KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2022 memurluk sınav sonuçları için kritik tarih! (ÖSYM)

İptal edilen KPSS lisans oturumlarının ardından sınavlar 18 Eylül Pazar günü gerçekleştirildi. ÖSYM sınava katılanlar sonuçların erken açıklanıp açıklanmayacağını merak ediyor. Peki 2022 KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2022 memurluk sınav sonuçları için kritik tarih! (ÖSYM)
KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2022 memurluk sınav sonuçları için kritik tarih! (ÖSYM)
GİRİŞ 21.09.2022 16:59 GÜNCELLEME 21.09.2022 16:59
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Aldıkları lisans eğitimlerini kamu kurumlarında değerlendirmek isteyen yüz binlerce aday memurluk sınavı olarak da bilinen KPSS oturumlarına katıldı. Sınava ikinci kez katılan adaylar sınav takviminin değişmesiyle birlikte sınav sonuçlarının açıklanma tarihini gündemlerine aldı. Bu yıl düzenlenen bazı merkezi sınavların sonuçları belirlenen takvimden önce açıklanmıştı.

Üniversiteli başarılı kız öğrencilere aylık 3.000 TL burs verilecek! Başvuru işlemleri başladıÜniversiteli başarılı kız öğrencilere aylık 3.000 TL burs verilecek! Başvuru işlemleri başladı

ÖSYM sınav takvimine göre 18 Eylül Pazar günü başlayan sınav süreci, 9 Ekim'de yapılacak son oturumla bitecek. Dün düzenlenen sınava katılanlar için KPSS soruları ve cevapları yayımlandı. Lisans sınavlarının yanı sıra bu yıl KPSS ortaöğretim ve ön lisans sınavları da gerçekleştirilecek. Peki 2022 KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS sonuçları ÖSYM AİS üzerinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle sorgulanabilecek. ÖSYM sınav sonuçları için kritik tarihi açıkladı.

2022 KPSS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

ÖSYM'nin sınavın iptal edilmesinin ardından yayınladığı yeni takvime göre KPSS sonuçları 21 Ekim Çarşamba günü ilan edilecek. Sınav sonuçlarının şu an için erken açıklanması Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin gündeminde bulunmuyor. 

KPSS sınav sonuçları, ÖSYM AİS üzerinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle birlikte sorgulanabilecek. Sınav sonuç ekranında adayların katıldıkları oturumlardan elde ettikleri puanlar ile birlikte doğru-yanlış cevap sayıları yer alacak.

Dikkat: Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. 

2022 KPSS Soruları ve Cevapları Yayımlandı!

18 Eylül Pazar günü gerçekleştirilen KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri soru kitapçığı ve cevap anahtarı adayların erişimine açıldı. Sınavda karşılarına gelen soruların doğru yanıtlarını merak eden adaylar temel soru kitapçıklarının %10'luk dilimlerine aşağıda bulunan adresler üzerinden erişim sağlayabilirler.

KPSS 2022 Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarı İçin Tıklayınız.

Kurallara Uymayan Adayların Sınav Puanı Hesaplanmayacak!

ÖSYM sınav başvurusu öncesinde yayınladığı kılavuzda adayların oturumlarda uyması gerektiği kuralları paylaşmıştı. Buna göre sınav esnasında kurallara uymadığı tespit edilen adayların sınavları geçersiz sayılarak, sınav puanları hesaplanmayacak. İşte sınav geçerli sayılması için adayların uyması gereken kurallar;

  • Sınava, atandığı salonda/sırada girmesi,

  •  Sınav süresi başlamadan önce Sınava Giriş Belgesini sınav görevlilerine teslim etmesi,

  •  Kopya çekme veya çekilmesine yardım etme girişiminde bulunmaması,

  •  Cevaplarını sınav süresi içinde cevap kâğıdının ilgili alanına işaretlemiş olması,

  •  Cevap kâğıdına T.C. Kimlik Numarasını ve soru kitapçığı numarasını doğru olarak yazıp kodlaması,

  •  Soru kitapçığı ile cevap kâğıdına yazması ve işaretlemesi gereken bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması,

  •  Sınav sorularını, sınavın cevaplama süresi başlatıldıktan sonra okumaya başlaması,

  •  Sınav süresi bittikten sonra soruları okumaması ve cevap kâğıdında işaretlemeye devam etmemesi,

  •  Sınav sonunda soru kitapçığını (sayfaları eksiksiz olarak) ve cevap kâğıdını sınav görevlilerine teslim etmesi,

  •  Salonda sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarına uyması

KPSS Sınavları Nasıl Değerlendirilecek?

KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavlarında yer alan her test kendi içerisinde değerlendirmeye alınacak. Öreğin Genel Yetenek oturumunda doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkartılarak adaylara ait ham puan hesaplanacak.  KPSS oturumlarında 4 yanlış cevap 1 doğru yanıtı saf dışı bırakacak. Adaylara ait ham puan ve standart sapma dikkate alınarak standart puan hesaplaması yapılacak. Sınav sonrasında yanlış veya hatalı olduğuna karar verilen soru değerlendirme dışı bırakılarak, adaylara ait puan tekrar hesaplanacak.  Puan hesaplaması yapılırken aşağıdaki formül kullanılacak.

Fuat İğci . Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Fuat İğci .
YORUMLAR 2
  • Doç. Dr. 1 yıl önce Şikayet Et
    KPSS'nin kaldırılmasını istemek kadar saçma bir düşünce olamaz. Bu sefer benim akademik ortalamam daha yüksek benim girmem gerekir, ben 4 üniversite okudum benim hakkım diyenler türer... Bu sistem en azından eşit şartlarda eşit bir şekilde yapılıyor. Bizde yıllarca dirsek çürüterek çabaladık. Sistemi eleştirmek yerine kendimizi eleştirerek eksik yönlerimizi tamamlasak zaten başarı da peşinden gelecektir.
    Cevapla
  • NECMİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu KPSS yi kaldıracak bir yönetim gelmeyecekmi bu Ülkeye. Haksızlıklar, usülsüzlükler, yosuzluklar, torpili olana sadece bir formalite olan KPSS. Sorulara bir bakın, adam inşaat mühendisi, sınavda çıkan soru ABD li bilmem hangi sanatçının bilmem ne konçertosu. Yav adamın mesleki bilgisin ölçün bakalım. Bu insanları mesleklerine göre sınava alın. ona göre de işe alın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Maduro'dan İsrail destekçisi devlet başkanına: Yalaka...
Başkan Erdoğan'dan sert tepki: Bu iftirayı atanları asla ve asla unutmayacağız