65, 70, 75, TEOG puanıyla hangi liselere girebilirim?

Binlerce öğrenci ve veli bu sorunun yanıtını arıyor? 65 TEOG puanı, 70 TEOG puanı, 75 TEOG puanı ile hangi liselere girilir? İşte TEOG lise taban puanları

65, 70, 75, TEOG puanıyla hangi liselere girebilirim?
65, 70, 75, TEOG puanıyla hangi liselere girebilirim?
GİRİŞ 29.06.2016 10:40 GÜNCELLEME 29.06.2016 10:42

TEOG Yerleştirme Puanları buün açıklanıyor. MEB TEOG YEP sonuçları 2016 yarın e-okul.meb.gov.tr ve meb.gov.tr'den erişime açıklıyor. Peki 65 TEOG puanı, 70 TEOG puanı, 75 TEOG puanı ile hangi liselere girebilecek? Sorunun yanıtı haber7.com'da

65, 70, 75, TEOG puanıyla girilecek liseler henüz açıklanmadı. Bugün açıklanması beklenen TEOG yerleştirme sonuçları açıklanır açıklanmaz haberimizde yer alacaktır.

TEOG YEP SONUÇLARINI TIKLA ÖĞREN

TEOG YEP PUANLARI NASIL VE NEREDEN ÖĞRENİLECEK?

 MEB TEOG Yep sonuçlarını yarın yani 29 Haziran 2016 çarşamba günü e-okul.meb.gov.tr'den açıklıyor. TEOG Yep sonuçları 2016 e-okul ile aynı anda haber7.com'da

TEOG LİSE TERCİHLERİ NE ZAMAN?

Özel okullar, kendi yönetmeliklerinde belirledikleri puan hesaplama sistemine göre, 30 Haziran-14 Temmuz arasında kayıt işlemlerini yapabilecek. Devlet liselerine giriş için tercihler ise 15-25 Temmuz tarihleri arasında alınacak. Özel okullara kayıt yaptıran öğrenciler devlet liseleri için tercih yapamayacaklar.

BOŞ KALAN KONTENJANLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Okulların boş kalan kontenjanları, 08 Ağustos 2016 tarihinde http://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir.

TEOG TERCİHLERİ HİÇBİR LİSEYE YERLEŞEMEYENLER NE OLACAK?

Tercih yapmayan öğrenciler ile hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler, sistem tarafından açık ortaöğretim kurumlarına yerleştirilecek.
Okul değiştirmek isteyen öğrenciler nakil döneminde değişiklik için başvuruda bulunabilecekler.

ÖZEL OKULLAR İÇİN KAYIT YAPTIRANLAR TERCİH YAPABİLECEK Mİ?

30 Haziran - 14 Temmuz 2016 tarihleri arasında özel okullara kesin kayıt yaptıran öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır. Kayıt işlemini yapan bu öğrencilere tercih ekranı açılmayacaktır. Bu öğrenciler okul değiştirmek isterlerse bu işlem yerleştirmeye esas nakil döneminde, nakil şartlarını taşıyanlar için mümkün olabilecektir.

Tercih işlemleri için giriş yapıldığında, tercih işlemleri ekranında, «TERCİH YAPMAK İSTİYORUM» ve «ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM» butonları görülecektir. Özel okullara kayıt yaptırmaya karar veren öğrenciler, «ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM» butonunu işaretleyecektir. Bu öğrenciler tercih hakkını kullanmış sayılacak ancak yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabileceklerdir.

«ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM» butonunu işaretlediği halde 9 Eylül 2016 tarihine kadar herhangi bir okula kaydını yaptırmayan öğrencinin kaydı, bu tarihten itibaren açık ortaöğretim kurumlarına yapılacaktır.

EN FAZLA KAÇ OKUL TERCİH EDİLEBİLİR

Yanıtı: Öğrenciler yerleştirme işlemleri için en fazla 25 okul tercihinde bulunabilecek
Soru: Tercih başvurularının başladığı 15 Temmuz 2016 tarihinden önce özel okullara kayıt yaptıran öğrenciler yerleştirme işlemleri için tercih yapabilir mi?
Yanıt: 30 Haziran – 14 Temmuz 2016 tarihleri arasında özel okullara kesin kayıt yaptıran öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır. Kayıt işlemini yapan bu öğrencilere tercih ekranı açılmayacaktır. Bu öğrenciler okul değiştirmek isterlerse bu işlem yerleştirmeye esas nakil döneminde, nakil şartlarını taşıyanlar için mümkün olabilecektir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrailli yetkiliden akılalmaz sözler! Fırsat verilse Harvard'ı bombalayacak
Tarım Kredi Kooperatif Market'ten 4-10 Mayıs'a özel indirim! Tarım Kredi Market kataloğu