Başarılı kız öğrencilere aylık geri ödemesiz 3.000 TL burs verilecek! Başvuru işlemleri başladı!

"Bir Adım Var" programı kapsamında üniversitelerde eğitim alan ve sanat, spor, akademi, bilim ve teknoloji alanlarında başarılı olan kız öğrencilere aylık 3.000 TL burs verilecek. Başvuru tarihleri ve şartlar belli oldu.

Başarılı kız öğrencilere aylık geri ödemesiz 3.000 TL burs verilecek! Başvuru işlemleri başladı!
Başarılı kız öğrencilere aylık geri ödemesiz 3.000 TL burs verilecek! Başvuru işlemleri başladı!
GİRİŞ 21.09.2022 09:41 GÜNCELLEME 21.09.2022 09:41
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Genç kadınların desteklenmesi amacıyla " Bir Adım Var" programı kapsamında üniversitelerde okuyan kız öğrencilere maddi yardım yapılacak. Gerekli başvuru şartlarını taşıyan adaylar, burs için müracaat edebilecek. Yapılacak değerlendirme sonucunda burs almaya hak kazanan adaylara her geri ödemesiz olarak 3.000 TL burs yardımı yapılacak. Başvuru işlemleri internet üzerinden alınmaya başladı. Başvuru yapacak adayların sanat, spor, akademi, bilim ve teknoloji gibi alanlarda başarılı olması ve ihtiyaç sahibi olması gerekmektedir. İşte güncel başvuru şartları ve tarihler...

Kale Seramik Vakfı Lisans burs başvuruları başladı! 9 ay boyunca 1.500 TL burs verilecek!Kale Seramik Vakfı Lisans burs başvuruları başladı! 9 ay boyunca 1.500 TL burs verilecek!

Bir Adım Var Burs Programı Başvuruları Başladı!

Burs programı kapsamında kız öğrencilerin desteklenmesi amacıyla harekete geçildi. Burs başvuru işlemleri 15 Eylül-15 Ekim tarihleri arasında internet üzerinden gerçekleştirilecek. Erkek adaylar başvuru yapamazken, öğrenciler diğer kurumlardan veya vakıflardan burs alabilirler. İşte başvuru şartları;

Üniversite öğrencisi olmak,

Kadın olmak,

Sanat, spor, akademi, bilim ve teknoloji alanlarında başarı belgesi veya ödüle sahip olmak,

Eğitimi için maddi desteğe ihtiyaç duymak.

Burs Ücreti Aylık 3.000 TL Olarak Belirlendi!

Bir Adım Var Burs programı kapsamında burs almaya hak kazanan adaylara karşılıksız olarak 3.000 TL burs ödemesi yapılacak. Burs ödemeleri 12 ay boyunca devam ederken ilk burs ödemesi Eylül ayında başlayacak ve Ağustos ayına kadar devam edecek. Sanat, spor, akademi, bilim ve teknoloji alanlarında başarısı bulunmayan, erkek olan adaylar ile birlikte ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri burstan yararlanamazlar.

Başvuru Nasıl Yapılır?

Bir Adım Var burs programına başvuru işlemleri internet üzerinden gerçekleştirilecek. Başvuru yapmak isteyen adaylar gerekli bilgilere buradan erişebilirler. Başvuru sırasında adaylardan adli sicil kaydı, nüfus kayıt örneği, öğrenci belgesi, iletişim ve eğitim gibi bilgiler talep edilecek. 

Fuat İğci . Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Fuat İğci .
YORUMLAR 9
  • Nevzat 1 yıl önce Şikayet Et
    Verin verin daha çok verin sonra anaya babaya minnet etmesinler
    Cevapla
  • Numan 1 yıl önce Şikayet Et
    LGBT yi destekleyen kurumlar ne hikmetse kadın destekçisi kurumlar oluyor aynı zamanda. Kadın hakları/ desteği diyerekten toplumsal ahlakı yerlebir ettik, böyle devam ederse Allah bizi helak edecek. Aklımızı başımıza almalıyız.
    Cevapla
  • saltuk 1 yıl önce Şikayet Et
    Henüz okul çağındaki tüm erkek ve kızlarımız eşit olmalı,güncel hayatta bayanlara yönelik yardımlar daha fazla olmalı ancak okullarda eşit olmalı çok saçma
    Cevapla
  • ekonomist 1 yıl önce Şikayet Et
    eşitlik ancak kızlara ayrımcılık yapınca oluyor. sonra kız erkek arasında fark yoktur deriz. hepsi insan deriz. benim çocuğum erkek.. insan değil mi? kızlar daha mı üstün benim çocuğumdan? eşitlik istiyoruz.. TÜM AYRIMLARI REDDEDİYOR GERÇEK EŞİTLİK İSTİYORUZ. benim erkek çocuğum da İNSAN.. gerçekten
    Cevapla
  • Numan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu hamleler LGBT ye giden yolun ilk aşamaları. LGBT; cinsiyet eşitliği > kadın hakları diyerekten başlıyor. Araştırın anlayacaksınız.
    Cevapla
  • Hasan Hüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    Niye sadece kızlaraymış çok eşitiz ya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı