Ara tatil ne zaman? İlk ara tatil hangi tarihte başlayacak?

Kasım ara tatili için sayılı gün kaldı. Okulların ilk ara tatili vatandaşlar tarafından araştırılıyor. MEB 2022-2023 eğitim öğretim takviminde tatil tarihleri belirtilmişti. Öğrenciler tarafından kasım ayında yapılacak olan ilk ara tatil tarihleri sorgulanıyor. Herkes tarafından beklenen tarih, MEB tarafından açıklandı. Peki ara tatil ne zaman? İlk ara tatil hangi tarihte başlayacak?

Ara tatil ne zaman? İlk ara tatil hangi tarihte başlayacak?
Ara tatil ne zaman? İlk ara tatil hangi tarihte başlayacak?
GİRİŞ 09.11.2022 12:04 GÜNCELLEME 09.11.2022 12:04
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İlk ara tatil tarihi, öğrenciler tarafından sorgulanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı 2022-2023 eğitim öğretim takvimini yayınlamıştı. Takvimdeki bilgilere göre kasım ara tatili kısa bir süre sonra başlayacak. Okula giden öğrenciler, öğretmenler ve veliler tarafından ilk ara tatil tarihleri sorgulanıyor. Peki ara tatil ne zaman? İlk ara tatil hangi tarihte başlayacak?

İLK ARA TATİL NE ZAMAN?

Okullar 2022-2023 eğitim öğretim yılı ilk ara tatilini kasım ayında olacak. Bu anlamda öğrenciler, 11 Kasım Cuma günü sonrasında ilk ara tatile başlayacak. Bir hafta sürecek ara tatil sonrasında eğitim, 21 Kasım Pazartesi günü kaldığı yerden devam edecek.

ÖSYM sınav takvimi ne zaman açıklanacak? ÖSYM sınav takvimi 2023 yayınlandı mı?ÖSYM sınav takvimi ne zaman açıklanacak? ÖSYM sınav takvimi 2023 yayınlandı mı?

ARA TATİL VE SÖMESTR TARİHLERİ

İlk ara tatil 14-18 Kasım 2022 arasında yapılacak.

2022-2023 eğitim öğretim yılı yarıyıl tatili 23 Ocak-3 Şubat 2023 tarihinde uygulanacak.
İkinci ara dönem tatili ise 17-20 Nisan 2023 tarihinde gerçekleşecek.

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

MEB 2022-2023 takvimi ile okulların kapanma tarihi de netlik kazandı. Buna göre okullar, ikinci döneme 6 Şubat 2023 tarihinde başlarken 16 Haziran 2023'te de son bulacak.
Okullar için bu dönemin son eğitim günü 16 Haziran 2023 Cuma günü olacak.

 

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR 4
  • Ayşe çağdaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben ara tatilleri hiç gereksiz bulmuyorum sonuçta bunlar daha çocuk oyuna ve dinlenmeye ihtiyaçları var robot değiller ki 1.sınıf ve 5.sınıf arası çocuklar düşünülürse çok ihtiyaçları var bizde okula giderken ara tatili dört gözle beklerdik
    Cevapla
  • yılmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    bir veli olarak tatili gerekesiz görüyorum diyen tipler çok neden çünkü çocuk evden gitsinde nereye giderse gitsin modundalar
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir öğrenci velisi olarak ara tatili çok gereksiz görüyorum. Öğrencilerin tatilden çok okula ihtiyaçları var. Çocuklar okula tam alışıyor ara tatil, 15 tatil, yine ara tatil, yaz tatili, kar tatili, yağmur tatili... çocuklara çok yazık oluyor. Bu kadar tatil yapan başka bir ülke var mı merak ediyorum.
    Cevapla
  • Çiğdem 1 yıl önce Şikayet Et
    Çocuğuna tahammül edemeyen veli konuşması. Niye yazık olsun. Bu çocuğun defteri kitabi vardır. Açın tekrar yapın. En olmadı bir iki hikaye kitabı okusun. On günlük tatilde yazık olacak çocuğa okulda bir sene emek vermek de günah. Okuyacak zeka yoksa verin çıraklık kalfalık öğrenip vatana bi faydası olsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!