YKS 2024 geç başvuruları sona eriyor! Başvuru ücreti ve ÖSYM süreci...

8-9 Haziran'da uygulanacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) geç başvuru süreci başladı. 5-7 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan başvurular, Perşembe günü saat 23.59’da sona erecek.

YKS 2024 geç başvuruları sona eriyor! Başvuru ücreti ve ÖSYM süreci...
YKS 2024 geç başvuruları sona eriyor! Başvuru ücreti ve ÖSYM süreci...
GİRİŞ 07.03.2024 12:22 GÜNCELLEME 07.03.2024 12:23
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

1 Şubat'ta başlayan YKS başvuruları 26 Şubat tarihinde sona erdi. Başvuru sürecini kaçıran üniversite adayları, YKS geç başvurularını artık yapabilecekler. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sınav ücreti ve geç başvuru tarihleri ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuz ile netlik kazandı. İşte 2024 YKS geç başvuru ücreti ve başvurularının başlayacağı tarih…

YKS GEÇ BAŞVURU NE ZAMAN YAPILACAK?

2024 YKS başvuruları 5 Mart 2024 itibariyle başladı. 7 Mart 2024 saat 23.59'da sona erecek. Başvurular ÖSYM AİS aracılığıyla gerçekleşecek.

YKS GEÇ BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

YKS GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

YKS başvuru ücreti her sınav için ayrı olarak ödenmektedir. Başvuru sürecinde ücretlendirme 295 lira olarak belirlenmişti. Geç başvurularda ise sınav ücreti yüzde 50 artırımlı olarak ödenecek.

YKS geç başvuru ücreti her sınav için 442,5 TL olarak ödenecek.

2024 YKS OTURUM TARİHLERİ

YKS kapsamında, ilk olarak 8 Haziran Cumartesi Temel Yeterlilik Testi (TYT), 9 Haziran Pazar sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra oturumunda da Yabancı Dil Testi (YDT) yapılacak.

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Selma 1 ay önce Şikayet Et
    Bu kadarda üçret alınmaz öğrenciden yapmayın ya öğrencilerede merhamet edin bu parayı okumak için bulamayanlarda var Sayın Cumhurbaşkanımızdan Ricamızdır .Öğrencilere indirim yapılsın bukadarda olmaz abartılı buldum .Gecen seneyi göz önünde bulundurursak 4 katına nerdeyse yükselmiş .Ülkemizde yaşamak zorlaştı .Zorlaştırmayın kolaylaştırın artık birileri bu pahalılığa dur desin .
    Cevapla
  • 543 1 ay önce Şikayet Et
    çüş her yıl artırıyorlar kimse birşey demiyor lanet olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar
Türkiye öncü oldu! Çok sayıda ülke harekete geçiyor! Gözler Suudi Arabistan'da olacak