EKPSS 2024 sonuçları açıklandı! ÖSYM AİS soru ve cevap kağıtları sorgulama sayfası

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (2024-EKPSS) sonuçlarını açıkladı. Sonuçlar ÖSYM’nin internet adresi üzerinden öğrenilebilecek.

EKPSS 2024 sonuçları açıklandı! ÖSYM AİS soru ve cevap kağıtları sorgulama sayfası
EKPSS 2024 sonuçları açıklandı! ÖSYM AİS soru ve cevap kağıtları sorgulama sayfası
GİRİŞ 23.05.2024 14:54 GÜNCELLEME 23.05.2024 14:54

28 Nisan 2024 tarihinde uygulanan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (2024-EKPSS) ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 23 Mayıs 2024 tarihinde saat 14.15’ten itibaren 10 gün süreyle erişime açılmıştır.

EKPSS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresine T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle giriş yaptıktan sonra ilgili sınavı ve “Cevap Kâğıdı Görüntüleme” ekranını seçerek sınavda kullandıkları cevap kâğıdı görüntüsünü, cevap kâğıdına yaptıkları işaretlemeleri, bu işaretlemelerin optik okuyucularla okunması sonucu elde edilen aday cevaplarını ve soruların doğru cevaplarını görebilecektir. 

Ayrıca adaylar, aday cevaplarının ve cevap anahtarının yayınlandığı form üzerindeki soru numaralarını tıkladıklarında her soru için açılan yeni pencerede soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabı ile ilgili soruya kendilerinin vermiş olduğu cevabı görebilecektir.

Sorular, adayın sınavda kullandığı kitapçığın soru ve seçenek diziliminde görüntülenmektedir.  İlgili sayfada, adayların testlerdeki toplam doğru, yanlış ve boş cevap sayıları ile birlikte ham puanları da gösterilmektedir.  

EKPSS SONUÇ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İnsansız kara aracı ALPAR, ilk kez yurt dışında boy gösterecek
Acemi kasaplar hastanelerin yolunu tuttu