Açık lise sınav sonuçları açıklandı mı? (AÖL)| aol.meb.gov.tr

Binlerce öğrenci gözünü bu habere dikti! 2016 yılı açık lise (aöl) sınav sonuçları açıklandı mı? AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Açık lise sınav sonuçları açıklandı mı? (AÖL)| aol.meb.gov.tr
Açık lise sınav sonuçları açıklandı mı? (AÖL)| aol.meb.gov.tr
GİRİŞ 29.06.2016 08:50 GÜNCELLEME 29.06.2016 08:50
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Liseyi açıktan bitirmek isteyen öğrencilerin eğitim gördüğü AÖL sonuçları açıklandı mı?  AÖL (açık öğretim lisesi) sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak?  AÖL Sınav Sonuçları nasıl öğrenirim nereden ve nasıl öğrenilecek soruların cevaplarını merak ediyorlar. AÖL sınav sonuçları ile ilgili detaylı bilgiyi haber7.com sitemizden ve haberimizin ayrıntılarında bulabilirsiniz. 

11-12 Haziran tarihinde gerçekleştirilen AÖL sınav sonuçları MEB'in resmi internet sitesi olan aionet.meb.gov.tr adresinden 4 Temmuz Pazartesi günü açıklanacak

AÖF SINAV SONUÇ EKRANI İÇİN TIKLA

AÖL SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI VE İTİRAZLAR

Sınav sonuçları internet ortamında “www.aol.meb.gov.tr” adresinden duyurulmaktadır. Sınav sonucunda mezun olamayan öğrencilerin bir sonraki dönem için kayıt yenileme ve ders seçim işlemlerini yapması gerekmektedir. Sınav sonuçlarına yapılacak olan itirazlar, sınav sonuçlarının www.aol.meb.gov.tr ve www.maol.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanmasından itibaren en geç 5 (beş) gün içinde dilekçeyle Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne ://odsgm.meb.gov.tr/www/ortak-sinavlara-itiraz/icerik/18)yapılacaktır. Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne bu yönde yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

AÇIK ÖĞRETİM AÖL LİSESİ MEZUNİYET ŞARTLARI

Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,. Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması. Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması. Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması gerekmektedir. Ayrıca Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava katılmış olma zorunluluğu vardır. Yukarıda ki mezuniyet şartlarının tamamını yerine getiren öğrenciler Açık Öğretim Lisesinden mezun olma hakkını kazanırlar.

SONUÇLAR NEREDEN AÇIKLANACAK?

11-12 Haziran'da yapılan 3. dönem AÖL sınavlarının sonuçları http://aolweb.aol.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx adresinden açıklanacak. Öğrenciler AÖL sonuçlarını bu adresten T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini girerek öğrenebilecekler.

Açık Öğretim Lisesine Yeni Kayıt Nasıl Yapılır?

Yeni Kayıt tarihleri, Açık Öğretim Lisesi resmi web sitesinde yayınlanan iş takviminde belirtilen tarihler arasında başvuru şartlarını taşıyan vatandaşlarımız, Açık Öğretim Lisesine Yeni Kayıt yaptırabilirler. Açık Öğretim Lisesi Yeni Kayıt işlemleri tüm Halk Eğitimi ve Mesleki Eğitim Merkezlerince yapılmaktadır. Yeni kayıt için aşağıda sıralanan evrakları tamamlayanlar ilan edilen Yeni Kayıt tarihleri arasında bölgelerinde bulunan en yakın irtibat bürosuna başvurarak kayıtlarını yaptırabilirler. Yeni Kayıt işlemleri için aşağıda sıralanan 3 adımı takip ediniz.

AÖL AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNE KİMLER KAYIT YAPTIRABİLİR

a) İlköğretim okulu/ortaokul mezunu olanlar.

b) Bakanlığımıza bağlı veya diğer bakanlıklara bağlı ortaöğretim düzeyindeki genel lise ve Meslek Liselerinden ayrılanlar.

c) Astsubay hazırlama okulları, askeri ve polis okulları, Anadolu öğretmen liseleri, sağlık meslek liseleri, Anadolu güzel sanatlar liseleri,

Spor liseleri, askeri liseler, sosyal bilimler liseleri, Anadolu lisesi türü okulların fen liseleri alanı programı uygulayan liselerden ayrılanlar, Resmî ve yabancı dil ağırlıklı liseler, özel Anadolu liseleri, fen liseleri ve sağlık meslek liseleri.
 
d)Yurt dışında öğrenim görmüş olup, İl Milli Eğitim Müdürlükleri ya da Yurt Dışındaki Eğitim Ataşeliklerinden Denklik Belgesi alanlar.

e)Açık Öğretim Lisesine veya Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıtlı ancak öğrencilik durumu Silik olanlar, ya da Açık Öğretim Lisesinden veya Mesleki Açık Öğretim Lisesinden tasdikname alanlar.Yeni Kayıt Başvurusu İçin Gerekli Evrakları

YORUMLAR 1
  • Ferdi 7 yıl önce Şikayet Et
    Sinavi gectimi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış