Okullar 4 gün mü olacak? Okullar 4 güne mi iniyor? Avrupa'dan beklenmedik gelişme!

Okullar hakkında beklenilmeyen iddia ortaya atıldı. Avrupa'dan sonra Türkiye'de de öğrenciler tarafından konuşulmaya başladı. İngiltere'de 5 gün okula giden öğrenciler için yeni karar kapıda! Peki okullar 4 gün mü olacak? Okullar 4 güne mi iniyor? Avrupa'dan beklenmedik gelişme!

Okullar 4 gün mü olacak? Okullar 4 güne mi iniyor? Avrupa'dan beklenmedik gelişme!
Okullar 4 gün mü olacak? Okullar 4 güne mi iniyor? Avrupa'dan beklenmedik gelişme!
GİRİŞ 05.01.2023 15:10 GÜNCELLEME 05.01.2023 15:10
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Okullar 4 gün mü olacak sorusu ülkemizde de aranıyor. Eğitimin Avrupa'da 4 gün olarak denenmesi üzerine Türkiye'de de olup olmayacağı merak ediliyor. İzlanda'dan sonra İngiltere'de beklenmedik bir hamle hazırlığına girişti. İngiltere Okul ve Kolaj Liderleri Derneği de konu hakkında açıklama yaptı. Peki okullar 4 gün mü olacak? Okullar 4 güne mi iniyor? Avrupa'dan beklenmedik gelişme!

OKULLAR 4 GÜN MÜ OLACAK?

İngiltere, İzlanda'dan sonra harekete geçti. Okulların 4 gün olması için yapılan çalışmalara, İngiltere Okul ve Kolej Liderleri Derneği geçen aylarda artan maliyetler sebebiyle destek verdiklerini söyledi.

Dernek, okulların yarısından fazlasında işten çıkarmaların yaşandığını söyleyip 630 okul yetkilisiyle görüşmeler gerçekleştiğini ve okullarda yüzde 60 tasarruf sebebiyle eğitimin 4 güne inmesini desteklerini ifade etti.

ENERJİ TASARRUFU OLACAĞI DÜŞÜNÜLÜYOR

Fikri destekleyenler enerji fiyatlarındaki artışın okullara yıllık 500 bin pounda mâl olduğunu söyledi. Bu sebeple 4 gün olacak eğitimin enerji tasarrufuna destek olacağını düşünüyor.

VELİLER TEPKİ GÖSTERDİ

Öğrenci velileri hazırlanan plana karşı sert eleştiriler yapıyor. Bu konunun çocukların eğitimi için olumsuzluk getireceği düşünülüyor.

TÜRKİYE'DE OKULLAR 4 GÜN OLACAK MI?

Konu hakkında yetkililerden herhangi bir açıklama yapılmadı. Ülkemizde okullar hafta içi 5 gün olarak uygulanmaya devam ediyor.

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR 24
  • zafer 1 yıl önce Şikayet Et
    Yakında bizde de olur demedi demeyin sonra. Artıları eksilerini yolda görürüz.
    Cevapla
  • ASLAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede ilk başta ders mufredatı değişmesi lazım kendi mufredatımızı kullanmamız lazım amerika mufredatı değil o zaman başarı kendiliğinden gelir.
    Cevapla
  • alemin 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'de okullar kreş, öğretmenler bakıcı olarak görüldüğü için değil 4 güne düşmesi 6-7 güne çıkması gündemdedir!
    Cevapla
  • Mazotçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim çocuklar sabah 9dan akşam 5e kadar okulda. Yok ders yok kurs. E cumartesi de okula gidiyorlar. Çocuklara yapılan bu zulüm bitsin artık. Çocuklara yazık günah
    Cevapla
  • Mahmut 1 yıl önce Şikayet Et
    5. gün kültürel aktivite olmalı ders havasında değil etkinlik şeklinde.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı