EKPSS 2023 tercih işlemleri: EKPSS tercihleri nereden, nasıl yapılır?

EKPSS kura tercih işlemleri ÖSYM tarafından yayımlandı. Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı olan EKPSS tercihleri nereden, nasıl yapılır diye merak ediliyor. Peki EKPSS tercih işlemleri nereden, nasıl yapılır? İşte ÖSYM 2023 EKPSS taban ve tavan puanları...

EKPSS 2023 tercih işlemleri: EKPSS tercihleri nereden, nasıl yapılır?
EKPSS 2023 tercih işlemleri: EKPSS tercihleri nereden, nasıl yapılır?
GİRİŞ 05.01.2023 16:11 GÜNCELLEME 05.01.2023 16:21

EKPSS tercih işlemleri başladı. EKPSS tercih kılavuzu ÖSYM tarafından yayımlandı. Adaylar kılavuzda yer alan kadroları seçebilmek için 2020 EKPSS ve 2022 EKPSS oturumlarına katılmış olmaları gerekiyor. Kamuda çalışmak isteyen engelli adaylar, tercih işlemlerini araştırıyor. Peki EKPSS 2023 tercihleri nereden, nasıl yapılır? ÖSYM 2023 EKPSS taban ve tavan puanları...

EKPSS TERCİHLERİ NEREDEN, NASIL YAPILIR?

EKPSS tercih işlemleri 5 Ocak 2023 tarihi ile başladı. Adaylar 5-13 Ocak 2023 tarihleri arasında tercihlerini yapabilecek.

Adaylar tercihlerini ÖSYM AİS üzerinden gerçekleştiriyor. ÖSYM sistemine T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile giriş yapılıyor.

EKPSS TERCİH İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

EKPSS TABAN VE TAVAN PUANLARI 2023

Yayımlanan kılavuza göre boş kontenjanlar belli oldu. Bu anlamda tercih yapacak adaylar tercihlerinde özel koşullara ve nitelik kodlarına göre istedikleri yerleri seçebilecek. Tercih edilen kadroların şartlarını taşımayan adayların başvuruları geçersiz olacak.

Atama için ilköğretim/ortaokul/ilkokul düzeyi kadrolar Tablo-1’e, ortaöğretim düzeyi kadrolar için Tablo 2'ye, ön lisans kadroları için Tablo 3'e, lisans kadroları için de Tablo 4'e bakılmalıdır.

EKPSS kura tercihleri için "Tercih bildir" alanındaki açıklamalara göre hareket edilmelidir. Hazırlanan tercih listesinin kodlarını istenilen alana giriniz.

EKPSS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ.

2023 EKPSS TABAN VE TAVAN PUANLARI

EKPSS tercih işlemleri açıklandıktan sonra 2023 taban ve tavan puanları ilan edilecek. Bu anlamda fikir sahibi olmak için 2022 EKPSS ilköğretim, ortaöğretim, ön lisans ve lisans puanlarına bakabilirsiniz.

2022 EKPSS TABAN VE TAVAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ.

En zor ve en popüler 10 zeka testi: Tüm dünyada konuşuluyor! Hepsini yapabilen yok denecek kadar azEn zor ve en popüler 10 zeka testi: Tüm dünyada konuşuluyor! Hepsini yapabilen yok denecek kadar az

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi