Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya’da sınav yapılacak mı? ÖSYM’den deprem bölgesi için YKS açıklaması!

Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya’da YKS yapılacak mı diye merak ediliyor. Deprem illerinde yaşayan vatandaşların sınav için çevre illerden başvuru yapılması bilgisi verilmişti. YKS sınavı için MEB karar verdi. Peki Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya’da sınav yapılacak mı? ÖSYM’den deprem bölgesi için YKS açıklaması!

Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya’da sınav yapılacak mı? ÖSYM’den deprem bölgesi için YKS açıklaması!
Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya’da sınav yapılacak mı? ÖSYM’den deprem bölgesi için YKS açıklaması!
GİRİŞ 30.03.2023 18:49 GÜNCELLEME 30.03.2023 18:50
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Deprem sonrasında YKS sınavına katılım sağlayacak adaylar için karar alındı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan karara göre deprem illerinde eğitim 3 kategoride başlatıldı. 17-18 Haziran tarihinde yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2023 YKS) için ÖSYM karar aldı. Peki Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya’da sınav yapılacak mı? ÖSYM’den deprem bölgesi için YKS açıklaması!

DEPREM İLLERİNDE SINAV OLACAK MI?

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya için alınan kararı bildirdi. Buna göre Yükseköğretim Kurumları Sınavı, kademeli olarak eğitime başlayan Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya’da yapılacağı bilgisi verildi.

YDS 2023 ne zaman? 2023 YDS sınav tarihi için ÖSYM açıklaması!YDS 2023 ne zaman? 2023 YDS sınav tarihi için ÖSYM açıklaması!

KAHRAMANMARAŞ, HATAY, ADIYAMAN VE MALATYA’DA SINAV YAPILACAK MI?

ÖSYM, " Deprem sebebiyle Hatay, Malatya, Kahramanmaraş ve Adıyaman'da sınav uygulaması yapmama kararı alan ÖSYM, 4 ilde yapılan incelemeler ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitim öğretime başlaması ile tekrar sınav uygulaması yapmaya başlayacak."  sözlerini kullandı.

HİBRİT SİSTEMİ HAKKINDA AÇIKLAMA

Deprem sonrasında Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, alınan uzaktan öğretim kararını nisan ayında gözden geçireceklerini söylemişti. Özvar, "Şartların elverişli hale gelmesi durumunda uzaktan eğitimin yanında yüz yüze eğitim imkanının da sunulduğu harmanlanmış (hibrit) öğretim seçeneğini değerlendireceğiz" demişti.

Deprem sonrasında uzaktan eğitim kararı aldıklarını söyleyen Özvar, isteyen her üniversite öğrencisine kayıt dondurma hakkı getirdiklerini ifade etti. Prof. Dr. Özvar, "Bu zorlu zamanlarda depremzedelere, üniversitelerimize ve öğrencilerimize destek olmak için Yükseköğretim Kurulu olarak bir dizi idari tedbir aldık. 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar döneminin, bazı uygulamalı programlar hariç olmak üzere uzaktan öğretim yoluyla eğitimlerin başlaması yönünde bir karar aldık. Alınan kararı nisan ayının başı itibarıyla yeniden gözden geçirerek, şartların elverişli hale gelmesi durumunda uzaktan eğitimin yanında yüz yüze eğitim imkanının da sunulduğu harmanlanmış (hibrit) öğretim seçeneğini değerlendireceğiz. Yükseköğretim Kurulu olarak birinci önceliğimiz, yükseköğretim sistemimizin afet sonrası hızlı bir şekilde normalleştirilmesidir" sözlerini ekledi.

DGS 2023 ne zaman? DGS başvuru tarihi ÖSYM sınav takvimi ile belli oldu!DGS 2023 ne zaman? DGS başvuru tarihi ÖSYM sınav takvimi ile belli oldu!

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR 1
  • haluk sabri akdemir 1 yıl önce Şikayet Et
    ösym,nin bir bildiği vardır
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki