24 Nisan okullar tatil mi? Liselerede tatil olacak mı?

23 Nisan çocuk bayramına sayılı günler kala öğrenciler okulların tatil olup olmayacağını merak ediyor. Özellikle 23 Nisan ve 24 Nisan liselere tatil olacak mı sorusu en çok arananlar listesine girerken MEB konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

24 Nisan okullar tatil mi? Liselerede tatil olacak mı?
24 Nisan okullar tatil mi? Liselerede tatil olacak mı?
GİRİŞ 24.04.2018 09:00 GÜNCELLEME 24.04.2018 14:21
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Bu sene itibariyle 23 Nisan'da tatil planı yapan öğrenciler gözünü resmi açıklamalara çevirdi. Peki 2018 yılı itibariyle liselere 24 Nisan okullar tatil olacak mı? Milli Eğitim Bakanlığı çalışma takvimini yayımladı. Buna göre lise öğrencileri...

23 NİSAN VE 24 NİSAN OKULLAR TATİL Mİ?

 

 

Özellikle lisede eğitimine devam eden öğrencilerin merak ettiği 23 Nisan Çocuk Bayramı tatilinden bu senede yararlanacak. Her sene olduğu gibi kamu kurumları ve okullar bugün kapalı olacak. Pazartesi gününe denk gelmesi sebebiyle cumartesi pazar ve pazartesi olmak üzere liseler 3 gün tatil yapabilecek.

23 Nisan resmi tatil olduğu için ülke genelinde tüm okullarda ve kamu dairelerinde işbaşı yapılmayacak. 24 Nisan günleri okul öncesi, ilk okul ve orta okullar şimdiye kadar tatil edilmişti. Gerekçesi ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerine katılan öğrencilerin, 23 Nisan’ın ertesi günü dinlenmesi olarak gösteriliyordu. Ancak yönetmelik değişti ve bundan sonra 24 Nisan tatil olmayacak.

MEB bu sene  yayımladığı takvime göre "23 Nisan 2018 Pazartesi günü törenden sonra başlar, 23 Nisan 2018 akşamı sona erer" ifadesi yer almış, dolayısıyla bu günün tatil edilip edilmeyeceği merak konusu olmuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yer verdiği bu ifadeye göre tatil olma imkanı düşük durmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı'nın konuyla ilgili önümüzdeki günlerde yeni bir duyuru yapması halinde yeni gelişmeleri haber7.com'da sizlere duyuracağız.

23 NİSAN NASIL BAYRAM OLDU?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin resmî tatil günlerinden ve ulusal bayramlarından biridir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilmiştir.

1980 darbesi döneminde Milli Güvenlik Konseyi, bu bayrama resmî olarak “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” adını verdi. 23 Nisan‘ın Türkiye’de ulusal bayram olarak kabul edilmesinin nedeni, 1920′de o gün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmış olmasıdır. Milletvekillerinin belirlenişi ve Ankara’ya gelişi çok kısa bir zamanda gerçekleşmiştir. Milletvekili seçimleri Atatürk’ün Ankara’da bir meclisin toplanacağını ve neden toplanması gerektiğini açıklayan 19 Mart 1920 tarihli bildirisiyle başlamış, yine Atatürk’ün 21 Nisan’daki genelgesiyle de meclisin açılacağı tarih duyurulmuş ve milletvekillerinin Ankara’ya gelmesi istenmiştir. 23 Nisan 1920′de Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmıştır.

 

YORUMLAR 13
  • Ada Baygin 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel bir haber
    Cevapla
  • Ada Baygin 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel bir haber
    Cevapla
  • tatilmi 5 yıl önce Şikayet Et
    24 nissan okullar tatil olacakmı
    Cevapla
  • tatilmi ? 5 yıl önce Şikayet Et
    24 nissan tatilmi
    Cevapla
  • Tatil 5 yıl önce Şikayet Et
    İyikide tatil liselere ohhhh ohhhh ohhhhhh
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor