MSÜ sonuçları ne zaman açıklanacak? 2023 MSÜ açıklanma tarihi belli oldu!

MSÜ sonuçları açıklandı mı araması yapılmaya başladı. MSÜ sınavına katılan adaylar, Milli Savunma Üniversitesi mezunu olduktan sonra Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde çalışmak istiyor. MSÜ açıklanma tarihi için beklenen gün için geri sayım başladı. Peki MSÜ sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? 2023 MSÜ açıklanma tarihi...

MSÜ sonuçları ne zaman açıklanacak? 2023 MSÜ açıklanma tarihi belli oldu!
MSÜ sonuçları ne zaman açıklanacak? 2023 MSÜ açıklanma tarihi belli oldu!
GİRİŞ 28.04.2023 17:16 GÜNCELLEME 28.04.2023 17:16

MSÜ sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak sorusu merak ediliyor. Subay, astsubay ve uzman erbaş yetiştiren Milli Savunma Üniversitesi tarafından yapılan MSÜ sınavı sonuçları için geri sayım devam ediyor. Peki MSÜ sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? 2023 MSÜ açıklanma tarihi...

MSÜ SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM 2023 sınav takvimi bilgilerine göre MSÜ sınavı sonuçları 27 Nisan tarihinde açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarını öğrenmek için ÖSYM AİS sistemine giriş yapacak. ÖSYM https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve ÖSYM mobil uygulamalarından sonuçlar görüntülenebilecek.

MSÜ SINAV SONUCU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

MSÜ SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Adaylar sonuçlarını görüntülemek için ÖSYM AİS sistemine T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile giriş yaparak öğrenebilecek. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. İnternet üzerinden açıklanan sonuçlar tebliğ hükmünde olacak.

MSÜ SINAVI DEĞERLENDİRME NASIL YAPILIYOR?

Adaylar, sınavda sorulara verdikleri cevapları optik forma işaretleyecek. Bu optik formlar ÖSYM'de optik okuyucu ile taranacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecek. Verilen cevaplar her test için ayrı ayrı değerlendirilecek. Alt testlerin her biri için standart sapma hesaplanacak.

Standart sapma hesaplaması için testte verilen doğru ve yanlış sayısına göre her dört yanlış cevaptan biri çıkarılarak adayların aldıkları ham puan bulunmaktadır.

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dervişoğlu ve Destici'den açıklama: Devletimizin yanındayız
Fitch'ten Türkiye açıklaması! Tarih verildi