Kartal AİHL'den büyük başarı!

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri 4 güne ulusal ve uluslararası 4 büyük başarı sığdırırken, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Proje Çağrıları kapsamında 4 farklı alanda 4 projesine de destek almayı başardı.

Kartal AİHL'den büyük başarı!
Kartal AİHL'den büyük başarı!
GİRİŞ 24.04.2018 10:25 GÜNCELLEME 24.04.2018 11:08

Balkanlar Eğitim Kurumlarının düzenlediği 11. Matematik olimpiyatlarının tüm derecelerini Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri aldı. Birinciliği Yakup Avcı ve Yusuf Ziya Bidiş paylaşırken ikinci Rabia Takmaz oldu. Üçüncülük Yusuf Faruk Güldemir  ve Ayşe Verda Irmak arasında kaldı. Dördüncülük ise  yine Kartal AİHL’nin öğrencileri Adem Eren Uyanık, Kaan Baycan Muhammet Çalışkan ve Zeynep Şükriye Kuralay arasında paylaşıldı. 

20 Nisan- 49. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Finali

 

 

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri fen bilimleri ve sosyal bilimler alanında yapmış olduğu çalışmalarla adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda gerek yurt içinde gerekse yurt dışında elde etmiş olduğu başarılara bu yıl da yenileri ekleniyor. Yapılan çalışmalar ve elde edilen başarılar okulun "Türkiye'ye Öncü Dünya'ya Örnek" vizyonunu gösteriyor.

Bu yıl 49.su düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışmasında Kartal AİHL öğrencileri iki önemli başarıya daha imza atarak fen bilimleri alanında Türkiye'nin iddialı okullarından olduğunu geçmiş senelerde olduğu gibi bu yıl da bir kez daha göstermiş oldu. Bu yıl Türkiye genelinde 12 dalda toplam 16.181 projenin başvuru yaptığı yarışmanın Türkiye finalleri Antalya Mimar Sinan Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Türkiye finallerine Kartal AİHL öğrencileri İstanbul bölge finallerinde Kodlama, Matematik ve Biyoloji dallarında 1. olarak katılma başarısı gösterdi. 15-20 Nisan 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen zorlu Türkiye Finallerinde,  Kodlama Dalında Musa Sadık Ünal hazırlamış olduğu "Görme Engelli Bireyler İçin Sesli ve Hissedilebilir Resim Okuma Sisteminin Geliştirilip Prototipinin Üretilmesi" isimli proje ile Türkiye 2. si olurken, Matematik Dalında Mehmet Durmuş ve Mehmet Emin İpekdal'ın "Kare Kombinasyonu Sayı Sisteminin Küp Üzerine Uyarlanması" isimli çalışması Türkiye 3. sü olarak büyük başarı elde etti.

21 Nisan- İsveç Chalmers University of Technology Uluslararası Robot Yarışması

Bir diğer başarı haberi ise uzaklardan, bir İskandinav ülkesinden geldi. İsveç'in Göteborg şehrinde düzenlenen Uluslararası Robot yarışmasında Kartal AİHL öğrencileri yaptıkları proje çalışması ve sunumlarıyla İsveç'te büyük övgü alırken ülkemizi de en iyi şekilde temsil etmenin gururuyla döndüler. İsveç'de Chalmers University of Technology tarafından düzenlenen Robot-SM 2018 isimli uluslararası robot yarışmasının final programı; dünyanın farklı ülkelerinden takımların katılımıyla 21 Nisan 2018 tarihinde İsveç'in Göteborg şehrinde gerçekleşti. Yarışmaya TELE-TOUCH isimli projeleriyle katılan Kartal AİHL öğrencileri Musa Sadık Ünal ve Abdurrahman Emirhan Ünal ülkemize Birinci (1.) olarak döndüler.

22 Nisan – Kosova Balkan Ülkeleri Arası Kur’an-ı Kerim Yarışması

Kosova Alauddin Bey Medreseleri, Balkan Ülkeleri arası Kur’an-ı Kerim yarışması düzenledi. 20 Nisan günü açılışı yapılan organizasyon 22 Nisanda sonuçların açıklanması ve ödül töreniyle son buldu. Bulgaristan, Sırbistan, Arnavutluk, Makedonya, Karadağ, Hırvatistan, Kosova ve Türkiye’den katılımın olduğu yarışmalar 4 ayrı kategoride gerçekleşti. 

Ülkemizi temsilen Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesinden Yunus Emre Yanaz ve Muhammed Bilal Demirel yarışmaya katıldılar. Yunus Emre Yanaz İlk 5 Cüz Kategorisinde 1. olurken, Muhammed Bilal Demirel ise  Güzel Okuma kategorisinde ülkemize 1.lik getirme başarısı gösterdi.

TÜBİTAK Proje Desteklerinde 4’te 4

Tübitak proje desteklerinde her yıl önemli projeler sunan Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi, bu yıl 4’te 4 yaptı. Öğrencilerini ulusal ve uluslararası bilim organizasyonlarına katılmaya teşvik eden Kartal AİHL, 2018 yılında TÜBİTAK'ın desteklediği 4 farklı kategorideki projeler için de destek almayı başardı.

4007 Bilim Şenlilikleri Çağrısı - Bilim Seyyahları 3 Projesi

Bilimin eğlenceli yüzünü eğitici etkinlikler ve deneyler yolu ile göstermeyi amaçlayan Bilim Seyyahları, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hayata geçirilen ve gençlerin temel bilimlere karşı ilgilisini artırmayı hedefleyen bir eğitim platformudur. TÜBİTAK'ın 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında 2018 yılı itibari ile 3. kez destekleyeceği Bilim Seyyahları, halka açık ilk etkinliğini 2015´te İstanbul´da gerçekleştirdi, 2016 yılında deney ve atölye sayısının arttırılmasıyla birlikte bilim tarihi ve bilim insanlarını tanıtıcı drama/tiyatro gösterileri, mucitler ve mühendislik atölyelerini de ekleyerek etkinliklerini zenginleştirdi. 2017 yılında Kosova, Karadağ ve Makedonya´daki gençlere de ulaşan Bilim Seyyahları yine bu yıl içinde Afrika'da Uganda, Tunus ve Tanzanya'daki çeşitli okullarda bilim şenliği organizasyonları düzenledi.

4005 Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Çağrısı - Öğretmenim, Öğretmenim Projesi

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Bilim Seyyahları projesinden elde ettiği tecrübeyi "Öğretmenim Öğretmenim" projesi ile TÜBİTAK'ın 4005 - Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı Proje Çağrısına taşıdı. Desteklenme kararı alınan ve 2018 Eylül döneminde hayata geçirilecek olan "Öğretmenim Öğretmenim" projesi, temel bilimler alanında ve genel olarak öğretmenlik mesleğine özgü yenilikçi yaklaşım, strateji, yöntem ve tekniklerin diğer öğretmenlere etkileşimli olarak kazandırılmasını, kullanılmasını ve geliştirilmesini amaçlamaktadır. Proje kapsamında 36 öğretmene fizik, kimya ve biyoloji branşlarında yenilikçi eğitim uygulamalarıyla ilgili eğitim verilecektir.

4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Çağrısı- Etkin Felsefe Atölyesi: Bilgi Yolları Projesi

Fen ve Matematik alanında destek gören projelerinin yanında Kartal AİHL eğitimcileri sosyal bilimler alanında da yenilikçi eğitim uygulamalarına yoğunlaşmaktadır. Bu kapsamda "Uygulamalı felsefe eğitimi nasıl yapılır?" sorusuna cevap veren "Etkin Felsefe Atölyesi: Bilgi Yolları" projesi, felsefeyle tanışmanın sıcaklığı ve zihni kışkırtan atmosferi ile katılımcılara, eğlenerek öğrenecekleri bir ortam sunmaktadır. Soyut bilginin mümkün olduğunca görselleştirilerek, etkileşimli uygulamalarla anlaşılır bir biçimde içselleştirilmesinin peşine düşen "Etkin Felsefe Atölyesi: Bilgi Yolları" projesi için 2018 yılı itibari ile TÜBİTAK'ın 4004 - Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında 2. kez desteklenme kararı alınmıştır.

4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı- Kartal AİHL Bilim Fuarı Etkinliği

Son olarak Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesinin akademik altyapısının etkin kullanılması ve öğrencilerinin öğretim programı çerçevesinde, kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri / eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam sunmak amacı ile başvurulan TÜBİTAK 4006 - Bilim Fuarları Desteği bu yıl da alınmış. Mayıs ayı içinde yapılacak olan Bilim Fuarı farklı alanlarda deney ve özgün araştırma projelerinin sergileneceği bir çalışma olarak gerçekleştirileceği ifade ediliyor.

Bireysel ve kurumsal gelişime önem veren Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi sayısal ve beşeri bilimlerde hazırladığı özgün projelerle TÜBİTAK'ın ilana çıktığı 4 proje kategorisinde de destek alarak öğrencileri ve eğitimcileri desteklemeye devam edecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsviçre'de küstah saldırı! Selçuk Bayraktar'dan terör yandaşlarını çıldırtacak yanıt
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Özel'i kabulüne ilişkin açıklama