TEOG 2.nakil e-okul lise boş kontenjan öğrenme

TEOG 2.nakil sonuçları açıklandı, liselerde kontenjanlar açıklandı. Lise boş kontenjan öğrenme e-okul sorgulama sayfasını kullanabilirsiniz.

TEOG 2.nakil e-okul lise boş kontenjan öğrenme
TEOG 2.nakil e-okul lise boş kontenjan öğrenme
GİRİŞ 05.09.2014 22:51 GÜNCELLEME 05.09.2014 23:22
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bakan Nabi Avcı TEOG 2.nakil sonuçlarının ve liselerde boş kontenjanların belli olduğunu açıkladı. E-okul üzerinden sorgulanabilecek olan lise boş kontenjan sonuçları için MEB e-okul lise boş kontenjan öğrenme sayfasını kullanabilirsiniz.

TEOG nakil sonuçları sonrasında oluşan yeni boş kontenjanları öğrenmek için kullanılabilecek e-okul, ayrıca 10 11 ve 12. sınıf için boş kontenjan sorgulama amacıyla da kullanılabiliyor. Lise boş kontenjan öğrenme sayfasında yer alan sonuçlara ulaşmak ve kendi aradığınız lisede boş kontenjan var mı görebilmek için e-okul lise kontenjan sorgulama sayfası üzerinden lise türü, şehir ve lise kriterlerini belirledikten sonra sonuçları görebilirsiniz.

E-okul TEOG lise boş kontenjan sorgulama sayfası için tıklayınız.

Lise 10 11 ve 12.sınıf boş kontenjan sorgulama sayfası için tıklayınız.

TEOG 2. Nakil Sonuçları Açıklandı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, NTV canlı yayınında Oğuz Haksever'in konuğu oldu. Bakan Avcı, TEOG yerleştirmelerine ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Bakan Avcı, 19.00 saati itibariyle yeni kontenjanların açıklandığını söyledi.

"Geçen hafta, liselerde oluşan yeni boş kontenjanlarımızı cuma günü açıklıyoruz demiştik. Türkiye genelinde 15 bin 694 yeni boş kontenjan ilan ettik. Bunun 2 bin 311'i İstanbul'da, bin 345'i Ankara'da 682'si İzmir'de yerleşecek. Önümüzdkei hafta velilerimiz e-okul'a girerek boş kontenjanlarımızı görebilecek.

Eylül sonuna kadar her cuma günü boş kontenjanlarımız açıklayacağız. Özel okul ve açık liseye gidenlerden dolayı boş kontenjanlar oluşuyor. Önümüzdeki hafta bu kontenjanın artacağını düşünüyorum. Özel okullara teşvik alanlar şimdiden okullarına kayıt yaptırabilirler. Nakil yönetmeliğimize göre tayin, taşınma gibi durumlarda nakil talebi var. Nakiller, okulları uzağa düşen öğrencilerin durumlarını çözen bir süreç.

1 milyon 300 bin öğrencimiz liseye geçecek. Bunların 1 milyon 57 bini 15 okul tercihinden birine yerleştirdik. 15 okuldan birine yerleşemeyen öğrencileri dört tercih yaptırıp sosyal bilimler, fen lisesi, anadolu lisesi, anadolu imam hatip, anadolu meslek ve çok programlı liselerden birine yerleştirebiliyoruz."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • Ahmet cicek 5 yıl önce Şikayet Et
    Yerlesmek istedigim yer hic olmuyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok