YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM 2023 YKS sonuçları tarihi!

YKS sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak diye merak ediliyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından uygulanan YKS 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde gerçekleştirildi. Sınava katılan binlerce öğrenci, YKS sonuçlarını bekliyor. Peki YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM 2023 YKS sonuçları tarihi!

YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM 2023 YKS sonuçları tarihi!
YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM 2023 YKS sonuçları tarihi!
GİRİŞ 12.07.2023 09:28 GÜNCELLEME 12.07.2023 09:29
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

YKS sınav sonuçları hakkında aramalar hızlandı. YKS oturumları TYT, AYT, YDT olarak üç oturumda gerçekleştirildi. YKS sonuçları için ÖSYM açıklama yaptı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan sınava 3,5 milyondan fazla aday katıldı. YKS 17-18 Haziran tarihleri arasında uygulandı. Peki YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM 2023 YKS sonuçları tarihi!

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuç tarihi netleştirildi. Buna göre YKS sonuçları 20 Temmuz 2023 tarihinde açıklanacak.

YKS SONUÇLARI GÖRÜNTÜLEME

Adaylar katıldıkları YKS sonuçları için ÖSYM'nin resmi internet sitesi olan https://sonuc.osym.gov.tr adresinden, ÖSYM mobil uygulamadan sonuçlarını görüntüleyecek. Adaylar sisteme T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yapacak.

YKS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ.

DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERE EK KONTENJAN SAĞLANACAK

6 Şubat depreminde Olağanüstü Hâl ilan edilen şehirde ikamet eden öğrencilere kendi illerindeki devlet üniversitelerinde merkezi yerleştirme ile öğrenci alan programların genel kontenjanı dışında ilave yüzde 25 kontenjan ayrılacağı bilgisi verildi. Söz konusu kontenjandan herhangi bir yükseköğretim programına kayıtlı olan, yükseköğretim programından mezun durumda veya üniversite öğrenciliğinden ilişiği kesilen adaylar yararlanamayacak.

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR 1
  • haluk sabri akdemir 10 ay önce Şikayet Et
    20 temmuz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Netanyahu için geri sayım! Tutuklama emri çıkabilir
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!