi. Bursluluk sınavında başarılı olan öğrencilere her ay 663 TL burs ödemesi yapılacak. Türkçe ,Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilgiler derslerinden öğrencilere 25'er soru yöneltilirken bu soruların yanıtlanması için 120 dakika sınav süresi verildi. MEB sınav başvuru kılavuzunda İOKBS sınav sonuç tarihini adaylar ile paylaşmıştı. Peki 2022 İOKBS sonuçları ne zaman açıklanacak? Sınav sonuçları meb.gov.tr adresinden doğum tarihi ve T.C. kimlik numarasıyla sorgulanabilecek. İşte bursluluk sınavına ilişkin detaylar...

Bursluluk sınavı soruları ve cevapları 2022! MEB İOKBS 5,6,7,8,9,10,11. sınıf A-B kitapçığı cevap anahtarıBursluluk sınavı soruları ve cevapları 2022! MEB İOKBS 5,6,7,8,9,10,11. sınıf A-B kitapçığı cevap anahtarı

2022 Bursluluk Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı, bursluluk sınav sonuçlarını diğer sınavlara kıyasla daha erken bir süre içerisinde açıklıyor. Özellikle 2022-2023 eğitim öğretim yılının 12 Eylül'de başlayacak olması ve burs ödemelerinin Ekim'den itibaren başlaması sebebiyle bursluluk sınav sonuçları bu yıl 23 Eylül tarihinde erişime açılacak.  Bursluluk sınav sonuç ekranında adayların sınavda verdikleri doğru yanlış cevap sayıları ve sınavdan elde ettikleri puanlar yer alacak.

Sınav Sonuçları Resmi Siteden Duyurulacak!

Bursluluk sınavına ilk kez katılan çocuğu bulunan aileler ve öğrencilerin büyük bir çoğunluğu bursluluk sınav sonuçlarının e-Okul VBS üzerinden ilan edildiğini biliyor. Ancak çok fazla bilinen bu yanlış bilginin aksine sınav sonuçları meb.gov.tr üzerinden duyuruluyor. Sınav sonuçlarını sorgulamak isteyenler T.C. kimlik numarası ve doğum tarihiyle sonuçları öğrenebilirler.

Okul müdürlükleri, öğrenci velisinin talep etmesi durumunda "Sınav Sonuç Belgesi''ni elektronik ortamından alıp mühür ve imza ile onayladıktan sonra öğrenci velisine veya öğrenciye imza karşılığında verecektir.

Bursluluk sınavı yorumları: 2022 İOKBS Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler...Bursluluk sınavı yorumları: 2022 İOKBS Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler...

Burs Ödemeleri Ekim Ayında Başlayacak!

Bursluluk sınavına katılan ortaokul 5,6,7,8 ile hazırlık sınıfı, lise 9,10 ve 11'nci sınıf öğrencilerinden burs almaya hak kazananlar sınav sonuçlarının ilan edilmesiyle belli olacak. 2022-2023 eğitim öğretim yılında burs ücretleri aylık 663 TL olarak belirlendi. Burs almaya hak kazanan adaylara Ekim ayından itibaren ödemeleri yapılacak. Burs ödemeleri okulların kapalı olduğu ara tatil, yarıyıl tatili ve yaz tatillerinde de devam etmektedir. Yani öğrenciler 12 ay boyunca bursluluk ücretinden faydalanabilirler.

Sınavı İptal Edilen Öğrencilerin Puanları Hesaplanmayacak!

Milli Eğitim Bakanlığı, 2022 İOKBS sınav başvuru kılavuzunda adayların uyması gereken kuralları net bir şekilde ifade etti. Ayrıca bursluluk sınavı giriş belgesinde de öğrencilerin sınav süresince uyması gereken kurallar, adaylara hatırlatıldı. Buna göre sınav kurallarını bozan, kopya alışverişi yapan, doktor raporu ile belirtilen eşyalar haricinde eşya ile sınava giren öğrencilerin puanları hesaplanmayacak. 

Sınava İtiraz Edilebilecek!

4 Eylül'de düzenlenen sınavın ardından öğrenciler ve aileleri sorulara, cevap anahtarına ve sonuçlara itirazda bulunabilirler.  Cevap anahtarına ve sonuçlara yapılacak itirazlar, yayınlandıktan 5 takvim günü içerisinde gerçekleştirilecek. İtiraz başvuru işlemleri ÖDSGM resmi internet sayfası üzerinden alınmaktadır. Elektronik ortamda veya yazılı olarak yapılan itirazların incelenmesi için devlet bankalarında KDV dahil 30 TL yatırılması gerekmektedir. Süre geçtikten sonra yapılacak başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

Fuat İğci . Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Fuat İğci .
YORUMLAR 1
  • mahmudo 1 yıl önce Şikayet Et
    çok kötü asdasdasdasdasdas
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…