17 Mart YÖKDİL sınavı soru ve cevaplar öğrenme ekranı...

2018 yılı itibariyle 17 Mart'ta düzenlenen YÖKDİL sınav soru ve cevaplar ne zaman açıklanacak? Binlerce kişinin girdiği YÖKDİL sınavı soru ve cevapları büyük merak konusu oldu. İşte sınav ile ilgili tüm detaylar...

17 Mart YÖKDİL sınavı soru ve cevaplar öğrenme ekranı...
17 Mart YÖKDİL sınavı soru ve cevaplar öğrenme ekranı...
GİRİŞ 23.03.2018 10:18 GÜNCELLEME 23.03.2018 10:18
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

17 Mart 2018 tarihinde düzenlenen YÖKDİL soru ve cevapları ne zaman belli olacak? Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen 2018 YÖKDİL sınavı soru ve cevapları yani kitapçıklar büyük merak konusu oldu.

YÖKDİL SORULARI CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

 

 

YÖKDİL soruları ve cevapları geçtiğimiz sınavlarda iki gün içerisinde açıklanmıştı. Bu sene henüz resmi bir açıklama yapılmamasına karşın 17 Mart YÖKDİL soru ve cevapları iki gün içerisinde belli olması bekleniyor. Kitapçık sonuçları açıklanır açıklanmaz haberimiz içerisinden takip edebilirsiniz.

KAÇ SORU SORULDU KAÇ DK SÜRDÜ?

YÖKDİL sınavı fen bilimleri, sağlık bilimleri ve sosyal bilimler alanlarında; Almanca, Arapça, Fransızca ve İngilizce dillerinde yapılacak. Adaylara, çoktan seçmeli ve 5 cevap şıklı 80 soru soruldu ve 180 dakika verildi.

YÖKDİL’E KİMLER GİREBİLİYOR?

YÖKDİL sınavına, yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim, TUS, DUS, EUS ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar katılabiliyor.

DEĞERLENDİRME NASIL OLACAK?

Değerlendirme 100 (yüz) puan üzerinden, yalnızca doğru cevaplar dikkate alınarak yapılacak, yanlış cevaplar sınav sonucuna etki etmeyecektir Adayın birden fazla cevap verdiği sorular yanlış kabul edilecektir. Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle “geçersiz” sayıldığı takdirde, sınava giren adayların ilgili soruyu doğru cevapladığı kabul edilecektir. Puan hesaplamasında [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) × 100] formülü kullanılacaktır.

YÖKDİL SINAV ÜCRETİ NE KADAR ÖDENDİ?

Sınav başvuru ücreti, başvuru işleminin son adımında kredi/banka kartı ile ödenecektir. Sınav başvuru ücreti 75 (yetmiş beş) TL’dir.

YORUMLAR 1
  • Ücret 6 yıl önce Şikayet Et
    85 tl ücret ödendi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez