TEOG’a 8 alternatif

TEOG’un yerine getirilecek yeni sistemle ilgili bir ay içerisinde Bakanlar Kurulu’na 8 alternatif sunacak olan MEB kurulda hangisi öne çıkarsa o konuda teknik çalışma yapacak.

GİRİŞ 21.09.2017 10:21 GÜNCELLEME 21.09.2017 15:59
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı kaldırılan TEOG’un yerine getirilecek sistem için çalışmalara başladı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın bir ay içinde Bakanlar Kurulu’na sunacaklarını açıkladığı alternatif sistemlerin arasından hangisi öne çıkarsa o konuda teknik çalışmalar başlayacak. Kurula 8 seçenek sunacağı öğrenilen Bakanlık, bu alternatifleri geliştirmek için çalışıyor.

BAŞARILI MESLEK LİSESİ DE SINAVLA ÖĞRENCİ ALACAK

Bakanlığın üzerinde çalıştığı alternatif sistemler şöyle: Başarılarıyla dikkat çeken Fen Lisesi, Anadolu Lisesi, Meslek Lisesi, İmam Hatip Lisesi, Sosyal Bilimler Liselerinin öğrencileri yine sınav yoluyla seçmeye devam edecek. Tarihi ve köklü liselere de öğrenciler sınav yoluyla yerleşecek. Başarılı liselerin listesini yapan Bakanlık, ders notu yüksek olan öğrencilerin bu okulların sınavına girebilmesini sağlayacak. Özel okulda şişirilmiş notları bulunan öğrenci de böylelikle sınava takılacağından not yoluyla eşitsizlik yaşanmayacak. Bu okulların sınavlarını ise MEB merkezi olarak yapacak. Bakanlar Kurulu’na sunulacak seçenekler arasında en çok öne çıkan ise adrese dayalı kayıt sistemi.

YEREL ÖLÇME MERKEZLERİ YAYILACAK

Okulların kendi sınavlarını kendilerinin yapması gerekmesi halinde devreye Yerel Ölçme Merkezleri girecek. Halen 23 ilde kurulan Yerel Ölçme Merkezlerinin tüm Türkiye geneline yayılması planlanıyor. Bu merkezler TEOG’un kaldırılmasının ardından gerektiğinde yerel sınav yapma görevini üstlenecek. Her okulun kendi sınavını yapması halinde il genelinde sınav seçeneğine başvurulması sağlanacak. Bakanlar Kurulu’na sunulacak alternatifler arasında, ‘Kendi ilinde kendi sınavını yap ve yerleştir’ seçeneği de bulunuyor.

DÜŞÜK PUANLI OKULLARIN STATÜSÜ DEĞİŞECEK

Türkiye’de bulunan 300’ün üzerindeki Fen Lisesinden bazılarının başarısı hayli düşük durumda. Belirlenecek puanın altında başarı düzeyi bulunan Fen Liselerinin statüsü değişerek düz liseye dönüşecek.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 15
  • selm 7 yıl önce Şikayet Et
    eski sisteme dönüyoruz. isteyen sınava girecek, istemeyen girmeyecek. okul puanın da belli bir sınırın üstünde olma şartı olmasın ama okul puanı sınav puanını hiç etkilemesin. ben buna okey derim.
    Cevapla
  • Ozhaserdal!!! 7 yıl önce Şikayet Et
    Milli eğitimde her şeyden önce eğitimin milli olması gerek. Adrese dayalı eğitim sistemi şart. Okul ve öğrenci başarısından önce, öğretmenler ne kadar başarılı? Ona bakmak lazım. Milli eğitim istediği zaman özel okullardaki öğretmenleride, mecburi olarak devlet okullarında belli bir süre göreve çağırabilmelidir. Mevcuttaki başarısız öğretmenleride tekrardan eğitime tabi tutmalıdır. Yaz tatilleri kısa tutmalıdır
    Cevapla
  • orta sonlu 7 yıl önce Şikayet Et
    bence okullarda yapılan normal sınavların hepsini milli eğitim bakanı yapmalı böylece herkes bilgisini kendi kullanmış olur daha sonra gidilecek liseyi 8. sınıf ortalamanı alarak yapılmalı
    Cevapla
  • lise 4 lü 7 yıl önce Şikayet Et
    walla Allah razı olsun bizim zamanımıza denk gelmemiş olsa bile
    Cevapla
  • superman 7 yıl önce Şikayet Et
    teog kalktı deyipte başka biçimde sınav koyarlarsa kendilerini inkar ederler,ne olacaksa, sınavsız olacak artık.
    Cevapla
  • elif 7 yıl önce Şikayet Et
    bence de katılıyorum ben de 8. sınıf öğrencisiyim TEOG kalktı bu yıl sınav yok denilip başka türde bir sınav olmamalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öcalan “Başkanlık sistemine destek veririz” dedi “Çözüm Süreci” HDP PKK tarafından vuruldu
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan 3. madde açıklaması!