Üniversiteler tatil mi, ne zaman başlayacak? Üniversiteler ve sınavlar online mı olacak 2023?

Okullar ve üniversiteler hakkında yeni gelişmeler yaşandı. Bütün illerde yarıyıl tatili, 20 Şubat tarihine kadar uzatılırken Cumhurbaşkanı Erdoğan depremzedelerin KYK yurtlarında yaza kadar konaklayabileceği bilgisini verdi. YÖK, üniversiteler hakkında karar aldı. Peki üniversiteler tatil mi, ne zaman başlayacak? Üniversiteler ve sınavlar online mı olacak 2023?

Üniversiteler tatil mi, ne zaman başlayacak? Üniversiteler ve sınavlar online mı olacak 2023?
Üniversiteler tatil mi, ne zaman başlayacak? Üniversiteler ve sınavlar online mı olacak 2023?
GİRİŞ 16.02.2023 09:21 GÜNCELLEME 16.02.2023 09:23
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Üniversitede okuyan öğrenciler, sınavlar online mı olacak diye merak ediyor. Deprem sebebiyle YÖK üniversiteler hakkında karar aldı. Ülkedeki bütün üniversiteleri ilgilendiren karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Peki üniversiteler tatil mi, ne zaman başlayacak? Üniversiteler ve sınavlar online mı olacak 2023?

ÜNİVERSİTELER TATİL Mİ?

YÖK tarafından alınan karar ile tüm yükseköğretim kurumlarında bahar eğitim ve öğretim dönemi açılışının ikinci bir duyuruya kadar ertelendiği bilgisi verildi.

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile üniversitelerin yaz mevsimine kadar tatil edildiği bilgisi verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tamamen uzaktan eğitimle devam edecekler." ifadesini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ÜNİVERSİTE AÇIKLAMASI

Tüm ülkeyi sarsan Kahramanmaraş merkezli iki deprem sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da açıklama yaptı. Üniversiteler için konuşan Erdoğan, Bir yıl içinde inşa ve ihya çalışmalarını halledeceğiz. Türkiye genelindeki tüm KYK yurtları yaz sonuna kadar depremzedelere tahsis edilecek. Üniversitelerimizi yaz aylarına kadar tatil ediyoruz, uzaktan eğitime geçiyoruz." dedi.

ÜNİVERSİTE SINAVLARI ONLINE MI OLACAK 2023?

Alınan karar sonrasında üniversiteler eğitimine yaz dönemine kadar uzaktan devam edecek. Bu anlamda üniversite vize ve final sınavları online olarak gerçekleştirilecek.

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR 8
  • Doğru karar 1 yıl önce Şikayet Et
    İç karışıklık önce oralarda başlıyor üniversite provakasyonlar için çok kullanışlı o sebeple uzaktan eğitim çok doğru ve yerinde bir iş
    Cevapla
  • CemO 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu karar deprem kadar olmasada ona yakın bir facia
    Cevapla
  • Yıldız 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis ne derse o. Bir bildiği olmasa bu kadar keskin bir karara imza atmazdı.
    Cevapla
  • Yasar 1 yıl önce Şikayet Et
    Tabiki zor bir zaman ama türkiye genelinde uygulanmasi bence yanlis
    Cevapla
  • Ben 1 yıl önce Şikayet Et
    Üniversiteler suçlu. Üniversiteler iyi mühendis, iyi mimar ve iyi yönetici yetiştirseydi bu inşaatlar iyi tasarlanır, standartlara göre yapılır, yönetmeliklere uygun inşa edilir ve gerektiği gibi kontrol edilip kabulleri yapılırdı. Kimse birilerini kayırıp usulsüzlüklere göz yummaz ve deprem de bu kadar yıkıcı olmazdı. Aslında uzaktan muzaktan değil, üniversiteler tümüyle kaldırılmalı, liseden sonraki eğitime de son verilmelidir. Üniversite personeli de yol işleri, temizlik işleri, pamuk toplama, fındık toplama, buğday hasadı gibi sahalarda değerlendirilmelidir.
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye’de her ili bakkal dükkanı açar gibi üniversite açmanın kötü tarafları işte. Şu ülke Avrupa’da en çok üniversite mezunu çıkaran ülke ama yine hep boş hep boş. Herkes üniversite okumamalı özellikle mesela Almanya bu konuda çok katı ve herkese üniversite okutmuyor.
    Cevapla
  • Can 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir doktora gitmeni tavsiye ediyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret sonrası MSB'den Irak mesajı: Hazırız!
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi