2018 öğretmenlere 2. il dışı atama (Tayin) hakkı verilecek mi?

Binlerce öğretmenin merakla beklediği 2018 2. il dışı atama (Tayin) hakkı verilecek mi? sorusu gündemi bir hayli meşgul ediyor. MEB, öğretmenlere ikinci il dışı tayin hakkı için düğmeye bastı. Peki ikinci il dışı atamaları ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

2018 öğretmenlere 2. il dışı atama (Tayin) hakkı verilecek mi?
2018 öğretmenlere 2. il dışı atama (Tayin) hakkı verilecek mi?
GİRİŞ 16.08.2018 09:00 GÜNCELLEME 16.08.2018 10:36
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

2018 - 2019 eğitim öğretim dönemi için gözler  öğretmenlere 2. il dışı atama (Tayin) hakkı verilecek mi? sorusuna çevrildi. Son günlerde gündem olay konuyla ilgili MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Peki ikinci il dışı atamaları ne zaman yapılacak? Öğretmenlere ikinci il dışı tayin hakkı için düğmeye bastı. Eski Müsteşar Tekin, planlamanın yapılacağını açıklamıştı. İşte detaylar...

ÖĞRETMENLERE 2. İL DIŞI ATAMA HAKKI NE ZAMAN VERİLECEK?

 

 

Eski MEB Müsteşarı son günlerde Twitter üzerinden #2018ildısıiptalhakkıverilsin ve #ikinciildisi etiketleri ile başlatılan çalışmalara cevap vermişti. MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada il dışı iptal hakkının verileceğini; 2. il dışı atama için de çalıştıklarını ve takvimde uygun bir yere planlayacaklarını açıklamıştı.

Tayini çıkmayan öğretmenler bakanlıktan 2. il dışı atama yapmasını ve tüm norm açıklarının özür grubu için saklanmaması gerektiğini düşünüyor. Bu anlamda Temmuz ayı içerisinde yeni bir illerarası atama bekleniyor.  

 22 Haziran 2018 tarihinde yaptığı ikinci açıklamada ise öğretmenlere il dışı atama iptal hakkının tanındığını bu konuyla ilgili resmi yazının 25 Haziran 2018 Pazartesi günü milli eğitim müdürlükleri ve okullarda olacağını vurgulamıştı.

Yusuf Tekin'in açıklamaları öğretmenleri umutlandırdı ve bir açıklama bekliyorlar. İl dışı ataması çıkmayan, il dışı atamada kontenjan açılmadığı için başvuruda bulunmayan öğretmenler başta olmak üzere öğretmenler 2018 yılında ikinci il dışı atama hakkı istiyor.

MEB yetkilileri 2. İl Dışı Atama ile ilgili resmi bir açıklama yapmalı ve konuya ilişkin takvimi açıklamalıdır. Atamalarda mevcut tüm boş kontenjanlar açık olarak gösterilmeli, il dışı atamasını iptal ettiren öğretmenlerin gitmedikleri kontenjanlar da bu açıklara dahil edilmelidir.

YORUMLAR 40
  • faruk 5 yıl önce Şikayet Et
    şöyle bir mağduriyet var: il içi atamalarda ana okulları rehber öğretmenlere açılmadı. il içi atamaları bittikten sonra meb an aokullarına rehberlik normu açıldı. il dışı atamalarda kontenjan ayrılmıştı. ikinci bir il içi ataması yapılmalı ve bu mağduriyet giderilmelidir.
    Cevapla
  • SÖZIŞIK 5 yıl önce Şikayet Et
    2. İL DIŞI TAYİN İSTİYORUZ. Verilmiş bir söz vardı.Ona göre plan yapanlar var. 2. İL DIŞI TAYİN HAKKIMIZ
    Cevapla
  • SÖZIŞIK 5 yıl önce Şikayet Et
    Mahfolduk. İkinci il dışı atama açılsın lütfen. Teog tercihini ona göre yaptık. Özür grubu ikinci açıldı da 2. İl dışı neden açılmıyor. Nasıl olacak aile birliği. O zaman öğretmenlerin çocuklarının okul yerleştirmeleri de mazarete girsin o zaman da biz de özür grubu tayini isteyebilelim. 2. İL DIŞI TAYİN İSTİYORUZ
    Cevapla
  • Huseyin 5 yıl önce Şikayet Et
    Verilmeyecek bir yaz boyunca bekle bekle sonuc husran
    Cevapla
  • Muhammed 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne oldu bu 2nciildisi okullar acilacak ancak hala ses seda yok bosunami bu kadar umitlenip bekleyip durduk
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı