Bursluluk sınavı soruları ve cevapları: MEB 2022 İOKBS cevap anahtarını meb.gov.tr...

Devlet tarafından ihtiyaç sahibi İlköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin eğitim giderlerinin karşılanması için bursluluk sınavı organize ediliyor. Bursluluk sınavında başarılı olan öğrencilere her ay Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen burs tutarı yatırılıyor. 4 Eylül'de düzenlenen sınava katılan öğrenciler, karşılarına gelen soruların doğru yanıtlarını arıyor. İOKBS soruları ve cevapları meb.gov.tr adresinden duyurulacak. Peki 2022 bursluluk sınavı soruları ve cevapları açıklandı mı? İşte MEB İOKBS 5,6,7,8,9,10 ve 11'nci sınıf cevap anahtarı...

Bursluluk sınavı soruları ve cevapları: MEB 2022 İOKBS cevap anahtarını meb.gov.tr...
Bursluluk sınavı soruları ve cevapları: MEB 2022 İOKBS cevap anahtarını meb.gov.tr...
GİRİŞ 07.09.2022 08:58 GÜNCELLEME 07.09.2022 08:59
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Bursluluk sınavı soruları ve cevapları sınavdan çıkan öğrencilerin en çok merak ettiği konuların başında geliyor. İlköğretim kademesindekilere Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler derslerinden toplam 25'er soru yöneltildi. Hazırlık sınıfı ve lisede öğrenimlerini sürdüren öğrenciler için toplam 100 soruluk sınav için 120 dakika sınav süresi verildi. Sınavdan kaç puan aldıklarını öğrenmek isteyen adaylar, soruların puan olarak karşılığını şimdiden araştırmaya başladı. İOKBS sınavında 3 yanlış cevap 1 doğru yanıtı, puan hesaplamasında saf dışı bırakacak. Sınavda derslerden karşılarına gelen soruların doğru cevaplarını arayan adaylar, "Bursluluk sınavı soruları ve cevapları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak"? sorusuna cevap arıyor. İşte 2022 İOKBS cevap kitapçığı...

Üniversiteyi yeni kazanan öğrencilere 3.000 TL'ye kadar burs verilecek! Başvuru nasıl yapılır?Üniversiteyi yeni kazanan öğrencilere 3.000 TL'ye kadar burs verilecek! Başvuru nasıl yapılır?

2022 Bursluluk Sınavı Soruları ve Cevapları Açıklandı!

4 Eylül Pazar günü saat düzenlenen bursluluk sınavı soruları ve cevapları yayınlandı.  Milli Eğitim Bakanlığı, 81 ilde düzenlenen sınavın cevap anahtarlarının %100'luk kısmını adayların erişimine açtı. 

5. Sınıf A Kitapçığı İçin Tıklayınız

6. Sınıf A Kitapçığı İçin Tıklayınız

7. Sınıf A Kitapçığı İçin Tıklayınız

8. Sınıf ve Hazırlık Sınıfı A Kitapçığı İçin Tıklayınız

9, 10 ve 11. Sınıflar A Kitapçığı İçin Tıklayınız

İOKBS Cevap Anahtarı Nasıl Görüntülenir?

Bakanlık, bursluluk sınavı soruları ve cevap anahtarlarını öğrencilerin sınavının yapıldığı kitapçıklara göre erişime açıyor. Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından ilan edilecek sorulara ve cevaplara buradan direkt olarak erişebilirsiniz. Sorular ve cevaplar erişime açıldığında adaylar, ekranın üst bölümünde sınavda cevapladıkları sorulara erişebilirken, bu soruların doğru yanıtları sayfanın en aşağısında bulunan bölümden görüntülenebilir.

Bursluluk Sınavında 3 Yanlış Cevap 1 Doğru Yanıtı Eleyecek!

Bursluluk sınavı puan hesaplaması yapılırken Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilgiler dersleri kendi katsayı oranlarına göre hesaplanacak. Testlerin her biri için yanlış cevap sayısının üçte biri doğru cevap sayısından çıkartılarak adayların ham puanları bulunur. Bu hesaplama yöntemi kullanılırken 100 soruluk sınavda 3 yanlış cevap 1 doğru yanıtı götürmektedir. Örneğin sınavda 70 soruya doğru yanıt veren ancak 30 soruya yanlış cevap veren İlköğretim veya lise öğrencisinin puan hesaplaması yapılırken 60 doğru olarak hesaplanır. 

Derslerin Ağırlık Katsayıları Belli Oldu!

Milli Eğitim Bakanlığının sınav öncesinde yayınladığı başvuru kılavuzunda puan hesaplaması yapılırken kullanılacak katsayı oranları belli oldu. 5,6,7,8,9,10 ve 11'nci sınıf öğrencileri için Türkçe/Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler/Sosyal Bilimler ağırlık katsayısı 3 (üç) olarak belirlendi. 

Kuralları İhlal Eden Öğrencilerin Sınavları Geçersiz Sayılacak!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 4 Eylül'de düzenlenen bursluluk sınavlarında kuralları ihlal eden öğrencilerin puan hesaplaması yapılmayacağı için sınavları geçersiz sayılacak. MEB sınav kurallarına ilişkin hem başvuru kılavuzunda hem de sınav giriş belgesinde öğrencilere bazı uyarılarda bulunmuştu. Başvuru şartlarını taşımadığı halde sınava katılan, cevap kağıdı sınav evrakından çıkmayan, geçerli kimlik belgesi ibrazı yapmayan, başkasının öğrencinin yerine sınava girmesi gibi durumlarda sınav geçersiz sayılacak.  

Kopya Çekilen Sınavlar İptal Edilecek!

120 dakikalık bursluluk sınavı süresi boyunca kopya çekildiği sınav görevlilerince tespit edildiği durumlarda o öğrencinin sınavları iptal edilecektir. Sınav görevlileri bu öğrencilerin sınavlara devam etmesine izin vermeyecektir. Salonda görevli gözetmenler, kopya çektiği tespit edilen öğrenci hakkında açıklayıcı bir tutanak hazırlayacaktır. Ancak salon görevlileri, diğer sınavdaki öğrencilerin dikkatini dağıtmamak ve zaman kaybetmelerini engellemek adına gerekli gördükleri takdirde bu öğrencilere sınav sırasında uyarıda bulunmayabilirler.

Fuat İğci . Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Fuat İğci .
YORUMLAR 31
  • Bensu 1 yıl önce Şikayet Et
    Sınav kolaydı inşallah alırız
    Cevapla
  • Ayşe 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
  • M.ALİ OKUR 1 yıl önce Şikayet Et
    Kolaydı allahtanki mat biraz zordu
    Cevapla
  • emir 1 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar pandemi yuzunden gecen yıl cok kolaydı fakqt bu yıl cok zor olucak denmişti eheheh kolaydi falan yazmayin :/
    Cevapla
  • burak can mert eren 1 yıl önce Şikayet Et
    katılıyorum,
    Cevapla
  • Kaan 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen kanka hiçte kolay değildi
    Cevapla
  • Ebrar 1 yıl önce Şikayet Et
    Bencede gayet kolaydı, eger sen bu sınava zor diyorsan bence hiç bu sınava girmemeliydin.
    Cevapla
  • 1 yıl önce Şikayet Et
    ben hiç zorlanmadım dayı çok kolaydı
    Cevapla
  • Boş Bir Kız 1 yıl önce Şikayet Et
    Üç kardeş olmamızın tek avantajı
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    8. Sınıfım ve inkılab dışında diğer dersler kolaydı
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    bence inkılap kolaydı diğerleri ortaydı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor