Din dersini papazlar mı verecek?

Tercüman yazarı ve Ülkücü camianının önde gelen isimlerinden Necdet Sevinç, YÖK'ün din dersleriyle ilgili kararlarını yorumladı ve 'Ey millet dinine, devletine sahip çık artık' dedi...

Din dersini papazlar mı verecek?
Din dersini papazlar mı verecek?
GİRİŞ 28.07.2006 08:58 GÜNCELLEME 28.05.2019 12:55

YÖK'ün kararlarını eleştiren Yazar Necdet Sevinç ilginç bir de iddiada bulundu ve 'YÖK'ün kararları arasında, haftada 4-5 saat olan Tecvid dersinin 1 saate indirilmesi ve Arapça öğretiminin hemen hemen kaldırılmasına ilaveten bir de ne var biliyor musunuz?
- Hıristiyanlığın Temel İnançları ve Dinlerarası Diyalog dersleri var!
Yani artık din derslerinin papazlar tarafından verilmesi isteniyor ey millet!' dedi.

 

İşte Necdet Sevinç'in bugünkü köşe yazısı:

 

 

 

 

 

 

 

 




 



 





 

   
Din dersini papazlar mı verecek?

28.07.2006

NECDET SEVİNÇ
necdet.sevinc@tercuman.com.tr
 

 








 

 

 

    EĞER iddia edildiği gibi; Anayasa'nın herhangi bir maddesi veya herhangi bir kanun Türk çocuklarının İslam'ı öğrenmelerine mani ise o kanun veya Anayasa'nın o maddesi derhal değiştirilmelidir.
Çünkü esas olan Anayasa, kanun manun değil; devletine sadık, milletinin değerlerine saygılı, vatan için kendini feda etmeye hazır yüksek seciye ve yüksek ahlak sahibi nesiller yetiştirmektir.
Kaldı ki; Anayasa'da İslam'ın öğretilmesine mani herhangi bir hüküm bulunmadığı gibi; 24. maddede de 'din kültürü ve ahlak öğretiminin ilk ve orta dereceli okullarda mecburi dersler olarak okutulması' emredilmektedir.
Bu emre rağmen sık sık Avrupa Birliği ve misyoner merkezlerinin yönlendirdiği bazı adamların ortaya çıkıp, çocuklara, okullarda dua ezberletilmesinin, namaz öğretilmesinin, hac ve zekatla ilgili bilgiler verilmesinin, Anayasa'nın ruhuna ve lafzına aykırı olduğuna dair düşmanca beyanlarda bulunduklarını biliyoruz.
Bu adamların; ilk ve orta dereceli okullarda İslam ile birlikte Hıristiyanlık, Musevilik, Hinduizm, Budizm gibi putperestliğe dair derslerin okutulması için didinip, durduklarını da biliyoruz.
Türkler'in Ermeniler'i katlettiğini söylemek için, Başbakanlık makamını işgal eden zatın himayesinde toplantı düzenleyen güruhun, Ermeni militanlarla beraber, yanlarına saygın makamlarda tüneyen din adamı(!) bazı Prof'ları da alarak 'din dersi öğretmenlerine maaş verilmemesi için' teşebbüse geçtiklerini de Divan'da okumuş olmanız lazım.
Şimdi mill” hayatımız için çok daha tehlikeli olan ve hiçbir şart ve vasatta da kabulü mümkün olmayan teklifleri Yüksek Öğretim Kurumu seslendirmeye başladı.
YÖK tarafından hazırlanan tavsiye niteliğindeki karara göre, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri yetiştiren Eğitim Fakülteleri'nde artık Hazret-i Muhammed'in hayatı okutulmayacak!
İslam Hukuku okutulmayacak.
İslam Dini'nin esasları, İslam Felsefesi, Uygarlık Tarihi, Mezhepler Tarihi okutulmayacak!
Hadis, Tefsir, Kelam okutulmayacak!
Kelam ne demek?
Kelam demek; Allah'ın varlığından, birliğinden, peygamberlik ve ahiret gibi imanın esaslarından bahseden ilim demektir.
Din öğretmeni olarak yetiştirilen gençlere, Allah'ın varlığından, birliğinden, imanın esaslarından bahseden ilim okutulmayacak da ne okutulacak?
Müzik okutulacak!
Asla şaka yapmıyorum.
Kelam dersi kaldırılıp yerine Sanat Tarihi, Ölçme ve Değerlendirme, Bilgisayar ve Müzik dersi konacakmış.
Bahse girerim ki; kastettikleri müzik, mill” musik”miz değil, sömürgecilerin keman gıygıyıdır! Sanat Tarihi de ya Yunan sanatıdır, ya Roma!
YÖK'ün kararları arasında, haftada 4-5 saat olan Tecvid dersinin 1 saate indirilmesi ve Arapça öğretiminin hemen hemen kaldırılmasına ilaveten bir de ne var biliyor musunuz?
- Hıristiyanlığın Temel İnançları ve Dinlerarası Diyalog dersleri var!
Yani artık din derslerinin papazlar tarafından verilmesi isteniyor ey millet!
Ey millet dinine, devletine sahip çık artık.

 

 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin tarihine geçen skor!