KPSS Ön Lisans soru ve cevapları yayınlandı | ÖSYM 2022 KPSS ön lisans sınavı soru ve cevap anahtarı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin düzenlediği Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ön Lisans oturumunun soru ve cevap anahtarı internet üzerinden paylaşıldı.

KPSS Ön Lisans soru ve cevapları yayınlandı | ÖSYM 2022 KPSS ön lisans sınavı soru ve cevap anahtarı
KPSS Ön Lisans soru ve cevapları yayınlandı | ÖSYM 2022 KPSS ön lisans sınavı soru ve cevap anahtarı
GİRİŞ 09.10.2022 15:34 GÜNCELLEME 09.10.2022 15:39

9 Ekim Pazar günü sabah saat 10:15 itibariyle ÖSYM'nin belirlediği merkezlerde KPSS Ön Lisans sınavının oturumu gerçekleştirildi. On binlerce insanın katılım sağladığı sınav, 130 dakika sürerken; 12:45'de sona erdi. 35 dakika sonra bu kez ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden sorular ve cevap anahtarları PDF formatında yayınlandı.

KPSS ÖN LİSANS SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN

SINAV SORULARI VE CEVAP ANAHTARINA ERİŞİM

KPSS Ön Lisans oturumuna giren adaylar, daha önce ÖSYM'den aldıkları şifre ve T.C. kimlik numaraları ile Aday İşlemleri Sistemi üzerinden sınav sorularına ve cevap anahtarına erişebilir. ÖSYM şifresi olmayan adaylar da e-Devlet aracılığıyla panele giriş sağlayabiliyor.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin yayınladığı açıklamaya göre, KPSS Ön Lisans oturumunun soruları ve cevap anahtarları 19 Ekim Çarşamba günü saat 23:59'a kadar adayların kullanımına açık olacak. 20 Ekim Perşembe günü saat 00:00'dan sonra erişim kısıtlanacak.

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS Ön Lisans sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı bilinmiyor. ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden yapılan duyuruda, sonuçların Aday İşlemleri Sistemi'nden ve mobil uygulamadan yayınlanacağı belirtildi.

Öte yandan sınav sonuçlarının posta yoluyla veya çıktı aracılığıyla paylaşılmayacağı beyan edildi. Geçtiğimiz yıllarda KPSS Ön Lisans sonuçları Kasım-Aralık aylarında açıklanmıştı. Adayların doğru ve yanlışları ile ham puanlarının yer alacağı ekrana ulaşmak için tıklayın! 

KPSS ÖN LİSANS SINAVININ STATÜSÜ: SORULARIN DAĞILIMI VE SINAV SÜRESİ

9 Ekim Pazar günü gerçekleştirilen KPSS Ön Lisans oturumunda adaylara 120 soru soruldu. 120 soru için 130 dakikalık süre verildi. Soruların 60'ı Genel Kültür testinden, 60'ı da Genel Yetenek testindendi.

Saat 10:00'dan itibaren binaya öğrenci alımı durdurulurken, 10:15'te kitapçıklar açıldı ve sınav resmi olarak ÖSYM'nin belirlediği merkezlerde başladı. Kamu hayali kuran on binlerce insan Türkçe, Matematik; Tarih, Coğrafya ve son olarak Vatandaşlık testlerini çözdü.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kredi notu kararı sonrası çarpıcı yorum: Türkiye tehlikeyi atlattı
'Ekrem İmamoğlu'na karşı Özgür Özel mi öne çıkartılıyor?'