1 Nisan tatil mi? 1 Nisan'da seçim tatili edilecek mi? Beklenen açıklama geldi

Milyonlarca öğrencinin gözü 1 Nisan'a çevrildi. 31 Mart seçimlerinden bir sonraki günün tatil olmasını bekleyen öğrenciler oldukça meraklı. Peki 2019'da olduğu gibi bu yılda da seçim tatili olacak mı? 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?

1 Nisan tatil mi? 1 Nisan'da seçim tatili edilecek mi? Beklenen açıklama geldi
1 Nisan tatil mi? 1 Nisan'da seçim tatili edilecek mi? Beklenen açıklama geldi
GİRİŞ 01.04.2024 06:18 GÜNCELLEME 01.04.2024 06:18

5 yılda bir düzenlenen yerel seçimler bu yıl 31 Mar pazar günü yapılacak. Seçimden sonra okullardaki temizlik işleri nedeniyle de seçim tatili olması dile getiriliyor. Konuyla ilgili açıklama için gözler Milli Eğitim Bakanlığı'na çevrildi.

Bilindiği üzere 2019 yerel seçimlerinden bir gün sonra okullarda seçim tatili ilan edilmişti. 31 Mart pazar günü tüm Türkiye sandık başına gidecek. Bir sonraki günde ise okulların tatil olması yönünde bir beklenti hakim. Peki 1 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi? 

Konuya ilişkin açıklama MEB tarafından yapıldı. İşte o açıklama: 

Eğitim kurumları, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde asıl işlevlerinden farklı olarak seçmenlerin oy kullanmalarına imkan verecek şekilde hazırlanmaktadır.

Seçimlerin özelliği nedeniyle oyların sayım işlemi akşam geç saatlerde bitmekte, bu durum da eğitim kurumlarının aynı gün içerisinde eğitim öğretime hazır hale getirilmesini engellemektedir.

Bu nedenle Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumları, eğitim öğretime hazır hale getirilmeleri bakımından 1 Nisan 2024 Pazartesi günü tatil edilmiştir. 

İşte önümüzdeki günlerdeki resmi tatil izinleri:

  • Ramazan Bayramı Tatili - 10 Nisan Çarşamba-11 Nisan Perşembe-12 Nisan Cuma

  • Çocuk Bayramı Tatili - 23 Nisan Salı

  • İşçi Bayramı Tatili - 1 Mayıs Çarşamba

  • Gençlik Bayramı Tatili - 19 Mayıs Pazar

  • Arife- 15 Haziran Cumartesi

  • Kurban Bayramı Tatili - 16 Haziran Pazar-17 Haziran Pazartesi-18 Haziran Salı-19 Haziran Çarşamba

  • Demokrasi Bayramı Tatili - 15 Temmuz Pazartesi

  • Zafer Bayramı Tatili - 30 Ağustos Cuma

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Çocuğu kanlar içinde o yayın derdinde! Bir TikTok rezaleti daha
ABD'nin 'özgürlük' anlayışını Siyonistler belirliyor!