Eğitim Ödeneği Ne Zaman Verilecek? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin müjdeyi verdi

Her yıl olduğu gibi 2023-2024 eğitim öğretim döneminde de eğitim ödeneği verilecek. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tahsis edilecek ücretin ne zaman hesaplara yatacağı da belli oldu.

Eğitim Ödeneği Ne Zaman Verilecek? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin müjdeyi verdi
Eğitim Ödeneği Ne Zaman Verilecek? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin müjdeyi verdi
GİRİŞ 21.09.2023 09:11 GÜNCELLEME 21.09.2023 09:13
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Eğitim ödeneği, öğretmenlere çeşitli kırtasiye giderlerini karşılamaları için 1.386 liralık bir destek sağlayacak. Öğretmenler, bu ödeneği eğitim materyalleri, kırtasiye malzemeleri ve diğer gerekli eğitim araçları için kullanabilecekler.

EĞİTİM ÖDENEĞİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 1.386 TL olarak belirlenen ödeneğin 20 Eylül itibariyle hesaplara yatırılacağını açıkladı. Bakanlık, illere Resmi Yazı göndererek ödemenin yapılacağı tarihi duyurdu.

Öğretmenlerin kitap ve kırtasiye masrafları gibi ihtiyaçları için kullanabilecekleri bu miktar, eğitim sürecine büyük bir katkı sağlayacak.

2023 Toplu Sözleşme görüşmelerinde eğitim ödeneği konusu tartışmalara yol açsa da bu yıl için ekstra bir karar alınmadı. Gelecek yıllar için ise eğitim ödeneği miktarı, gösterge ve memur aylık katsayısıyla ilişkilendirildi.

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 7
  • Mutlu 7 ay önce Şikayet Et
    Ne yapıyoruz peki. Siz görmüyorsunuz. Öğrwncinin ayakkabısı yoktur alırız. Montu yoktur alırız. Öğrenciyle bazen yemeğimizi paylaşırız. Daha neler neler. İşi için cebinden para harcayan tek memur öğretmendir
    Cevapla
  • birisi 7 ay önce Şikayet Et
    Tek memur öylemi...Hayır Allah rızası için yapılır, yaptıysanız Allah razı olsun...Egoist olmayın ,ayrıca yaptığınız hayrı da açığa vurmayın.
    Cevapla
  • Öğretmen 7 ay önce Şikayet Et
    Ne mi aldık bir öğrencinin giyim eşyalarını aldım. okula 700 lira verdim zekan ile hesapla bize kalmış mı . Çoğu öğretmen bunları yapıyor bilip bilmeden yorum yazma. Sen insanlık nedir bilmiyorsun ama öğretmenlerin çoğu vicdanlı insanlar senin gibi değiller.
    Cevapla
  • Mehmet 7 ay önce Şikayet Et
    Eğitim ödeneği.
    Cevapla
  • SALMAN ÖZSÖĞÜT 7 ay önce Şikayet Et
    2010 yılında eğitim örğetim ödeneği 540 TL idi. 1 ton kömür fiyatı Eylül 2010 da 403 TL idi. Yıl 2023 ödenek 1.386 TL 1 ton kömür 7.950 TL. Türkiye Yüzyılı nda öğretmenin gelir kaybı.
    Cevapla
  • hakan 7 ay önce Şikayet Et
    sanki eğitim ödeneğiyle eğitim materyali alıyorlar
    Cevapla
  • HAKAN 7 ay önce Şikayet Et
    1386 lira çok komik bir rakam değil mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IBAN'la vergi kaçıran yandı! Her fiş için 3 bin 400 lira ceza
Başkan Erdoğan o tarihi bekliyor! 'Rapor' gelince...