VGM burs başvuruları ne zaman? 2022 Yükseköğrenim burs başvurusu başlıyor mu?

Vakıflar Genel Müdürlüğü, her yıl lisans eğitimi alan öğrencilere burs desteği sağlıyor. Çeşitli ihtiyaçlarını gidermek isteyen öğrenciler 2022 VGM burs başvuruları ne zaman? sorusuna yanıt arıyor.

VGM burs başvuruları ne zaman? 2022 Yükseköğrenim burs başvurusu başlıyor mu?
VGM burs başvuruları ne zaman? 2022 Yükseköğrenim burs başvurusu başlıyor mu?
GİRİŞ 21.09.2022 09:46 GÜNCELLEME 21.09.2022 09:46

Üniversitelerde eğitim alan öğrenciler barınma ve eğitim masraflarını karşılayabilmek için burs veren alternatif kurumları merak ediyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü her dönem öğrenciler için burs programı başvuru takvimini açıklıyordu. Geçtiğimiz sene burs almaya hak kazanan bursiyerlere  8 ay boyunca 650 TL burs yardımı yapıldı. Gerekli şartları taşıyan adaylar internet üzerinden müracaatlarını gerçekleştirdi. Üniversitelerin akademik takvimlerinin belli olması ve açılmaya başlaması ile birlikte VGM burs başvuru tarihleri, öğrencilerin gündeminde ilk sıralarda yer alıyor. Peki VGM burs başvuruları ne zaman? İşte Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvuru şartları ve tarihleri...

Kale Seramik Vakfı Lisans burs başvuruları başladı! 9 ay boyunca 1.500 TL burs verilecek!Kale Seramik Vakfı Lisans burs başvuruları başladı! 9 ay boyunca 1.500 TL burs verilecek!

VGM Burs Başvuru Şartları Nelerdir?

Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim burslarından yararlanabilmek için öğrencilerin T.C. vatandaşı olması gerekmektedir. Devlet tarafından KYK bursu alan adaylar burstan yararlanamazlar. Ancak geri ödemeli öğrenci kredisi alan öğrenciler müracaat yapabilirler. VGM bursu ara sınıfta okuyan veya üniversitede eğitim almaya yeni hak kazanan adaylara verilmektedir. 4 yıllık eğitim sürelerini uzatanlar, polis ve askeri okul öğrencilerine burs verilmez.

2022 VGM burs başvuru şartları

2022 VGM Burs Ücreti Ne Kadar?

Geçtiğimiz yıl burs almaya hak kazanan adayların aylık ücreti 350 TL'den 650 TL'ye yükseltilmişti. Her yıl enflasyon ve diğer durumlar göz edilerek öğrencilerin burs miktarlarında artış yapılıyor. Bu yıl Vakıflar burs ücretinin aylık 1000 TL seviyesine kadar yükselmesi bekleniyor. Konuyla ilgili resmi açıklama geldiğinde detaylara bu haber üzerinden ulaşabilirsiniz. VGM burs ödemeleri Ekim  ve Mayıs ayları arasında toplam 9 ay boyunca yapılmaktadır. İlk burs ödemesi Ekim ayından, ödeme yapılan aya kadar geriye dönük olarak yapılır.

VGM Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?

Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvuruları internet üzerinden gerçekleştirilmektedir. Adayların bizzat herhangi bir kuruma müracaat etmesine gerek yoktur. Üniversite öğrencileri, vgm.gov.tr adresinden dolduracakları form aracılığıyla burs için başvuru yapabilirler. Adaylardan kendisinin ve ailesinin  iletişim, eğitim ve ekonomik bilgileri talep edilir. 

2022 VGM Burs Başvuruları Ne Zaman?

Vakıflar Genel Müdürlüğü henüz yeni dönemin burs başvuru tarihlerini açıklamadı. Kurum başvuru tarihlerini devlet tarafından verilen KYK bursunun başvuru tarihlerine göre hazırlamaktadır. Geçtiğimiz yıl burs başvuru işlemleri 1 Kasım tarihinde başlayarak 15 Kasım'da sona ermişti. Bu yılda benzer şekilde başvuru işlemlerinin Kasım ayının ikinci haftası başlaması ön görülüyor. 

Devletten Karşılıksız Burs Alanlar Dikkat!

Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğinin 5. Maddesinin (e) fıkrasına göre kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrenciler yükseköğrenim bursundan yararlanamaz. Bu nedenle “Kurumumuz Burs Başvuru Sonuçları”, KYK’nın burs başvuru sonuçlarını açıklamasının ardından duyurulmaktadır. Hem KYK’ya hem de Vakıflar Genel Müdürlüğüne burs başvurusu yapılabilir. KYK bursu almaya hak kazanan öğrencilerin KYK ile taahhütname imzalayıp imzalamamasına bakılmaksızın Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Bursu başvurusu iptal edilir ve halen Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Bursu almakta olan öğrencilerin ise bursları kesilir.

Fuat İğci . Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Fuat İğci .
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması