20 bin sözleşmeli öğretmen atama sonuçları öğrenme sayfası (MEB)

Meb.gov.tr üzerinde 10 Kasım itibariyle sözleşmeli öğretmen atama sonuçlarını öğrenebilirsiniz. Peki 20 bin sözleşmeli öğretmen atama sonuçları ne zaman açıklanacak. İşte sözleşmeli öğretmen atama sonuçlarını öğrenme sayfası ve tüm detayları

20 bin sözleşmeli öğretmen atama sonuçları öğrenme sayfası (MEB)
20 bin sözleşmeli öğretmen atama sonuçları öğrenme sayfası (MEB)
GİRİŞ 10.10.2016 16:45 GÜNCELLEME 10.10.2016 16:46
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Sözleşmeli öğretmen atama sonuçları açıklanma tarihi belli oldu. Binlerce kişinin merakla beklediği sözleşmeli öğretmen atama sonuçları bugün 17:00 itibariyle mebbis.meb.gov.tr üzerinden açıklanacak. Açıklanır açıklanmaz ise aynı anda haber7.com'da yayınlanacak. İşte 20 bin sözleşmeli öğretmen atama sonuçları ile ilgili tüm detayşar

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMA SONUÇLARI EKRANI İÇİN TIKLA

29 Eylül perşembe günü itibariyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilan edilen 15 bin kadro ile dershane ve etüt merkezine 5 bin kadro için yapılan sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları açıklanmıştı.

Yapılan açıklamalar neticesinde  4 Ekim salı günü ile 7 Ekim cuma tarihleri arasında sözleşmeli öğretmenlik için tercihlerini yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre 20 bin sözleşmeli öğretmenin atanacağı atama sonuçları 10 Ekim pazartesi günü 17:00 itibariyle açıklanacak.

Binlerce öğretmen adayı atama sonuçları meb.gov.tr adresi üzerinden TC kimlik numaraları ile ve MEBBİS üzerinden sorgulayabilecek ve atama sonuçlarını kolaylıkla öğrenebilecek.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLER HANGİ İLLERE ATANACAKLAR?

Atamalar FETÖ’den en çok ihraç edilen öğretmenlerin bulunduğu iller ve terör bağlantısı nedeniyle açığa alınan illerde bulunan okullara yapılacak. 81 ilin tamamına yapılacak olan atamalar MEB tarafından gerçekleştirilecek.

Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ardahan, Artvin
Bartın, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis,
Çanakkale, Çankırı, Çorum,
Diyarbakır
Elazığ, Erzincan, Erzurum,
Giresun, Gümüşhane,
Hakkari
Iğdır
Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kırıkkale,
Kırşehir, Kilis
Malatya, Mardin, Muş
Nevşehir, Niğde
Ordu, Osmaniye
Rize
Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa,
Tokat, Trabzon, Tunceli,
Van
Yozgat
Zonguldak

meb-atama-sonuçları-6546

SONUÇLAR AÇIKLANDIKTAN SONRA SÜREÇ NASIL GERÇEKLEŞECEK?

Öğretmenlik alımları sonuçlar açıklandıktan sonra öğretmen atandığı ilde 4 yıl kadro olmadan “sözleşme” üzerinden çalışacak. Ardından 2 yılda kadrolu hizmet veren öğretmenler toplamda 6 yıl görevine devam ettikten sonra tayin isteyebilecek.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN MAAŞLARI NE KADAR OLACAK?

2016 - 2017 eğitim öğretim yılı içinde yeni atanacak öğretmenlerin alacağı maaş belli oldu. Buna göre atanan öğretmen 2650 Lira alacak ve ek ders ücreti olarak da 11 Lira alabilecek.

Doğu bölgesinde hizmet öğretmenler ise 3250 Lira civarında maaş alacaklar.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERİN EĞİTİM SÜRECİ 

Sözleşmeli öğretmen olarak atananlar, ilgili hükümler doğrultusunda adaylık eğitimine tabi tutulacak. Eğitim kurumu veya bölümün kapanması, program değişikliği, Bakanlığın öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararıyla bazı derslerin kaldırılması veya istihdam alanının daralması gibi nedenlerle öğretmen fazlalığı oluşması halinde, öncelikle sözleşmeli öğretmenler ihtiyaç fazlası öğretmen olarak değerlendirilecek.

2016-2017 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI TAKVİMİ

Milli Eğitim Bakanlığı'nca hazırlanan çalışma takvimine göre 19 Eylül 2016'de başlayacak olan 2016-2017 eğitim öğretim yılı 9 Haziran 2017'de sona erecek. 

meb-okul-sınıf

2017 - 2018 eğitim öğretim yılında okullar ne zaman açılacak?

2017-2018 eğitim öğretim yılı ise 18 Eylül 2017 Pazartesi günü başlayacak. Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5'inci sınıflarındaki öğrencilerin eğitim ve öğretime hazırlanması, okulların açıldığı ilk hafta içerisinde dersler ile eş zamanlı olarak yapılacak.

Sözleşmeli öğretmen atama sonuçlarıyla ilgili yorumlarını haberimizden yorum bölümden yorumlayabilir ve binlerce kişinin okumasını sağlayabilirsiniz. 20 bin sözleşmeli öğretmenin atamasıyla ilgili tüm yorumlar için tıklayınız...

YORUMLAR 2
  • mağdur 7 yıl önce Şikayet Et
    Kpss sınavında 83 puan almama rağmen cizreye atandım ne yapacağımı bilmiyorum a offff
    Cevapla
  • orhan 7 yıl önce Şikayet Et
    KPSS ve alan sınavında iyi puan almasına ve devletine bağlı bir fert olmasına rağmen torpil yapmadığımız için mülakatta yüksek puanlar verilmeyen evladımın hakkı yendi.Allaha havale ediyorum.....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fransız başkandan skandal Türkiye haritası paylaşımı
2 Nolu Baro Başkanı Şamlı'dan yeni Anayasa hakkında Haber7'ye özel açıklamalar