Lise boş kontenjan sayıları E-Okul'da açıklandı

TEOG 2. nakil sonuçlarının ardından liselerde yer alan boş kontenjanlar E-Okul üzerinden açıklandı ve E-Okul ile sorgulanıp öğrenilebilir.

Lise boş kontenjan sayıları E-Okul'da açıklandı
Lise boş kontenjan sayıları E-Okul'da açıklandı
GİRİŞ 08.09.2014 15:32 GÜNCELLEME 08.09.2014 17:06
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

TEOG sınavının ardından yapılan liseler arası nakil işlemlerinin 2. aşaması da tamamlandı. Bakan Nabi Avcı'nın TEOG 2. nakil işlemlerinin tamamlandığını açıklamasının ardında E-Okul üzerinden lise boş kontenjan sorgulama ve öğrenme işlemleri de güncel haliyle açılmış oldu.

Bakan Nabi Avcı'nın NTV yayınına katılarak TEOG 2. nakil işlemlerinin sonuçlandığını açıklaması ve liseler arası nakil işlemlerinde bulunmak isteyecek 10. 11. ve 12. sınıf öğrencileri ile beraber liseye yeni başlayacak öğrencilerin nakil işlemlerinde faydalanabilmesi için boş kontenjan sayılarının da E-Okul üzerinden yayınlandığını açıklaması ile beraber veliler E-Okul ile lise boş kontenjanları sorgulamaya tekrar başladılar.

TEOG sonrası 9.sınıf öğrencilerine yönelik E-Okul lise boş kontenjan öğrenme sayfası için tıklayınız.

10. 11. ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik E-Okul lise boş kontenjan sorgulama sayfası için tıklayınız.

TEOG 2. nakil sonuçları cuma günü açıklandı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, NTV canlı yayınında Oğuz Haksever'in konuğu oldu. Bakan Avcı, TEOG yerleştirmelerine ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

"Geçen hafta, liselerde oluşan yeni boş kontenjanlarımızı cuma günü açıklıyoruz demiştik. Türkiye genelinde 15 bin 694 yeni boş kontenjan ilan ettik. Bunun 2 bin 311'i İstanbul'da, bin 345'i Ankara'da 682'si İzmir'de yerleşecek. Önümüzdkei hafta velilerimiz e-okul'a girerek boş kontenjanlarımızı görebilecek.

Eylül sonuna kadar her cuma günü boş kontenjanlarımız açıklayacağız. Özel okul ve açık liseye gidenlerden dolayı boş kontenjanlar oluşuyor. Önümüzdeki hafta bu kontenjanın artacağını düşünüyorum. Özel okullara teşvik alanlar şimdiden okullarına kayıt yaptırabilirler. Nakil yönetmeliğimize göre tayin, taşınma gibi durumlarda nakil talebi var. Nakiller, okulları uzağa düşen öğrencilerin durumlarını çözen bir süreç.

1 milyon 300 bin öğrencimiz liseye geçecek. Bunların 1 milyon 57 bini 15 okul tercihinden birine yerleştirdik. 15 okuldan birine yerleşemeyen öğrencileri dört tercih yaptırıp sosyal bilimler, fen lisesi, anadolu lisesi, anadolu imam hatip, anadolu meslek ve çok programlı liselerden birine yerleştirebiliyoruz."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 2
  • emrah 5 yıl önce Şikayet Et
    bu teog bence çok adil olmayan bir sınavdı teysüf ederim
    Cevapla
  • rojin 8 yıl önce Şikayet Et
    teog sonuçları hiç adil olmadığnı düşünüyom
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrailli şarkıcı yuhalama seslerinden şarkı söyleyemedi
Başkan Erdoğan sinyali vermişti! Anket sonuçları açıklandı