YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM AİS sorgulama ekranı...

YKS ek tercih işlemleri tamamlanmasının ardından adaylar sonuçların açıklanacağı tarihi beklemeye başladı. Sonuçlar, ÖSYM'nin "sonuc.osym.gov.tr." sayfası üzerinden duyurulacak. Peki YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM AİS sorgulama ekranı...
YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM AİS sorgulama ekranı...
GİRİŞ 20.09.2023 08:48 GÜNCELLEME 20.09.2023 08:52

Ek yerleştirmelerin açıklanması ile toplam 162 bin 980 kişilik kontenjan için kayıt hakkı kazanılacak. Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile belirtilen kurallar doğrultusunda yapılan tercihlerin ardından sonuçlar için değerlendirme süreci başladı. ÖSYM'nin yaptığı değerlendirmelerin ardından adaylar YKS ek tercih sonuçlarını AİS ekranından öğrenecekler. 

YKS EK TERCİHLERİ BAŞVURULARI BİTTİ!

Adaylar, 2023-YKS Ek Yerleştirme için tercihlerini, 12-17 Eylül 2023 tarihleri arasında T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak kendileri yapacaktır. Tercih işlemleri, 12 Eylül 2023 tarihinde saat 14.00’te başladı. YKS ek tercihleri bu akşam yani 17 Eylül 2023 tarihinde saat 23.59’da sona erecek.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM tarafından açıklanan akademik takvime göre, YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversite kayıt işlemlerinin 30 Eylül’de başlaması bekleniyor. Ancak, YKS ek tercih sonuçları için ÖSYM henüz resmi bir açıklama yapmadı. 

Buna göre YKS ek tercih sonuçlarının Eylül ayı sonuna kadar erişime açılması bekleniyor. Geçtiğimiz sene tercihler 13 Eylül’de sona ermiş ve sonuçlar 19 Eylül’de açıklanmıştı.

 Bu yıl ise YKS ek tercih sonuçlarının en geç 25 Eylül’e kadar açıklanması bekleniyor.

ÖSYM EK TERCİH SORGULAMA EKRANI

YKS EK YERLEŞTİRME NASIL YAPILIR?

Yerleştirmede adaylar, yükseköğretim programlarına, ilgili yerleştirme puanları ile varsa ek puanları, yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri ve bu programların kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak ÖSYM’ce yerleştirilir.

YKS EK TERCİHİ KİMLER YAPABİLİR?

Ek tercih; ön lisans ve lisans programlarına merkezi yerleştirmedeki en küçük puanların altında puanı olan adaylar yerleşemeyecektir. Ek tercih hakkını kullanmak isteyen adaylar, tercih yaptıkları bölümün taban puanından daha yüksek bir puana sahip olmalıdır.

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tayvan'dan son dakika Çin duyurusu! Savunma bölgesi ilan edildi: 22 askeri araç...
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü