2024 TUS ÖSYM puanları hemen öğren! Tıpta Uzmanlık Sınavı sonuçları ve cevap kağıtları

17 Mart'ta uygulanan TUS ve STS Tıp Doktorluğu 1.dönem sınav sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. Tıpta Uzmanlık Sınavı ve Tıp Doktorluğu Alanında Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı sonuçları erişime açıldı.

2024 TUS ÖSYM puanları hemen öğren! Tıpta Uzmanlık Sınavı sonuçları ve cevap kağıtları
2024 TUS ÖSYM puanları hemen öğren! Tıpta Uzmanlık Sınavı sonuçları ve cevap kağıtları
GİRİŞ 19.04.2024 10:08 GÜNCELLEME 19.04.2024 10:08

ÖSYM tarafından 17 Mart 2024'te gerçekleştirilen Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) ile Tıp Doktorluğu Alanında Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı’nın (STS Tıp Doktorluğu) 1.dönem sonuçları açıklandı.

2024 LGS örnek sorular yayımlandı! MEB Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri çözümlü videolar2024 LGS örnek sorular yayımlandı! MEB Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri çözümlü videolar

Adaylar sınav sonuçlarını; T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca düzenlenen 2024 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2024-TUS 1. Dönem) ile 2024 Tıp Doktorluğu Alanında Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı'nın (2024-STS Tıp Doktorluğu 1. Dönem) cevap kağıtları ve aday cevapları 10 gün süreyle erişime açıldı.

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, adaylar, "https://ais.osym.gov.tr" adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yaparak, ilgili sınavı ve "Cevap Kağıdı Görüntüleme" ekranını seçerek sınavda kullandıkları cevap kağıdı görüntüsünü, işaretlemelerini, işaretlemelerinin optik okuyucularla okunmasıyla elde edilen cevaplarını ve doğru cevapları görebilecek.

Sorular, adayın sınavda kullandığı kitapçığın soru ve seçenek diziliminde görüntüleniyor. İlgili sayfada, adayların testlerdeki toplam doğru, yanlış ve boş cevap sayıları ile ham puanları da gösteriliyor.

Kübra Yılmaz Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Kübra Yılmaz

Editör Hakkında

1994’te İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2017’de İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden mezun oldu. 2017’den beri Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler
TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!