TEOG tercihleri ekranı 2016 - TEOG lise yerleştirme tercihi nasıl yapılır? - Hemen yap!

TEOG tercihleri ne zaman bitiyor?, 2016 TEOG lise yerleştirme tercih nasıl yapılır?, E-Okul ekranı üzerinden hemen yapabilirsiniz.. TEOG tercihleri bugün başladı. e-Okul TEOG tercih sayfasına haberimizden ulaşabilirsiniz.. Ülkemizde milyonlarca öğrencimizin geleceğine yön verecek en kritik sınavlardan biri olan 2016 TEOG sınavı nisan ayında yapılmıştı. Son dakika MEB tarafından yapılan açıklamayla birlikte öğrenciler TEOG tercihlerini e-Okul'dan da yapabilecekler. Öte yandan MEB, TEOG tercihleri hakkında merak edilen 44 soruya da cevap verdi. İşte e-Okul TEOG tercih yapma işlemleri sayfası ve 2016 TEOG tercihleri hakkında diğer detaylar haber7.com'da..

TEOG tercihleri ekranı 2016 - TEOG lise yerleştirme tercihi nasıl yapılır? - Hemen yap!
TEOG tercihleri ekranı 2016 - TEOG lise yerleştirme tercihi nasıl yapılır? - Hemen yap!
GİRİŞ 15.07.2016 12:02 GÜNCELLEME 15.07.2016 12:11
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

2016 TEOG tercihleri ne zaman bitiyor? - 2016 TEOG yerleştirme tercihi nasıl yapılır? E-Okul üzerinden hemen yapabilirsiniz.. 2016 TEOG tercihleri bugün başladı. e-Okul TEOG tercih sayfasına haberimizden ulaşabilirsiniz.. Ülkemizde milyonlarca öğrencimizin geleceğine yön verecek en kritik sınavlardan biri olan 2016 TEOG sınavı nisan ayında yapılmıştı. Son dakika MEB tarafından yapılan açıklamayla birlikte öğrenciler TEOG tercihlerini e-Okul'dan da yapabilecekler. Öte yandan MEB, TEOG tercihleri hakkında merak edilen 44 soruya da cevap verdi. İşte e-Okul TEOG tercih yapma işlemleri sayfası ve diğer TEOG tercihleri 2016 hakkında diğer detaylar haber7.com'da..

2016 TEOG TERCİHLERİ BAŞLADI

Dört gözle beklenen beklenen TEOG tercihleri bugün başladı. 29 Haziran tarihinde TEOG yerleştirme puanlarının açıklanmasıyla birlikte 2016 liselerin taban puanları da belli olmuştu. Şimdi ise TEOG yerleştirme tercihleri bu sabah itibari ile başlamış oldu. Evlerinden TEOG tercihlerini yapmak isteyen öğrenciler e-Okul üzerinden tercihlerini yapabilecekler.

2016 TEOG YERLEŞTİRME TERCİHİ YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

2016 TEOG LİSE YERLEŞTİRME TERCİH İŞLEMLERİ NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

2016 TEOG Lise Yerleştirme işlemleri için tercihler 15 Temmuz 2016 tarihinden itibaren 25 Temmuz 2016 saat 17:00'ye kadar http://e-okul.meb.gov.tr adresinden yapılabilecektir. Yerleştirme işlemleri için yapılan tercihler http://eokul.meb.gov.tr adresinden bireysel olarak yapılabilecektir. Tercih yapabilmek için, açılan tercih işlemleri ekranındaki «TERCİH YAPMAK İSTİYORUM» butonu seçilecektir. Tercihler mutlaka herhangi bir okul müdürlüğüne gidilerek elektronik ortamda onaylatılacaktır. Onaylanan tercih formunun iki nüsha çıktısı alınarak okul müdürlüğü yetkilisi ile veli tarafından imzalanacak; bir nüshası okulda saklanacak ve diğer nüshası veliye verilecektir. Onaylama işlemi tamamlandıktan sonra herhangi bir düzeltme yapılamayacaktır. Onaylama işlemi yapıldığı anda öğrencinin tercih işlemleri tamamlanmış olacaktır. Öğrenciler yerleştirme işlemleri için en fazla 25 okul tercihinde bulunabilecektir.



TEOG YERLEŞTİRMEDE EN FAZLA KAÇ OKUL TERCİH EDİLEBİLİR?

Yanıtı: Öğrenciler yerleştirme işlemleri için en fazla 25 okul tercihinde bulunabilecek

Soru: Tercih başvurularının başladığı 15 Temmuz 2016 tarihinden önce özel okullara kayıt yaptıran öğrenciler yerleştirme işlemleri için tercih yapabilir mi?


Yanıt: 30 Haziran - 14 Temmuz 2016 tarihleri arasında özel okullara kesin kayıt yaptıran öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır. Kayıt işlemini yapan bu öğrencilere tercih ekranı açılmayacaktır. Bu öğrenciler okul değiştirmek isterlerse bu işlem yerleştirmeye esas nakil döneminde, nakil şartlarını taşıyanlar için mümkün olabilecektir.

Öğrencilerin yerleştirmeye esas puanları (YEP) ne zaman, hangi adresten ilan edilecek?
Öğrencilerimizin yerleştirmeye esas puanları, 29 Haziran 2016 tarihinde http://e-okul.meb.gov.tr adresinde ilan edilecektir.

Tercih ve yerleştirme işlemleriyle ilgili duyurular nereden takip edilebilir?
Tercih ve yerleştirme işlemleriyle ilgili tüm duyurulara http://www.meb.gov.tr ile http://www.odsgm.meb.gov.tr adreslerinden ulaşılabilir. Ayrıca bu süreçte yapılması gereken işlemlerle ilgili tüm ortaokul müdürlüklerinden bilgi edinilebilir.

Tercih yapılacak okulların tanıtım bilgileri (yabancı dil, pansiyon durumu, öğrenim süresi, alan/dal…) nasıl öğrenilebilir?
Okulların tanıtım bilgilerine 29 Haziran 2016 tarihinde http://e-okul.meb.gov.tr adresinden ve okulların bağlı olduğu ilgili genel müdürlüklerin web sayfalarından ulaşılabilir

Okulların kontenjan tabloları ne zaman, hangi adresten ilan edilecek?
Yerleştirme yapılacak okulların tercihlere esas kontenjan tabloları, 29 Haziran 2016 tarihinde http://eokul.meb.gov.tr adresinden ilan edilecektir

Güzel sanatlar veya spor liselerine kayıt yaptıran öğrenciler yerleştirme veya yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih yapabilir mi?
Güzel sanatlar veya spor liselerine kayıt yaptıran öğrenciler, yerleştirme işlemleri ve yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih yapabilirler. Ancak, bu öğrenciler tercihleri doğrultusunda bir okula yerleştirilmeleri halinde, güzel sanatlar lisesi veya spor lisesindeki kayıtları iptal olacaktır. Tercihleri doğrultusunda yerleştirildikleri okula kayıtları otomatik olarak yapılacaktır

Yerleştirme işlemleri için tercihler ne zaman, hangi adresten yapılacaktır?
Yerleştirme işlemleri için tercihler 15 Temmuz 2016 tarihinden itibaren 25 Temmuz 2016 saat 17:00'ye kadar http://e-okul.meb.gov.tr adresinden yapılabilecektir.

Yurt dışından sınava giren öğrenciler tercih başvurularını nasıl yapacak?
Yurt dışından sınava giren öğrencilerden e-okul sistemine kayıtlı olanlar http://e-okul.meb.gov.tr adresinden tercih yaparak ortaokul müdürlüklerine tercihlerini onaylatacaktır. Tercihlerini okul müdürlüklerine onaylatma imkânı olmayanlar ise Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu'nda yer alan Açık Öğretim Ortaokulu ve Yurt Dışı Yerleştirme Tercih Ön Çalışma Formu (Ek-2)'nu doldurup APS veya dengi hızlı posta hizmeti ile 25 Temmuz 2016 mesai bitimine kadar Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü‐06500 Teknikokullar Yenimahalle/ANKARA adresine gönderecektir. Postada meydana gelecek gecikmeden öğrenci velisi sorumlu olacaktır.

e-Okul üzerinden TEOG tercihlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. MEB tarafından yapılan son dakika açıklamasıyla birlikte öğrenciler TEOG tercihlerini e-Okul üzerinden de gerçekleştirebilecekler. Aynı zamanda MEB, TEOG tercihleri hakkında merak edilen 44 soruya da cevap verdi. İşte e-Okul TEOG tercih ekranı ve başvuru tarihleri…

YORUMLAR 2
  • Elif Tek 7 yıl önce Şikayet Et
    puanım 493.3182 yüzdeliğim 0.36 puanı 495 küsür yüzdeliği 0.24 olan yere gitmeyi hedefliyorm.kendime göre düşük olduğunu düşünüyorum.ayrıca benim neredeyse her güne ayrı dizim vardı.gunun bana yararli olacagini dusundugum saatlerinde calisiyordum ve bunu gostermelik degil kendim icin yapiyordum.ayrica hic de tesekkur getirmedim hep takdir getirdim.bu arada kimse senin otobiyografini yazmani da istemedi. ama size ayrıntılı neler düşündüğümü anlatayım arkadaşlar. Çoğu insan Gidemezsin yüzdeliğin çok iyi ama 0.36’nın kacgun.com üstündeki liseleri seçebilirsin belki seçtiğin 0.24 lise çıkar ama şans...buyrun tercihlerim sizce hangisi gelir
    Cevapla
  • Miray 7 yıl önce Şikayet Et
    15 Temmuz - 25 Temmuz arasında yapılan tercihlerde tercih günü fark eder mi ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?