Üniversite sınavı sonuçları! 2018 YKS sınav sonucu sorgulama...

Bu yıl ÖSYM tarafından ilk kez düzenlenen YKS yani Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı sonuçların 31 Temmuz salı günü itibariyle erişime açılacak. Üniversite eğitimini tamamlamak isteyen öğrencilerin merakla beklediği YKS sınavı sonuçlarını öğrenmek için haberimizin detayını inceleyebilirsiniz.

Üniversite sınavı sonuçları! 2018 YKS sınav sonucu sorgulama...
Üniversite sınavı sonuçları! 2018 YKS sınav sonucu sorgulama...
GİRİŞ 02.08.2018 09:00 GÜNCELLEME 02.08.2018 10:54
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) binlerce öğrencinin merakla beklediği Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarını yarın yani 31 Temmuz 2018 tarihi itibariyle öğrenebilecek. Üniversite eğitimine devam edecek öğrenciler bu sene ilk kez düzenlenen YKS sınavında ter döktü. Peki 2018 YKS sınav sonucu nasıl öğrenilir? Konuyla ilgili açıklama yapan ÖSYM sonuçların sadece resmi siteden duyurulacağı ve adrese posta yoluyla gönderilmeyeceği uyarısında bulundu. 

2018 YKS tercih kılavuzu! Üniversite boş kontenjanları açıklandı...

Bununla birlikte YKS sonuç sayfası günün en çok arananlar listesine girdi. Henüz saat kaçta açıklanacağı belli olmayan üniversite sınav sonucu aşağıda bulunan bağlantıya tıklayarak öğrenebilirsiniz.

 

YKS SINAV SONUCU İÇİN TIKLAYINIZ

2 milyonu aşkın lise mezunu öğrencisi 30 Haziran cumartesi günü YKS - TYT (Temel Yeterlilik Testi) ve 01 Temmuz pazar günü YKS - AYT (Alan Yeterlilik Testi) sınavlarına girdi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından bu sene ilk kez düzenlenen sınav sonrası gözler sonuçlara çevrildi. Sınav merkezi tarafından sonuçlar, 31 Temmuz 2018 tarihinde açıklanacak. Sonuçların hangi saatte açıklanacağına dair ÖSYM'den resmi bir açıklama yapılmazken, kurumun önceki sınav sonuçları baz alındığında sonuçları akşam saat 17:00’den sonra açıklıyor.

yks

YKS BARAJ PUANI KAÇ?

Yaklaşık 2 buçuk milyon öğrencinin gireceği 2018 YKS sınavı baraj puanı belli oldu. Buna göre yapılan resmi açıklamalar çerçevesinde Yükseköğretim Kurumları Sınavın barajını geçmek için en az TYT’de 150’yi geçmek, Alan Yeterlilik Testi'ndeki (AYT) 180'i geçmeleri gerek. Yani öğrenciler girdikleri sınavda TYT’den 15 net AYT'den 20 net yapmak zorunda.

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Sonuçların açıklanmasının ardından ise adaylar için bir hafta sürecek olan tercih maratonu başlayacak. Üniversite tercihleri 7-14 Ağustos’ta yapılacak. Tercih bildirim işlemi tamamlandıktan sonra tercih süresi içerisinde “https://ais.osym.gov.tr” internet adresinden değişiklik yapılabilecek. 2018-Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanı en az 150 olan adaylar, yerleştirmede kullanılacak Y-TYT ve varsa Y-SAY, Y-SÖZ, Y-EA, Y-DİL puanlarını da göz önünde tutarak kılavuzdaki açıklamalara göre tercih bildirimini internetten bireysel olarak yapacak. 2018-2019 eğitim-öğretim yılı için yükseköğretim programlarına yapılacak merkezi yerleştirme işlemine girecek adaylar, 2018-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’ndan faydalanarak tercih bildiriminde bulunacak.

YORUMLAR 2
  • tuğçe 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben 400 puan aldım bence az
    Cevapla
  • İlker 5 yıl önce Şikayet Et
    Beklediğimden düşük geldi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı