KPSS lisans sonuçları ne zaman açıklanacak? 2022 ÖSYM KPSS lisans sonuçları için tarih verdi!

KPSS sonuçları için ÖSYM sınav takviminde tarih verdi. KPSS lisans sınavında Genel Kültür-Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) oturumları gerçekleştirildi. Sınavda sorulan sorular ve cevaplar yayınlanmıştı. Heyecanla beklenen sonuçlar için çok kısa bir süre kaldı. Peki KPSS lisans sonuçları ne zaman açıklanacak? 2022 ÖSYM KPSS lisans sonuçları için tarih verdi!

KPSS lisans sonuçları ne zaman açıklanacak? 2022 ÖSYM KPSS lisans sonuçları için tarih verdi!
KPSS lisans sonuçları ne zaman açıklanacak? 2022 ÖSYM KPSS lisans sonuçları için tarih verdi!
GİRİŞ 20.10.2022 09:30 GÜNCELLEME 20.10.2022 09:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

KPSS 2022 lisans sonuçları heyecanla bekleniyor. Kamu personeli olarak çalışmak isteyen üniversite mezunları, KPSS lisans oturumuna katıldı. Sınav sonrasında gözler ÖSYM yetkililerinden gelecek habere çevrildi. Peki KPSS lisans sonuçları ne zaman açıklanacak? 2022 ÖSYM KPSS lisans sonuçları için tarih verdi!

KPSS LİSANS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2022 KPSS Lisans Genel Kültür-Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınav sonuçları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından ilan edilecek. ÖSYM tarafından yapılan KPSS sonuçları 21 Ekim 2022 tarihinde adayların erişimine açılacak.

KPSS SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLECEK?

Sınava giren adaylar sonuçlarını, ÖSYM resmi internet sitesinden veya mobil uygulamadan T.C. kimlik numarası ve aday şifrelerini girerek öğrenebilecek. Sınav sonuç belgesi ayrı olarak basılmayacak ve adaylara gönderilmeyecek. Sınavda verilen doğru ve yanlış cevaplara göre puanlar hesaplanacak.

PUANLAR NASIL HESAPLANIYOR?

Sınavda her test kendi içinde değerlendirilip ayrı ayrı hesaplanacak. Bu anlamda Genel Yetenek bölümündeki doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puan elde edilecek. Bu puanların ortalama ve standart sapmalar kullanılarak son puan durumu ortaya çıkacak.

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR 1
  • umutkngl 1 yıl önce Şikayet Et
    inşallah güzel puanlar alırız.. Allah hakkımızda hayırlısını versin..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası