ATLAS Vakfı üniversite öğrencilerine 1.000 TL burs verecek! Başvuru şartları belli oldu!

Atlas Sağlık ve Eğitim Vakfı, 2022-2023 eğitim öğretim yılında üniversitelerin lisans bölümlerinde okuyan öğrencilere aylık 1000 TL burs verileceğini duyurdu. Vakıf ve özel üniversite öğrencileri, açık öğretim öğrencileri, ön lisans öğrencileri, uzaktan eğitim öğrencileri burstan yararlanamayacak. Burstan faydalanabilmek için İzmir ve Manisa illerindeki üniversitelerden birisine kayıt yaptırmış olmak gerekiyor. İşte ATLAS Vakfı burs başvuru tarihleri...

ATLAS Vakfı üniversite öğrencilerine 1.000 TL burs verecek! Başvuru şartları belli oldu!
ATLAS Vakfı üniversite öğrencilerine 1.000 TL burs verecek! Başvuru şartları belli oldu!
GİRİŞ 11.09.2022 14:26 GÜNCELLEME 11.09.2022 14:26
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Atlas Vakfı, devlet üniversitelerinde lisans eğitimi alan öğrencilere yönelik burs vereceğini duyurdu. Burs başvuru işlemleri 1 Eylül itibarıyla online olarak alınmaya başladı. Öğrencilere geri ödemesiz olarak burs desteği sağlanırken, KYK bursu ve öğrenim kredisi alan öğrenciler de burslara müracaat edebilecekler. Başvurular sonrasında değerlendirme yapılırken Tıp, Hukuk, Eğitim Fakültesi gibi bölümlerde okuyan öğrencilere öncelik sağlanacak. Burs almaya hak kazanan adaylara 9 ay boyunca aylık 1000 TL ödeme yapılacak. Peki Atlas Vakfı burs başvurusu nasıl yapılır? İşte başvuru işlemlerine ilişkin detaylar...

ATLAS VAKFI  Burs Başvuruları Alınmaya Başlandı!

Atlas Sağlık ve Eğitim Vakfı, 2022-2023 yılı burs başvuru işlemleri 1 Eylül - 10 Eylül tarihleri arasında alınacak. Burs başvurusunda bulunacak adayların gerekli şartları taşımaları gerekmektedir. Atlas Vakfı bursları İzmir ve Manisa illerindeki üniversitelerde eğitim alan öğrencilere verilir. Devlet tarafından öğrencilere verilen KYK bursu ve öğrenim kredisi alanlarda burslara başvuruda bulunabilirler.

ATLAS Burs Başvuru Şartları Nelerdir?

ATLAS bursları T.C. vatandaşı olan, lisans düzeyinde 4 yıllık eğitim alan, 25 yaşını aşmayan, İzmir ve Manisa illerindeki üniversitelerde okuyan öğrencilere verilmektedir. Başvuru sürecinde gerçeğe aykırı bilgi ve belge sunan öğrencilerin bursları tespit edilmesi durumunda kesilmektedir. Aynı aileden başka bir kardeşe burs verilmez.

Kimler ATLAS Bursundan Faydalanamaz?

Burs başvurusu değerlendirmeye alınmayacak öğrenciler;

Vakıf ve özel üniversitelerde eğitim alanlar,

Açık öğretim öğrencileri (AÖF- ATA AÖF- AUZEF)

Ön lisans programı öğrencileri,

Devlet üniversitelerinin ücretli programlarına devam edenler

Lise sonraki başka bir programı bitirmiş öğrenciler

Bu Bölümlerde Okuyan Öğrencilere Öncelik Verilecek!

Burs değerlendirmesi yapılırken Tıp Fakültesi, Hukuk, Eğitim Fakültesi, sanat ve spor alanında milli takım düzeyinde temsil edenler, kız öğrenciler, engelli öğrenciler ile birlikte şehit ve gazi çocuklarına öncelik tanınacak. Öğrenciler mücbir sebepten ötürü eğitimin aksaması veya dondurulması halinde bursu bir yıllığına dondurabilirler. 

Burs Ödemeleri Nasıl Yapılır?

Atlas Sağlık ve Eğitim Vakfı bursları 2022-2023 eğitim öğretim yılında 9 ay boyunca ödenmektedir. Bu yılki burs miktarı aylık 1000 TL olarak belirlenmiştir. Burs ödemeleri öğrencilerin banka hesaplarına aylık bedeller halinde yatırılmaktadır. 

ATLAS  Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?

İzmir ve Manisa illerinde üniversite eğitimi alan öğrenciler burs başvurularını internet üzerinden gerçekleştirecek. Öğrencilerden nüfus cüzdanı formatı, imzalı vakıf başvuru formu , öğrenci belgesi, mernis kaydı, babanın vukuatlı nüfus kaydı, kaymakamlık gelir beyanı, adli sicil kaydı, tapudan anne, baba ve öğrencinin kendisine ait mülk belgesi gibi bilgiler talep edilecek. Burs başvurusu yapmak isteyen adaylar direkt olarak buradan başvuru sayfasını ziyaret edebilir.

Fuat İğci . Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Fuat İğci .
YORUMLAR 3
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Aklı olan bu pahalilikta memleketinde okur aklı daha fazla olanda iş bulacagi sağlık belli mühendislik belli başlı öğretmenlik geri kalanı zaten boş,boşuna gitmeyin
    Cevapla
  • Adanalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Tebrik ediyorum çok güzel başlık atmışsınız.
    Cevapla
  • Neden? 1 yıl önce Şikayet Et
    Karşılıksız verilen burslar hayır amaçlıdır. İl seçimi yapılması, bu amaaca gölge düşürüyor kanaatindeyim. Zaten burslar banka üzerinden ödeiyor, elden değil!..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!