Cumhuriyet Üniversitesi rektörlük seçimi sonuçları

Cumhuriyet Üniversitesi'nde 7 adayın yarıştığı rektörlük seçimlerinde en yüksek oyu mevcut rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık aldı.

Cumhuriyet Üniversitesi rektörlük seçimi sonuçları
Cumhuriyet Üniversitesi rektörlük seçimi sonuçları
GİRİŞ 12.07.2016 21:04 GÜNCELLEME 12.07.2016 21:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sivas'ta CÜ Kültür Merkezi'nde sabah saat 09.00'da başlayan oy verme işlemi saat 14.00'te sona erdi.

Seçim sonucunda Prof.Dr. Faruk Kocacık 280 oyla birinci olurken, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Alim Yıldız 158, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Hüseyin Yılmaz 126, Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Ana Bilim Dalı Prof.Dr. Yeltekini Demirel 80, Tıp Fakültesi Ortopedi ve Tramvatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hayatı Öztürk 67, Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Öcal Berkan 64, Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Kemal Özdemir ise 11 oy aldı.

ATAMAYI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YAPACAK

Seçim sonuçlarına göre ilk 6 adayın isimleri Yüksek Öğretim Kurulu'na gönderildikten sonra buradan da 3 aday Cumhurbaşkanı'nın tercihine sunulacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tercihi ile üniversitenin yeni rektörü belirlenecek.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • adem çağlayan 7 yıl önce Şikayet Et
    İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Alim Yıldız 158, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Hüseyin Yılmaz 126 oy almış. Sol cenahın temsilcisi mevcut rektör ise 280 oy almış. iki kişi aday olacağına tek kişi aday olsaydıda sağ cenahın adayı yüksek bi oy ile anlı şanlı rektör seçilse daha iyi olmaz mıydı?! sağın sorunu bu işte. tek bi isimde birleşilemiyor. Ne diyelim sivasa hayırlı biri olması ümidi ile. Üniversitede ciddi anlamda adam kayırmacılık dönüyor.Zaten yönetim borç gırtlağında. Bakalım yeni gelen bu sorunu halledebilecek mi .
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu
Fenerbahçe pes etmiyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'den çıkamadı