Bakan Avcı'dan öğretmenlere kötü haber

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Şubat'ta atama bekleyen öğretmen adaylarına üzücü haber verdi.

Bakan Avcı'dan öğretmenlere kötü haber
Bakan Avcı'dan öğretmenlere kötü haber
GİRİŞ 25.09.2013 06:46 GÜNCELLEME 25.09.2013 11:51
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bir televizyon programında soruları yanıtladı. Bakan Avcı Şubat'ta atama bekleyen öğretmen adayları için sevindirici bir haber vermezken, "Atama tarihlerini ve miktarlarını bizim bu konuda karar vermesi gereken Başbakan, Maliye Bakanı, Milli Eğitim Bakanı'dır. Bütçe dengelerinin hesaba katılması gereken kararlar. Başbakanımızın, Milli Eğitim Bakanın, Maliye Bakanının, Çalışma Bakanının böyle bir açıklaması yok" dedi. Bakan Avcı, başörtülü öğretmenlik yapmak isteyenlerin önünde yasal bir engel olup olmadığı sorusuna "Öğretmenlerimiz kendilerine ne yakıştırıyorsa onu giysin" cevabı verdi.

"Başörtüsü serbest mi?" sorusu üzerine de Avcı, "Öğretmenlerimiz kendilerine neyin yakışacağını bilirler. Öğretmenlerimiz kendilerinin karar vereceği konusunda birbirlerini rencide edecek şeyler söylemesinler" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 11
  • halit boz 10 yıl önce Şikayet Et
    bakan özel sağlık meslek liselerini de unuttu. eee ne olacak o kadar öğrenci.kontenjanlar eylül arefesinde yarıya indi....çoğu sağlık meslek lisesi kapanma noktasına geldi...okullar başladı 15 gündür e okul aktif değil. bakanlık ne yapıyor.özel öğretim kurumları genel müdürlüğü ne yapıyor. halit bozkurt
    Cevapla
  • IRKÇILIĞA HAYIR! 10 yıl önce Şikayet Et
    Bu Haber Yanlış Yazılmış. Programı ben de izledim. Bakan dedi ki, "Şubat ataması için şimdilik bir çalışma yok." Yani bir ay sonra çalışma başlatılamaz demedi. Şimdilik bir gündem yok dedi. Seçime yakın baskı ve talep olursa şubat ataması pekala yapılabilir. Zaten maliye 47 bin öğretmen kadrosu verdi. MEB 40 bin öğretmen atadı. Elde 7 bin kadro var. Ve MEB ıhh dese 8 bin daha alır. Şubat'ta 10-15 binlik bir alım yapılması işten bile değil. Yani Şubat ataması kesinlikle olacaktır!
    Cevapla
  • Hakan Aslan 10 yıl önce Şikayet Et
    İstikbal Göklerdedir.. Mustafa Kemal Atatürk'ün eğitime verdiği önemi şununla anlamaktayız: "Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır." Ancak maalesef özellikle son 10 yılda öğretmenlerimiz ve öğretmen adaylarımız mağdur edilmektedir. Şubat ataması kaldırılarak, öğretmenlerimizin mağduriyeti bir 10 kat daha arttırılmıştır. Umarım eğitime ve eğitimciye değer verecek olan bir kadro gelir... Kendim öğretmen adayıyım ve atanır mıyım orasını Allah bilir!
    Cevapla
  • ahmet ilhan 10 yıl önce Şikayet Et
    eğitimcilere kağıt üzerinde de olsa yasak olmamalıdır. yarınların hür ve demokrat gençlerini gerçekten öğretmenlerin yetiştirmesi gerekiyorsa o zaman hiç beklemeden kağıt üzerinde de olsa başörtüsü yasağı resmen sonlandırılmalıdır. kendisi yasak sarmalında olan öğretmen nasıl hürriyet aşığı bir gençlik yetiştirecek. (kendisi himmete muhtaç dede, nerede başkasına himmet ede.) hükümeti cumhuriyyemiz 11 yıldır bir türlü kaldırılamayan basit bir örtü yasağını artık sürüncemede bırakmamalıdır. bu zulüm gayretullaha dokunur. zulmü ikame edenler kadar (elde güç şu an gerekli konsensüs olmasına rağmen) kaldırmayanlar da indi ilahide mes'uldürler. aziz milletim tabi ki örtü yasağını kaldıracaklar diye başbakanımıza oy verdiler. cesur olursak rabbim her türlü kolaylığı gösterecektir. haydi hayırlısı. biz herşeyi, her iyiliği ancak rabbimizden istemek mecburiyetindeyiz.
    Cevapla
  • Cemil Beyazıt 10 yıl önce Şikayet Et
    Tamer Özdemir. Öğretmenler evet memur ama çeşitlik konularda yönetmelik farkı var...Öğretmen yıllık izin kullanamaz mesela..dediğin gibi 3 ay yaz tatili var zaten...normalde memurun yıllık izin hakkı var değil mi ? bunun gibi...bu farkları bir oku istersen...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü