Öğretmen ataması ne zaman yapılacak, belli mi? MEB öğretmen atama takvimi 2023

Öğretmen ataması ne zaman yapılacak diye merak ediliyor. 2023 öğretmen atama takvimi ile ilgili kararlar binlerce öğretmen adayını ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanı Özer, öğretmen atamaları hakkında açıklama yaptı. Peki öğretmen ataması ne zaman yapılacak, belli mi? MEB öğretmen atama takvimi 2023!

Öğretmen ataması ne zaman yapılacak, belli mi? MEB öğretmen atama takvimi 2023
Öğretmen ataması ne zaman yapılacak, belli mi? MEB öğretmen atama takvimi 2023
GİRİŞ 04.02.2023 11:02 GÜNCELLEME 04.02.2023 11:02
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Öğretmen ataması ne zaman, yapılacak mı araması heyecanla bekleniyor. MEB tarafından her sene öğretmen ataması yapılıyor. Binlerce kişi 2023 öğretmen atama tarihini merakla beklerken Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, konu hakkında açıklama yaptı. Peki öğretmen ataması ne zaman yapılacak, belli mi?  MEB öğretmen atama takvimi 2023!

ÖĞRETMEN ATAMASI İÇİN AÇIKLAMA

Öğretmen ataması için aramalar gün geçtikçe yoğunlaşırken Bakan Özer'den konu hakkında açıklama geldi. 2023 öğretmen ataması hakkında konuşan Özer, rehber öğretmenlere her okulda en az bir tane olacak şekilde öncelik vermeyi planladıklarını söyledi. Bakan Özer şu sözleri kullandı:

"Her öğretmen atamasında öncelik verdiğimiz alanlarımız var. Mesela 2022'de okul öncesi eğitime çok büyük ağırlık verdik. Son 20 bin atamanın, 7 bin 503'ü okul öncesi öğretmenlerden oluşuyor. Çünkü öyle bir politikamız var. Sahada sayıyı artırıyoruz, o zaman öğretmen de istihdam etmemiz lazım. Yakın zamanda İçişleri Bakanlığımızla bir çalışmaya başladık. Özellikle bağımlılıklarla mücadeleyle ilgili çok ciddi bir seferberliğe başladık. Ve hedefimiz iki ay içerisinde yani şubatın sonuna kadar 19 milyon öğrencimizin tamamını, öğretmenlerimizin tamamını ve ilave 5 milyon veliye ulaşarak 25 milyon vatandaşımıza bağımlılıkla ilgili bir farkındalık ve önleyici davranış üretecek destekleyici mekanizmalarla ilgili eğitimleri uygulamaya başladık ve başarılı bir şekilde de gidiyor. Bu ihtiyaçlar, rehber öğretmen ihtiyacını da beraberinde getiriyor. Onun için 2023 öğretmen atamasında rehber öğretmenlerimize her okulda en az bir tane rehber öğretmen olacak şekilde öncelik vermeyi planlıyoruz."

ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN YAPILACAK, BELLİ Mİ?

Geçen günlerde bakanlık tarafından bir açıklama daha yapıldı. Bir gazetede Bakan Özer'in "Şu anda yeni atamalarla ilgili yeni bir değerlendirmemiz, talebimiz yok." dediği iddia edildi. Bakanlık, bu iddianın gerçeği yansıtmadığını söyledi. Açıklamada "Sayın Bakanımızın böyle bir ifadesi olmamıştır. Öğretmen atamasına ilişkin çalışmalar tamamlandığında kamuoyuyla paylaşılacaktır." sözleri kullanıldı.

2023 öğretmen ataması hakkında herhangi bir gelişme olduğunda sizleri bilgilendireceğiz.

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR 3
  • Ali haydar yemez 1 yıl önce Şikayet Et
    öğretmen okullarının hale kontenjanı dondurulmadı sürekli mezun veriyor aşırı yığılma var herkes devlete atanıp bankamatik memuru olmak istiyor. Diğer üniversite mezunları üvey evlat atama çok az yada hiç yok.
    Cevapla
  • cevdet 1 yıl önce Şikayet Et
    her okula bir kuran öğretmeni atanmalı seçmeli ders için hoca yok açmıyoruz deniyor
    Cevapla
  • abdulbaki 1 yıl önce Şikayet Et
    Şubat ayını bekleyin inşaAllah bu dolgun atamadan sonra Reisin oyu yüzde 70 lere vuracak bay bay altılı ganyan bay bay zillet az kaldı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı