Dilipak: Genelkurmay'a kendimi ihbar ettim

Türkiye Gençlik Vakfı Kartal Temsilciliği tarafından 28 Şubat darbesinin yıldönümünde “28 Şubat’ı anlamak” konulu konferans düzenlendi.

Dilipak: Genelkurmay'a kendimi ihbar ettim
Dilipak: Genelkurmay'a kendimi ihbar ettim
GİRİŞ 04.03.2016 18:06 GÜNCELLEME 04.03.2016 19:12
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

3 Mart Perşembe günü Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansda Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak, TÜGVA İl Başkanı Mehmet Fatih Kacır, İ.B.B Ak Parti GrupBaşkanVekili Ebubekir Taşyürek , TÜGVA İlçe Başkanı Abdullah Gümüş, 28 Şubat’ın sembol isimlerinden Nuray Canan Bezirgan ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Konferans öncesi katılımcılara ikramlar eşliğinde 28 Şubat sergisi gezdirildi.

Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Tügva Kartal İlçe Başkanı Abdullah Gümüş ise insanların yaşam biçimlerine kast eden darbe döneminin açtığı yaraların milletin zihninde tazeliğini koruduğunu belirtti.

28 Şubat'ı anlamak ve anlatmak üzere bir araya geldiklerini anlatan Gümüş , "28 Şubat demokrasi tarihimizde kara bir leke olarak hafızalara kazınmıştır. 28 Şubat müdahalesi, 12 Mart'ın 12 Eylül'ün devamı niteliğindedir. Aynı aklın aynı zihniyetin eseridir. Demokrasi ve özgürlük narası atanların yapmış olduğu demokrasi faciası, demokrasi katliamının adıdır 28 Şubat. Demokrasi diye bağıran zihniyetin Milletin iradesine yapmış olduğu darbedir 28 Şubat.

Adına Post Modern Darbe dediler. 1000 yıl süreceğini söylediler. Postmodern darbe dedikleri Aslında milletin kültürüne, dinine, değerlerine yapılmış büyük bir darbeydi.

Biz, 28 Şubat'ın mağdurları olarak buradayız ve ayaktayız. Sizler 28 Şubat'ın mağdurları olarak, mağdurlarının çocukları olarak ayaktasınız ve buradasınız"”dedi.

28 Şubat'ın başlangıcı kabul edilen olayda Sincan'daki konferansın düzenleyicisinin aslında kendisi olduğunu dile getiren Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak,  "O dönem yapılan tüm programları ben düzenliyordum. Bundan dolayı da tutuklanmayı bekliyordum. Tutuklanmadım ama hakkımda o kadar dava açıldı ki 500 yılı geçti. Ama hiç endişe duymadım. Bana 'sen kime güveniyorsun' diye sordular. Ben 'Allah'a güveniyorum' dedim. Hatta kendimi ihbar eden mektup yazdım Genelkurmay'a. Uzun süre cevap gelmedi bir süre sonra beni Genelkurmay'a davet ettiler. '15 gün Türk Silahlı Kuvvetlerinin tanıtımını yapacağız' dediler. Gittim, bana Genelkurmay Başkanlığını gezdirdiler, üzerimden propaganda yapmaya çalıştılar. Ama ben dik durdum o fırsatı vermedim onlara" dedi.

28 Şubat’ın sembol isimlerinden Nuray Canan Bezirgan ise 28 Şubat döneminde yaşadıklarını bir türlü aklından çıkaramadığını belirterek; "28  Şubat hayatımın her alanına damgasını vurdu.Şu anda yaşayan oğlumunun ikizini o dönemde polis tarafından gözaltına alındığım vakit kaybettim. Bu olay aklıma geldikçe bir anne olarak çok üzülüyorum. Bu yüzden 28 Şubat hayatımı kökten alt üst eden bir süreçti" şeklinde konuştu.

Türkiye'de başörtüsünden dolayı ilk hapis cezasının kendisine verildiğini belirten Bezirgan “28 Şubat sürecinde okuldan atıldıktan sonra ölümle tehdit edildim ve hakkımda sayısızca davalar açıldı. Normal bir vatandaşken bir anda terörist muamelesi görmeye başladım bu olaylar zinciri benim o kadar çok ağrıma gitti ki 3,5 sene Kanada’ya iltica etmek zorunda kaldım” diyerek sözlerini tamamladı.

Programın sonunda İBB Ak Parti Grup Başkanvekili Ebubekir Taşyürek ve TÜGVA İl Başkanı M.Fatih Kacır,  el sanatı öğrencilerin yapmış olduğu Tügva logolu tabakları katılımcılara takdim etti.

YORUMLAR 1
  • Defter 8 yıl önce Şikayet Et
    Ağabey büyüksün.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ünlü yorumcu canlı yayında yere yığıldı!
Özgür Özel randevu talep etti mi? Erdoğan duyurdu! Dikkat çeken açıklama: Teklif ederiz...